03-08-2010, 11:37
|
|
Üye
|
|
|
|
Şeytanlar niye yaratıldı?
Arkadaşlarımız, aşağıdaki topic te konuyu "şeytan a getirmişler ve Allah şeytanı niye yok etmedi gibisinden soru sormuşlar.
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=20243&page=2
Bu konu, başlı başına bir topic konusu olmasından dolayı yeni topic ile konuyu açtım.
Soruyu şöyle sorarsak belki daha iyi anlaşılır :
- Allah Şeytanı niye yarattı. Şeytan yüzünden insanların çoğu cehenneme gidiyor. Allah buna niye müsaade ediyor. Şerrin yaratılması şer değilmi?
Bu konu oldukça önemli ve derin bir konu.
Şeytanın yaratılmasında küçük şerler var ama bir çok büyük hayırlar ve insanlığın kemale ermesine, olgunlaşmasına katkıları vardır.
Evet bir çekirdekten koca bir agaca kadar ne kadar mertebeler var; (çekirdek - filiz- fidan-ağaç .....gibi ) insanın mahiyetindeki kabiliyetlerde de ondan daha fazla mertebe var. Belki atomdan güneşe kadar dereceleri var. Bu kabiliyetlerin gelişmesi, elbette bir hareket ister, bir muamele iktiza eder. Ve o muameledeki terakki zenbereginin hareketi, mücahede ile olur. O mücahede ise, seytanların ve zararlı seylerin varlığı ile olur. Yoksa, melekler gibi insanların da makamı sabit kalırdı.
O halde şeytan olmasa idi, insanlık alaminde, binler çeşit makam bulunmayacak. Tüm insanlık melekler gibi sabit makamlı olacaktı.
Bir küçük şer gelmemesi için bin hayrı terketmek, hikmet ve adalete zıttır.
Gerçi seytan yüzünden ekser insanlar dalalete ve cehenneme giderler. Fakat önemli olan çok kimsenin cehenneme gitmesi değil, şeytan yüzünden manevi terakki eden insanlardır. Yani önemli olan adet çokluğu değil, kalitedir.
Nasılki bin ve on çekirdegi bulunan bir zât, o çekirdekleri toprak altına ekse; o çekirdeklerin on tanesi agaç olsa, bini bozulsa. O, on ağaç olmuşçekirdeklerin o adama verdigi menfaat, elbette bin bozulmuşçekirdeğin verdigi zararı hiçe indirir.
Veya bin ton demir madenine ısı verilip, demir ile curuf ayrıştırılarak 900 ton curuf, 100 ton demir elde edilse, bu işlem şer oldu, bin ton gitti geriye sadece yüz ton kaldı denilemez. Çünkü curufun bir kıymeti yok. Önemli olan saf demiri elde etmek.
Veya 100 tane tavuk yumurtasını kuluçkaya yatırsak, 80 tanesi bozulsa, 10 tanesi civciv olsa, bu işlemden zarar ettik denmez. Çünkü yumurtanın tanesi 20 kuruş, tavuğun tanesi 5 lira.
10 tavuk x 5 lira = 50 lira kazandık
Halbuki ;
100 yumurta x 20 kuruş = 20 lira
50 lira kazanıp, 20 lira kaybeden zararda değil kardadır.
Öyle de: Nefis ve şeytanlara karsı mücadele ile, yıldızlar gibi insanlığı şereflendiren ve tenvir eden on kâmil insan yüzünden o insanlığa gelen menfaat ve şeref ve kıymet, elbette haşere sayılacak derecede süfli ehl-i dalaletin küfre girmesiyle insan nev'ine verecegi zararı hiçe indirip göze
göstermedigi için, rahmet ve hikmet ve adalet-i lahiye, şeytanın varlığına müsaade edip insanlara musallat olmasına izin veriyor.
Not : Bu konu Risale-i Nur Külliyatından Lemalar adlı eserin, 13. Lema kısmından alınarak türkçeleştirmeye çalıştım. Orjinalinden daha iyi anlaşılabilir.
