Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-09-2007, 00:38
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Turan Dursun nerede..?

Ahfa, aynı kelimeleri kullanmamıza rağmen aynı ''lisanı'' konuşmuyoruz. Sen ,bir fenomenin peşinden koşuyorsun,
biz rasyonelitenin. Sen ihtimal hesapları çerçevesinde '' iyi bir kul'' (köle) olup sonsuz diyarların peşindesin,
bizse ''esatirul evvelinin'' tamamen uydurma *olduğunun bilincinde. Sen hala engizisyon mahkemesinde
galilei yargılayan papazların peşinde. Hepsi bu.Sen sanki elinde bir belge varmış gibi, cennetlik olduğuna inanıyorsun.

şu ayete bir bak. her şeye bilimsel kulp takan,(ayetleer bazında) allemelerniz ve sen ,nasıl bir yorum yaprsınız?
güneş dönüyormu yoksa bir yerde batıp tekrar gerimi dönüyor?

Kehf *86 * *Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik. *

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 21-09-2007, 01:01
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ama bu İnancımın be bu dünyada dahi faydasını peşinen görüyorum... Çünki sahip olduğum duygular ile bir ALLAH ın varlığını bilmek ve ona sığınmak ve bir ahiretin varlığını ve devam ve bekasını bilmek ve orda sahip olacağım huzuru düşünmek bile bana bu dünyada peşinen bir huzur ve saadet veriyor.. Ben inancımın ücretini bu dünyada bile peşinen alıyorum....
Ahfa'nın bu düşüncesine hak veriyorum.
Çünkü o inancıyla birlikte maneviyatı da elde ediyor.
Bilinçli, iradeli ateistler için problem yok. Onlar, bu dünya yaşamını yeterli görüyor ve ölüm sonrası yokluğu kabullenebiliyorlar.
Ama bunu kabullenemiyecek kitleleri göz önüne alalım. Mesela ülkemiz insanlarını.
Bu eğitimle, bu bilinçle, bu seviye ile mümkün mü bunu kabullenmeleri.

Allah inancı onlara bir sığınma kapısı açıyor. Ölümden sonrasına bir umut ışığı oluyor.
Çekilen sıkıntılar, azaplar, yokluk-yoksulluk, huzursuzluğun karşısında öteki dünya umuduyla teselli buluyor insanlar..
Ölüm döşeğindeki bilinçsiz bir insana ne denilebilir?
" Yaşamın bu kadarmış. Elveda!" mı?
Ama cennet temennisi ve duası ölümün verdiği acıları hafifletiyor.
Küçücük çocuğunu hastalıktan ya da kazadan kaybeden bir anne, yavrusunun cennette olduğu inancıyla rahatlıyor.

Din yoluyla insanların sömürülmesini, baskı altında tutulmasını, çağdaş yönetimlerden ve iyi bir yaşam tarzından yoksun kılınmasını bir kenara bırakırsak eğer inancın kitleler üzerindeki bu manevi faydasını görmezden gelemeyiz.
Alt 21-09-2007, 01:04
Ahfa Ahfa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahfa - MSN üzeri Mesaj gönder

Bakın arkadaşlar; insanda öyle bir enaniyet varki, Allah'a kul olmayı Köle olmak gibi gösterip kabul ettirimiyor.. Oysa insan sürekli birilerine tabi olur..

Mesela burda bir kısmımız Hz. Muammede, Bir kısmıda Turan Dursun a tabi olmuş.. *Ama Allah a kul olmak fikrine gelince; Sanki bütün özgürlüğümüzün elinden alıcağı bir kölelik gibi bir saplantı ile isyan ediyorz.. Oysa kulluk köelik değil; Aksine alabildiğince özgürlüktür...

Çünki öyle bir Rabbi Rahime iltica ediyorsunuz ki; bu kainatı bahçeniz gibi düşünebilirsiniz.. Benim Rabbim dediğiniz zaman öyle bir güç ve kudrete iltica ediyorsunuz ki.. Bu özgürlüğün vereceği huzuru başka hiç bir şeyde bulamazsınız...

........... Gerçek görebileceğiniz kadar basit değildir............[b]
Alt 21-09-2007, 01:11
Kıdemli Üye

Sevgili ahfa, zülkarneynLE *ilgili ayet için ne dersin? İNANİYETİ BOŞ VER.

