Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-03-2008, 22:23
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Çalışan kadın aldatır

Gunumuzde, kadinin da katkisi olmadan aile gecindirmek, hemen hemen dunyanin her kosesinde imkansiz olmaya basladi. Bu gercegi goz ardi edip, abuk sabuk konusanlar ancak, ya karli din ticareti yapanlar, ya da su veya bu sekilde bir maddi zenginlige ulasmis olanlardir.
Aslinda kadinin emege katkisi yeni bir sey de degil. Calisan kadin deyince, bir ofiste, bir fabrikada calisan kadin akla geliyor da, anadoluda, erkek kahvede kapti kacti oynarken, tarlada calisanlar bunlara katilmiyor.
*Calisan kadin aldatir diye bir genelleme yapmak ise, kadinlara yapilan en buyuk hakarettir. Aldatan kadin her yerde aldatabilir, calismayip da aldatani hic duymadiniz herhalde.
Bir kadin tek basina da kimseyi aldatamaz. Karsisina bir erkek koymazsaniz, aldatmaktan bahsedemezsiniz bile. Biz erkek olarak kendimizi frenlemeyi bilmeyecegiz, ve butun sucu kadina atacagiz. Nerde bunda mantik?
*Meaculpa gibi, gencligimde evlilik karsitiydim. Daha dogrusu evliligin bir belge imzalamaktan ibaret oldugunu kabul etmiyordum. Aileleri memnun etmek icin esim ve ben de bu toreyi torenle uyguladik. Kuracagim ailenin guvenini bana bir kagit parcasinin degil, birlikteligimizin verecegini biliyordum ve yanilmadim 60 yasima kadar. Elimizdeki kagit parcasinin ancak bir bosanma belgesi kadar hukmu olabilirdi, ailemizin birlikteligini saglayacak olan *ise, ben ve esimin birbirimize olan durustlugu olabilirdi ancak, ve oyle de oldu.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 24-03-2008, 23:38
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir kadin tek basina da kimseyi aldatamaz. Karsisina bir erkek koymazsaniz, aldatmaktan bahsedemezsiniz bile.
sayın vartor artık başka ilişkilerde mevcut ama ilginc bir noktaya temas ettiniz. Bir kadının yine bir başka kadınla olan munasebeti de acaba aldatma olarak degerlendirilebiliyormu erkekler tarafından. Fetvacı hocalarımızı katmıyorum tabi onlar için livata, zinadanda daha ahlaksız olablir.

Değinmiş oldugunuz; kadının katkısı olmaksızın yasamanın daha zor oldugu konusunda da haklısınız fakat zorluga ragmen neden hala kadınlar evlere tıkılmak için yaftalanıyorlar yada neden erkekler bu anlayışlara prim veriyorlar.
Alt 25-03-2008, 00:25
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Escinsel iliskilerin -her iki hemcins acisindan-tarihinin ben eski Roma imparatorlugu tarihine kadar indigini biliyorum.Daha once varmiydi,bilemem.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-03-2008, 00:40
Kıdemli Üye

evrensel-insan";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger arkadaslar;

Escinsel iliskilerin -her iki hemcins acisindan-tarihinin ben eski Roma imparatorlugu tarihine kadar indigini biliyorum.Daha once varmiydi,bilemem.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Bende eşcinsellik tanımının en eski toplumlardan olan sümerlerde dahi var oldugunu okumustum. Muazzez ilmiye çıgın calışmalarında gılgamış ve enkidunun motiflerinden bu tespite varılmış fakat konu bu değil bir kadınla aldatılan erkeklerin, eşlerine bakış açılarını merak ediiyorum.
Alt 25-03-2008, 01:44
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Aslinda kadinlarin calismasi konusunda islamcilar da artik pek eskisi gibi dusunmuyorlar. Ekonomik gelismeler bu turden konulari kendi kendine yikiyor zaten. Asil sorun islami ideolojilerden degil de genel olarak erkek egemen anlayistan kaynaklaniyor. Karisini calistirmak istemeyen kisiler islamcilarin disinda da oldukca yuksek bir oranda. Tabii giderek bu oran azaliyor.

Ben ornekteki hocalarin korkularindan ve tabi darkafaliliklarindan boyle iddialar ortaya attigini dusunuyorum. Yoksa calisan kadinlarla calismayan kadinlarin aldatma oranlari bence aynidir. Calisan kadinlarin bosanma orani daha yuksektir ama aldatmak ayri bir konu. Ekonomik olarak kocasina bagimli olan kadin kendine ne yapilirsa yapilsin cekmek zorundadir. Bu yuzden bosanma oranlari dusuk oluyor. Calisan kadinlar sonunda resti cekebiliyor. Aldatmak ise psikolojik sorunlarla iliskili oluyor daha cok. Bu da calisanda da calismayanda da asagi yukari ayni oranda olan birsey.