Saygılarımla.
|

03-08-2010, 11:52
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Tanrıyı yaratan insan olunca böyle şeytanlıkların olması dogaldır...
|

03-08-2010, 12:04
|
|
|
Başlığa kafam takıldı. Şeytanlar demişsiniz. Kaç tane şeytan var.
Birde mesela dünyadaki bütün kötülüklerin sebebi şeytan mıdır?
O halde şeytan heryerde midir?
|

03-08-2010, 13:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben şeytanın iyi mi kötü mü olduğu konu başlığı altında hayır ve şer iddanızı yanıtladığımı varsayıyorum ama bi sn.Buraya da taşıyalım ki konuşmanın bir anlamı olsun.
emperrordiablo´isimli üyeden Alıntı
Şeytan ve Tanrı yani bu taze müminlerin sandığı gibi 1400yıldır islam eşrafında mı çarpışıyor sanıyorsunuz arada bir savaş olduğu katii , zaten düşünsenize tanrı neden taraf olma gereği duysun iyi olmadan kötü olur mu idi?En başından beri bu taraflar var ama dinlerin yer yüzünde bıraktığı hatıraya bakarsanız eğer gerçekde iyi denmesi gereken şeyin ne olduğunu görebilirsiniz?Tanrı iyi mi?
Yani bu savaş zamanın başından beri var olduğundan dolayı,epeyce örneklemesi tarihte mevcuttur islam ise tanrının en kolay kaybettiği alanlardandır...Artık islam coğrafyası insan usundan uzakta biyat kültüründe ve fikir üretemeyen bir coğrafya haline gelmiş ve aslına bakarsan şeytanın ilgi alanına bile girmeyen bir coğrafyadır...
O serbest iradeyi sever,aklı ve düşünebilen özgür insanı sever yüceltir...
|
"aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Sayın emperrordiablo;
Şeytan hangi yönü temsil ediyor. İyimi, kötümü?Yani sizin inancınıza göre tüm kötülüklerin sahibi şeytan mı tanrı mı?
Şimdilik saygımla gittim..."
Bu biraz komplex bir soru Sn.Aliyarafsal...
Yani 4 karı iyidir diyorsanız şeytan kötüdür çünkü cariyeliği köleliği ve kulluğu değil eşit insanoğlunun özgür iradesi ile seçtiği mutlu olma mantığını kabullenir ve öğretler,yani şeytana göre iki kişinin arasında ki özel onlara özeldir,lakin bu iki kişi kişi sayısını karşılıklı olarak arttırmak ister yada 3.bir kişiyi hayatlarına sokmak isterse ki burada sadece önemli olan tarafların uzlaşması cinsiyet yoktur.Bu onların mutlu olma yöntemidir,gerekli sıhhi koşulları sağlayıp bu şekilde yaşayan kimsenin fantazisine karışmaz bu fantaziyi evrensel bir gerçek yada doğru gibi dayatmaz,lakin tek eşlilik iyidir çünkü şeytanın en sevdiği duygu olan aşk ve tutkuyu sadece tek eşlilik ile yakalayabilirsiniz,bunun ne kadar süreceği gene çifte kalmıştır.
Gene kapanmak iyidir açmak kötüdür diyorsanız şeytan kötüdür,çünkü iklim koşulları ve şartlara göre toplumların kendi yaşamsal şartlarını oluşturabileceğini düşünür,örneğin tangalı bir kadın bize çok sexi gelecektir,ama brazil'de karnavallarda sokaklarda onlarcasını görse de brezilya halkı , o kadar kışkırtıcı bir durum değildir bu...
İyi olan tanrıdır diyorsanız ibadetinizi edip ona şükür edecek kendi ayetlerinde de söylediği gibi hayret ve bin haşa içinde ulan bu evren nasıl var vay be ne tanrıymış diyerek yaşayacaksınız bu iyi ise şeytan kötüdür.