Alt 21-09-2007, 01:13
Ahfa Ahfa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahfa - MSN üzeri Mesaj gönder

Daha net ve anlaşılır şekilde sor...!

........... Gerçek görebileceğiniz kadar basit değildir............[b]
Alt 21-09-2007, 01:47
Kıdemli Üye

ahfa ,ayet önünde nasıl başka bir türlü sorayım.

zülkarneyn hatamı yapmış???

Alt 21-09-2007, 02:13
Aquarious Aquarious isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Budizm vb dinler disinda Tektanrili semavi dinler korku uzerine kurulmustur. Cogunluk bu korku yuzunden dine inanir ama bunu sorgulama cesaretine de sahip olmadigi icin, ne yazikki farkina varmaz. Ama asil cesaret isteyen ve guzel olan da bunun aksi olan. Kabul edelim dinsizligini yani ne oldugunu ve ne olmadigini, bizim ki gibi toplumlara ragmen yuksek sesle ifade edebilmek... Dolayisiyla bu dusuncedeki herkesi kutlamalisiniz sayin inananlar.. Hayata sizlerden farkli bakabildikleri icin.
Alt 21-09-2007, 02:28
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

12 Eylül Türkiye emekçilerine ve çalışanlarına bir saldırı idi. Aslında tanklar 11 Eylül günü de sokaklarda idi ama 12 Eylül ile birlikte tüm yasalar ve demokratik kırıntılar ortadan kalktı. Öncelikle halkın tüm savunma kaleleri ve savunacak neferleri ortadan kaldırıldı ve öldürülmeyenler hapislere dolduruldu. Sonra ekonomik gerçeklik ortaya kondu. İşçi sendikaları kapatıldı, faizler yükseltildi. İnsanların ellerindeki birikimler rantiyeci, komprador ve tefeci sınıflara , bankalara aktarıldı. Türkiyede ilkel kapitalizm türü bir sermaye birikimi saglandı. Kastelli ve banker skandalları o dönemin ürünleridir.

* * *24 Ocak kararlarıyla ülke tamamen dolara baglanarak yabancı sermayeye peşkeş çekildi. Bunları anlatmamın nedeni, o dönmede ateşi körüklenen dinci ideolojinin ve siyasi İslamın körüklenmesinin nedeninin iyi anlaşılabilmesi içindir. İnsanların ekonomik ve siyasi olarak teslim olabilmeleri için ideolojik olarak da şekillenmeleri gerekiyordu. İşte buna çare dindi. Bu yüzden din dersleri zorunlu tutuldu ve aradan geçen 27 seneden sonra insanlar dinde huzur bulduklarını sanıyorlar.

* * * Degil aslında, din çaresiz insanların son sıgınagı, bu acımasız ve sömürücü çarkın içerisinde iradi olarak yer alabilmelerinin tek dayanagı ve körüklenmesinin tek nedeni de bu. Ahfa yı dinleyin, isyan ediyor sömürü ilişkilerine ; ama öyle bir ideolojik baskı altında şartlanmış ki kurtuluşun ve sömürüye dur demenin kendi kolları arasında oldugunun farkına varamıyor. Ve bu adaletsizligin hesabının öbür dünyada sorulabilecegini umuyor. İsyanı düşünmüyor. İşte dinin işlevi bu.

* * *Ben ise mutlulugun bu dünyada olması gerektigini düşünüyorum ve bunu engelleyenlerle mücadele edilmesi gerektigini düşünüyorum. Öbür dünya için bir hayalim yok. Benden sonraki nesillere iyi bir yaşam bırakabilmek için gerekirse bedelini de ödeyebilecegim bir hayat tarzında ısrar ediyorum. İnsan olmam bana bunu çagrıştırıyor ve buna zorluyor.

* * *Ölüm teması bize iki seçenek sunuyor. Ya bu dünyadaki yaşamı tüm topluma faydalı olabilecek ve insanlıgı ileri götürecek tarzda dolu dolu ve özgür bir insan olarak yaşamak; ya da öbür dünya hayalleri ile sömürünün katmerlenmesine göz yumarak aciz bir kul olarak heba etmek.

* * * Tercih herkesin kendisinin elbet.

