Ahfa";p="´isimli üyeden Alıntı
Evet, illaki bi mekan arıyorum.... Çünki insanda Ölüm ün öldüremiyeceği bir Ruh olduğuna inanıyorum.. Bu dünyadaki hayatımızın bir yerlerde hesabının görülmesi gerektiğine inanıyorum.. Mazlumların, zalimlerin zülmü karşısındaki feryatlarının hesabını vermek zorunda olduklarına inanıyorum.. (Zalimlerin ;Mazlumların feryatlarının yükselmesine sebeb olan,zulümlerinin hesabını vermek zorunda olduklarına inanıyorum.)Bu dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliğin; başka bi mekanda telafi edilmesi gerekliliğine inanıyorum....
Oyüzden de merak ediyorum... Bu insanlar nerde ve ne yapıyorlar... Bunca ölenler yokluğa mı gittiler... Hayatlarının hesabını vermiyecekler mi..? Bu hesabı soracak bir güç yok mu..? Mazlumların çektiği zulmün mükafatını *verecek, Zalimlerin sürdüğü sefanın cezasını verecek bir kudret yok mu..?
|
Sayın ahfa ;
Sevgili dilaver 12 Eylül'ü ve EZEN (Egemen)lerle,EZİLENLER i *tasvir ettiği yazısında,ZALİMLERİ çok açık tespit edip,ZALİMLERE karşı ağızda konuşup eylemde pasif kalanların sığınağını da (Öte dünya)çok net göstermiş.
Sevgili A.Einstein da bir aforizmasında demiş ki :
"Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil,oturup seyirci kalanlar yüzünden
TEHLİKELİ bir yerdir."
Sizce,dünyanın
TEHLİKELİ bir yer olmasına sebeb olan,hangi
ANLAYIŞ tır.
Eğer DİN adına,TANRI nın yeryüzündeki halefi olan HALİFE'nin ağzına bakılıp
Zalimlere,"Ağızda" değil "Gerçekte" direnilip KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI yazılmasa idi ;
HALA öte dünyada Zalimlerin mutlaka hesap vereceği avuntusu ile,
Sevgili Neyzen Tevfik'in
"Baban kimdi bilemezdin ş........z "
konumlarında olmayacak mıydık ?
(Gerçi 1947 Marschall yardımı ve sonrasında ki gelişmeler neticesinde gelinen noktaya bakıldığında "Emanet" bırakılana ne kadar "Emin" olabilmişiz o da tartışılır *

*)
Değerli arkadaşım,DİN ve TANRI adına hareket ettiğini söyleyen ENGİSİZYON türevi hal ve hareketlerle, "DOĞRU" yu ve "GERÇEĞİ" söyleyenler,yakılsalar da,hapsedilseler de,Turan Dursun gibi öldürülseler de
Hepimiz çok net biliyoruz ki dünya * * "YUVARLAK" *, *"DÜZ" değil.
Şahsen "Cennet" "Cehennem" konusunda ANLAYIŞLARIN check edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Öte dünya hakkında,inanç dışında nesnel bir bilgimiz yok ama,şu an bu dünyada istesekte,istemesekte BİRLİKTE yaşıyoruz.
Üzerinde kafa yorulması gereken şey,kendimiz ve çocuklarımız için ne yapabiliriz olmalı değil mi ?