Ama en yüksek dağın zirvesine çıkıp , bilimi kullanmak , en zirvesinde ki makro dünyadan mikro dünyaya kadar bu sistemi kavramak hatta yaratmanın zevkini yaşamak istiyorsanız Şeytan iyidir.Kul değil insan olan her yerinizde onun bir parçası size bin bir badireler göstererek olgunlaştırdığı evrimin zerreleri vardır...Ama şükür beklemez,ego beslemez,özgür ruhunuzda tanrının size yaptığı emrivakiyi görmeniz kafiidir.O'nun kadar özgür olmanız ona yetecektir...O'nun yapmak istediği tek şey tanrının kendisini kıskanarak takdir edilmeyi istediği ve bu yüzden ilkel olarak dünyaya insanı savurduğu gerçeğini görmenizdir...O başından beri yalnız ve güçlü olandır...
|
Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
|

03-08-2010, 13:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
sedatsert´isimli üyeden Alıntı
Şeytanın yaratılmasında küçük şerler var ama bir çok büyük hayırlar ve insanlığın kemale ermesine, olgunlaşmasına katkıları vardır.
Evet bir çekirdekten koca bir agaca kadar ne kadar mertebeler var; (çekirdek - filiz- fidan-ağaç .....gibi ) insanın mahiyetindeki kabiliyetlerde de ondan daha fazla mertebe var. Belki atomdan güneşe kadar dereceleri var. Bu kabiliyetlerin gelişmesi, elbette bir hareket ister, bir muamele iktiza eder. Ve o muameledeki terakki zenbereginin hareketi, mücahede ile olur. O mücahede ise, seytanların ve zararlı seylerin varlığı ile olur. Yoksa, melekler gibi insanların da makamı sabit kalırdı.
O halde şeytan olmasa idi, insanlık alaminde, binler çeşit makam bulunmayacak. Tüm insanlık melekler gibi sabit makamlı olacaktı.
|
Soruyu şöyle sormayalım soru gayet yerindedir,allah binler çeşit makamda yanlışa düşmüş kavimleri yok etmeye helak etmeye çekinmezken?Düşünmezken?Şeytan hala var ve siz diyorsunuz ki binler çeşit makam olsun diye,melekler gibi sabit kalmasın diye?Bende bunu sordum şeytan neden yok edilmedi diyerek?Melekler gibi sabit kalsaydı insanoğlu Allah neden insanoğlunun aşağı yada yukarı seviyelerde olmasını görmek istediki?Yada şeytanı yok edip yumurta satmaya devam etseydi???
|

03-08-2010, 13:45
|
|
|
Sn. aciz abd
Verdiğiniz hadisin sahih olup olmadığını nereden biliyorsunuz. Gene bu şeytanların başı ile ilgili kurandan bir örneğiniz var mı?
Narı semumdan yaratılan dediniz. Bu da gene bir hadis yorumumu.
Şimdi allah şeytanı yaratırken, insana yaptığı gibi içine kendi ruhundan üflemiş midir?
Bu soruları cevaplayın gerisi gelecek.
Konu Nova tarafından (06-08-2010 Saat 01:50 ) değiştirilmiştir.
Sebep: Alıntı düzenleme
|

03-08-2010, 14:00
|
 |
Üye
|
|
|
|
axial´isimli üyeden Alıntı
Verdiğiniz hadisin sahih olup olmadığını nereden biliyorsunuz. Gene bu şeytanların başı ile ilgili kurandan bir örneğiniz var mı?
Narı semumdan yaratılan dediniz. Bu da gene bir hadis yorumumu.
Şimdi allah şeytanı yaratırken, insana yaptığı gibi içine kendi ruhundan üflemiş midir?
Bu soruları cevaplayın gerisi gelecek.
|
Ben taraflardan biri olarak cevap verme gereği duydum Sn.Axial...