* * * saygılarımla
Alt 21-09-2007, 02:28
LifeOwneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
LifeOwneR LifeOwneR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aquarious";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Budizm vb dinler disinda Tektanrili semavi dinler korku uzerine kurulmustur. Cogunluk bu korku yuzunden dine inanir ama bunu sorgulama cesaretine de sahip olmadigi icin, ne yazikki farkina varmaz. Ama asil cesaret isteyen ve guzel olan da bunun aksi olan. Kabul edelim dinsizligini yani ne oldugunu ve ne olmadigini, bizim ki gibi toplumlara ragmen yuksek sesle ifade edebilmek... Dolayisiyla bu dusuncedeki herkesi kutlamalisiniz sayin inananlar.. Hayata sizlerden farkli bakabildikleri icin.

sevgili Aquarious

bu açıklaman beni lise anılarıma götürdü, şimdi anlıyorum coğrafya hocamızın okul öğretmenlerince neden pek sevilmedigini ders dışı muhabbet esnasında sürekli vurgulardı şu sözü : "geçmişte İnsanlar anlam veremediği şeylere mistik anlamlar yüklemiştir " az önce şimşek çaktı kafamda Oğuzhan hocam Deist miş meğer her zaman sohbetini çok beğendiğim bir öğretmenimdi saygıyla anıyorum paylaşmak istedim sadece

saygılar

Bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! "V"
Alt 21-09-2007, 09:37
Üye Değil

Ahfa";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, illaki bi mekan arıyorum.... Çünki insanda Ölüm ün öldüremiyeceği bir Ruh olduğuna inanıyorum.. Bu dünyadaki hayatımızın bir yerlerde hesabının görülmesi gerektiğine inanıyorum.. Mazlumların, zalimlerin zülmü karşısındaki feryatlarının hesabını vermek zorunda olduklarına inanıyorum.. (Zalimlerin ;Mazlumların feryatlarının yükselmesine sebeb olan,zulümlerinin hesabını vermek zorunda olduklarına inanıyorum.)Bu dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliğin; başka bi mekanda telafi edilmesi gerekliliğine inanıyorum....

Oyüzden de merak ediyorum... Bu insanlar nerde ve ne yapıyorlar... Bunca ölenler yokluğa mı gittiler... Hayatlarının hesabını vermiyecekler mi..? Bu hesabı soracak bir güç yok mu..? Mazlumların çektiği zulmün mükafatını *verecek, Zalimlerin sürdüğü sefanın cezasını verecek bir kudret yok mu..?
Sayın ahfa ;

Sevgili dilaver 12 Eylül'ü ve EZEN (Egemen)lerle,EZİLENLER i *tasvir ettiği yazısında,ZALİMLERİ çok açık tespit edip,ZALİMLERE karşı ağızda konuşup eylemde pasif kalanların sığınağını da (Öte dünya)çok net göstermiş.

Sevgili A.Einstein da bir aforizmasında demiş ki :
"Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil,oturup seyirci kalanlar yüzünden TEHLİKELİ bir yerdir."

Sizce,dünyanın TEHLİKELİ bir yer olmasına sebeb olan,hangi ANLAYIŞ tır.

Eğer DİN adına,TANRI nın yeryüzündeki halefi olan HALİFE'nin ağzına bakılıp

Zalimlere,"Ağızda" değil "Gerçekte" direnilip KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI yazılmasa idi ;
HALA öte dünyada Zalimlerin mutlaka hesap vereceği avuntusu ile,
Sevgili Neyzen Tevfik'in
"Baban kimdi bilemezdin ş........z "
konumlarında olmayacak mıydık ?
(Gerçi 1947 Marschall yardımı ve sonrasında ki gelişmeler neticesinde gelinen noktaya bakıldığında "Emanet" bırakılana ne kadar "Emin" olabilmişiz o da tartışılır * *)

Değerli arkadaşım,DİN ve TANRI adına hareket ettiğini söyleyen ENGİSİZYON türevi hal ve hareketlerle, "DOĞRU" yu ve "GERÇEĞİ" söyleyenler,yakılsalar da,hapsedilseler de,Turan Dursun gibi öldürülseler de
Hepimiz çok net biliyoruz ki dünya * * "YUVARLAK" *, *"DÜZ" değil.

Şahsen "Cennet" "Cehennem" konusunda ANLAYIŞLARIN check edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Öte dünya hakkında,inanç dışında nesnel bir bilgimiz yok ama,şu an bu dünyada istesekte,istemesekte BİRLİKTE yaşıyoruz.
Üzerinde kafa yorulması gereken şey,kendimiz ve çocuklarımız için ne yapabiliriz olmalı değil mi ?

Önerilen Siteler