Kizkardesim bir zamanlar Afyon'un bir koyunde ogretmenlik yapiyordu. Arada bir ziyaretine gidiyordum. Orda yasanan olaylari anlatiyordu, o zaman inandim, islerin hic de disardan gorundugu gibi olmadigina. Kadinlarin aldatmalari, tabii ozellikle calismayan kadinlarin aldatmalari gizli kaliyor, goruntude durum kurtarilmis oluyor. Calisan kadin aldatir diyen hoca efendiler calismayan karilarindan eminler mi acaba?

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 25-03-2008, 05:20
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger meaculpa;

Bu her erkegin,yetistigi toplumun,aldigi yasamsal iliskilerin,bunun nekadarini sorgulayip kendine mal ettiginin,sorgulanmayanlarinin ve tabularinin,kisacasi su an icinde bulundugu dusunce ve davranis yapisinin duzeyine gore degisir.

Yarin kendini gelistirdikce ve tabularini sorgulamaya ve sorgulanmayanlari dusuncesine tasimaya basladigi olcude ayni kiside bile degiskendir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-03-2008, 10:23
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bir yumurtamız daha oldu...
yumurtlayanın ...'ne sağlık.

http://www.ekolay.net/haber/haber.as...haberid=534666

bu adamı Başbakan, Cumhurbaşkanı neyn yapmalı, kadın sorunu ve üniversitede türban gibi sun'i gündemlerin hepsi ortadan kalkar!!

'Kadın' takıntılı imamdan yine vaaz!

Uçak kazasında hayatını kaybeden hostes Mümine Bulut'un cenazesine katılanların yakalarına taktıkları fotoğrafları çıkarttıktan sonra namazı kıldıran emekli imam dün katıldığı bir cenaze töreninde kadınlardan oluşan cemaate verdiği vaazda tartışılacak sözler sarfetti.

Babasının cenazesinin evlerinin önüne getirildiği sırada gözyaşarını tutamayan ve tabuta elini uzatan kızına "elinizi sürmeyin" diye tepki gösteren emekli imam Abdullah Cihangir kadınlardan oluşan cemaate kadın davranışlarının nasıl olması gerektiği konusunda vaaz verdi. Emekli imam kadınlara şöyle seslendi;

"Yüksek sesle ağlamak yüzünü gözünü yırtmak bizim dinimizin yasak ettiği cahiliye adetidir... Kadınların sesi 4 duvar arasından dışarıya asla çıkmayacak... Kadın sesi 4 duvar arasından çıktı mı bu haya perdesinin yırtılmasıdır allah korusun.. Çocuklarınızı mutlaka sabah namazına kaldırın.. Çocuklarınızı sabah namazına kaldırmadınız mı kıyamet günü onun hakkını veremezsiniz. Televizyonları fazla seyretmeyiniz göz nurunuz, yüz nurunuz gitmesin.."

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 26-03-2008, 10:43
purple_angel purple_angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Artık yavaş yavaş sesi çıkmaya başlayan kadınları nasıl bastıracaklarını şaşırdılar iyice...

Kadınlar uyanmaya, bilinçlenmeye başladı ve artık sanmıyorum ki bu tip vaazlar ya da çalışan kadın aldatır gibi saçma sapan düşünceler kadınların sosyal hayatına son veremeyecek..

susturamayacaksınız...susmayacağız...

Hakikati Bulan Başkaları Ne Düşünür Diye Onu Söylemekten Çekiniyorsa Hem Budala Hem Ahmaktır.Bir Adamın ''Benden Başkası Yanılıyor'' Demesi Güç Kuşkusuz.Ama Sahiden Herkes Aldanıyorsa Adam Ne Yapsın...(DANIEL DE FOE)
Alt 27-03-2008, 04:01
Kıdemli Üye

Acının nasıl yaşanacagını kim, ne hakla tarif edip; buna riayet edilmesini tanrıdan sayabilir?

Elbette fetva hızır hocamız.
Alt 27-03-2008, 06:35
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nebe.31. Şüphesiz takvâ sahipleri için de başarı ödülü vardır.

Nebe.32. Bahçeler,bağlar,

Nebe.33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,

Nebe.34. Ve içki dolu kâse(ler) .

* *Özellikle 33. ayete dikkatinizi çekerim. ( yaşıt=küçük TD ) İşte arap köleci erkek egemen anlayışın ürünü olan kuranın vaadleri. Bunu okumayıp anlamayıp türban denen illetin içine hapsolmuş kadınlarımıza kızlarımıza acımaktan başka birşey yapamıyorum. Açık açık kendisini bir mal sınıfına koyan bu kitaba ( kuran kendisini muhatap bile kabul etmez iken ) sorgulamadan inanmaları........... * offf sinirden bunalım geldi valla *
* *
* * Bunadamı yalan ateistler uyduruyor diyecekler. *İşte kuranın sözleri bunlar.. Hadis değil..

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....

Önerilen Siteler