Herkezin bir şeytanı falan yoktur sadece özgür iradesi vardır şeytan bunu besleyen geliştirendir.Özü ateştir,Semum ateşi dünya üzerinde bulunmayan türden bir enerji reaksiyonu olarak algılanabilir bunun kurancası aslında meleklerin de özü ateştir,ışıktır.Işığın fotonları hızlandırmak vesilesi ile plasma haline dönüşmüş şekline laser diyoruz,laser yakıcıdır.Enerjinin salt plazma haline de ateş diyoruz,ki aradaki ortaklık ortadadır.Einstein'in izafiyet teoremine göre bir insanı ışık hızına çıkartarak hal değişimini almasını sağlayabilseydik,insanın uğrayacağı akibet de salt enerji konumuna geçerek , enerjinin plazma haline dönüşmek olacak yani özüne dönmüş olacaktı,allah insanoğluna kendi ruhundan üflemiş değildir,kendi özünden bir parçayı insanın içinde saklamıştır,kaprislerinize , egolarınıza , komplexlerinize ve bunlar uğrunda yalan söyleme kapasitenize baktığınızda bunu görebilirsiniz,lakin Şeytanın içine kendi ruhundan üflemesi söz konusu bile değildir,bu kavramlar zamanın başından beri bir denge unsurudur,dolayısı ile şeytanın içinde biraz allah allahın içinde biraz şeytan olması durumu normal ve dengenin bir gereğidir.Evrende bana dengesiz ve karşılıksız bir tek kuvvet gösterin,bir tek algı_?Sadece tanrı diyenler yani müminler esasen şu yanlışı asla fark edemiyorlar,depresif ve şizofren bir tanrı durduk yere bunca parodiyi neden çıkardı piyasaya?Canı mı sıkıldı?Tanrıyı dengeleyen şeytandır,aslında ona denk ve eşittir bu yüzden yokedilemez.Yaratılmamıştır,varoluş süreci tanrıya denktir,lakin yalnız ve güçlü daima o olmuştur,insanlara ves vese verir saçmalığına gelince buna ihtiyacı yoktur.İnsanoğlundan ibadet beklemez,kulluk istemez...Velhasıl benim onla bağım olduğu gibi isteyen her insan bu bağı somut olarak kurabilir ve onla iletişime geçerek benim aldığım cevapları alabilir...Dolayısı ile tanrı ona kendinden bir parça üfledi mi sorunuzun zaten bir hükmü kalmadığını izah ettiğimi düşünüyorum....
Lakin önemli ve çok önemli not:Tanrının dediği gibi aşağılık bir ruh olarak insanı kötüye sevk etmez,tam tersine insanlığın yanında olan evrimine ışık olan şeytandır.Basit günahlar ile ilgilenmez,insanlığın tanrıdan kalma sadizmini ve acı verme isteğini kimse şeytana mal etmesin,manyağın biri kedi kesiyor ise bu onun tanrıdan kalma defosu ve sapkınlığıdır,belki de tanrı bu yolla bakın şeytan ne kadar ucuzu göstermek istiyordur,oysa şeytan için kedilerin ayrı bir yeri vardır,kendisini onlar görebilmekte var oluşunu hissedebilmektedir.Eski mısırda ve tanrının olmadığı her medeniyette kediler ayrı bir yer edinmiştir.Şeytan basit ve aptal olacak kadar küçük bir emare değil,enerjinin kendisi ,gücün saf halidir.Lakin bunları anlatmamı dahil istemez,Sadece anlaşılmak ister,bunun için milyon yıl boyunca evrimine ışık tuttuğu insan zekasına güvenir...
|

03-08-2010, 14:16
|
|
|
Ben taraflardan biri olarak cevap verme gereği duydum Sn.Axial...
Herkezin bir şeytanı falan yoktur sadece özgür iradesi vardır şeytan bunu besleyen geliştirendir.Özü ateştir,Semum ateşi dünya üzerinde bulunmayan türden bir enerji reaksiyonu olarak algılanabilir bunun kurancası aslında meleklerin de özü ateştir,ışıktır.Işığın fotonları hızlandırmak vesilesi ile plasma haline dönüşmüş şekline laser diyoruz,laser yakıcıdır.Enerjinin salt plazma haline de ateş diyoruz,ki aradaki ortaklık ortadadır.Einstein'in izafiyet teoremine göre bir insanı ışık hızına çıkartarak hal değişimini almasını sağlayabilseydik,insanın uğrayacağı akibet de salt enerji konumuna geçerek , enerjinin plazma haline dönüşmek olacak yani özüne dönmüş olacaktı,allah insanoğluna kendi ruhundan üflemiş değildir,kendi özünden bir parçayı insanın içinde saklamıştır,kaprislerinize , egolarınıza , komplexlerinize ve bunlar uğrunda yalan söyleme kapasitenize baktığınızda bunu görebilirsiniz,lakin Şeytanın içine kendi ruhundan üflemesi söz konusu bile değildir,bu kavramlar zamanın başından beri bir denge unsurudur,dolayısı ile şeytanın içinde biraz allah allahın içinde biraz şeytan olması durumu normal ve dengenin bir gereğidir.Evrende bana dengesiz ve karşılıksız bir tek kuvvet gösterin,bir tek algı_?Sadece tanrı diyenler yani müminler esasen şu yanlışı asla fark edemiyorlar,depresif ve şizofren bir tanrı durduk yere bunca parodiyi neden çıkardı piyasaya?Canı mı sıkıldı?Tanrıyı dengeleyen şeytandır,aslında ona denk ve eşittir bu yüzden yokedilemez.Yaratılmamıştır,varoluş süreci tanrıya denktir,lakin yalnız ve güçlü daima o olmuştur,insanlara ves vese verir saçmalığına gelince buna ihtiyacı yoktur.İnsanoğlundan ibadet beklemez,kulluk istemez...Velhasıl benim onla bağım olduğu gibi isteyen her insan bu bağı somut olarak kurabilir ve onla iletişime geçerek benim aldığım cevapları alabilir...Dolayısı ile tanrı ona kendinden bir parça üfledi mi sorunuzun zaten bir hükmü kalmadığını izah ettiğimi düşünüyorum....
Lakin önemli ve çok önemli not:Tanrının dediği gibi aşağılık bir ruh olarak insanı kötüye sevk etmez,tam tersine insanlığın yanında olan evrimine ışık olan şeytandır.Basit günahlar ile ilgilenmez,insanlığın tanrıdan kalma sadizmini ve acı verme isteğini kimse şeytana mal etmesin,manyağın biri kedi kesiyor ise bu onun tanrıdan kalma defosu ve sapkınlığıdır,belki de tanrı bu yolla bakın şeytan ne kadar ucuzu göstermek istiyordur,oysa şeytan için kedilerin ayrı bir yeri vardır,kendisini onlar görebilmekte var oluşunu hissedebilmektedir.Eski mısırda ve tanrının olmadığı her medeniyette kediler ayrı bir yer edinmiştir.Şeytan basit ve aptal olacak kadar küçük bir emare değil,enerjinin kendisi ,gücün saf halidir.Lakin bunları anlatmamı dahil istemez,Sadece anlaşılmak ister,bunun için milyon yıl boyunca evrimine ışık tuttuğu insan zekasına güvenir...
|
Sayın emperror;
O halde müslümanlara yaptığımı sizede yapmam gerekir. Bu bilgilerle ilgili kaynağınız nedir. Yani şeytanla temasınız oldu mu? Olan birisi gördünüz mü?
Herkesin özgür iradesi vardır şeytan besler demişsiniz. Ben burada şeytanın ne yaptığını tam olarak algılayamadım. Biraz dahaa açar mısınız?
Müslüman arkadaşlar emperrorun fikirlerine katılıyor mu? Katılmıyorsa kendi fikirleri nelerdir?
|

03-08-2010, 15:01
|
 |
Üye
|
|
|
|
Müslüman arkadaşların kısmen fikirlerime katılabileceği yönler olacaktır.Lakin tamamında keskin bir çizgi ile ayrıştığımız katii...
Tabii ki mümin bir arkadaşa yaptığınızı bana da yapabilirsiniz.Sorularınız gayet mantıklı yalnız benim elimde kısır bir kaynak olmadığından cevapsız kalmayacaksınız merak etmeyin...
axial´isimli üyeden Alıntı
Sayın emperror;
O halde müslümanlara yaptığımı sizede yapmam gerekir. Bu bilgilerle ilgili kaynağınız nedir. Yani şeytanla temasınız oldu mu? Olan birisi gördünüz mü?
Herkesin özgür iradesi vardır şeytan besler demişsiniz. Ben burada şeytanın ne yaptığını tam olarak algılayamadım. Biraz dahaa açar mısınız?
Müslüman arkadaşlar emperrorun fikirlerine katılıyor mu? Katılmıyorsa kendi fikirleri nelerdir?
|
Şimdi tek tek gidelim.
Birincisi Kaynak:Kaynak henüz elimde yok,ama Şeytanın kendisi bir kaynak,bir çeşit ritüele gerek yok,yada ibadet şekline falan,içiniz de tanrı ile sorduğunuz her sorunun yanıtını zaten aldığınız her yerde o vardır.
Şeytanla temasa gelince , dünya mülküne ve insanlara direkt olarak müdahil olabilmeyi denemiştir,lakin insan bu enerji seviyesini kaldıramadığından kötü sonuçlarını defalarca gözlemlemiştir,onun da kendine has yaratıkları ,arkadaş edinmek için kendisine yarı denk yaratıkları vardır,bazen bunlar da arsızlaşıp benzeri denemeler yapmıştır.Ama sonuçları her zaman kötü olmuş insan bedeni bu enerji fazını kaldıramamıştır.Onları ibadet beklemeksizin özgür bırakmış yok etmemiştir.O kusursuz yalnız ve güçlü olandır.Şükür istemez,ithaat beklemez...Kendisi ile beraber kalmayı seçenler ile hala beraberdir...
Exorcism denen olayı duymuşsunuzdur,Filmlere bile konu olmuş bu olaylarla ilgili onlarca örneklem yapabilirim ama hepsi askıda ya da benim sözlerim olarak kalacağından tamamen gerçek bir olaydan alıntı olan Emily Rose'un Güncesi-The Excorsizm filmini izlemenizi isterim.
Dahası vatikan kayıtlarında bir sabah kalktığında duvara hiç bilmediği dilde aramice yada ibranice yazılar yazan,bu dilleri birden konuşmaya başlayan ve asla bir kadının ses tellerinden çıkamayacağı aşikar bir ses tonu ile konuşan insanların kayıtları ile doludur.Bilim bunu inceledi ise de,psikiatrik bir rahatsızlığın patalojik hali olmaktan öte bir tanı koyamamıştır,lakin insan beyninin daha önce hiç bilmediği bir dili , birden nasıl öğrendiği muhallaktır.
Şeytanın yapmak istediğine gelince hikayenin en başında denk güç olan bu iki kavramdan tanrı ve şeytan bir renk olabilmesi açısından evrende canlılığı düşünür , kendilerine benzeyen ama özgür ruhlar olması gerekirken tanrı bunları ilkel ve hayranlık besleyen köleler olarak yaratmak ister ve ondan habersiz bunu dener...Şeytan da denemeler yapar ve diğer canlılıkları meydana getirir,lakin şeytanın denemeleri daha komplike canlılığın kendi başına oluşumu üzerinedir,tanrının ilk yaratığı olan adem zeki olmadığı gibi ilkel bir formda sadece tanrıya ilgi ve takdir beslerken şeytan önce onun kanına Lilith ile girer,Lilith şu anki vampir kültünün annesi sayılabilecek olan kadındır,güçlü dominant ve ölümsüz...Şeytanın ona bahşettiği bu güzelliğe hayran olan adem tanrıdan uzaklaşır ve tanrı köpürür , işte şeytan ile ilk ciddi ayrışması bu noktada başlar.Lilith'i zamanın mekanın olmadığı bir karanlığa hapseden tanrı şeytandan kurtarabiliyorsa kurtarmasını ister ve ademin sekizinci kaburga kemiğinden Havvayı yaratır,lakin Havva için tanrıya şükür etmesini beklediği Adem gene evrimleşmemiş zekası ile en temel dürtüsüne sarılır ve gene tanrıyı unutur,suçun şeytanda olmadığını kendi yanlışı olduğunu kabullenmeyen tanrı bir çok duygusal kapris sonucu adem ve havvayı yok eder.Sonra şeytana kızarak bir gün onlarca adem ve havva yaratır,dünyaya salar içlerini ise yalan ve iftira ile doldurup fıtrat dediği acizane özünü bırakarak,bu aptal canlıların kendisine bin yıllar boyu şükredip köle olmasını ve egosunu beslemesini ister,Adem ve Havvanın sonuna üzülen şeytan ise bu aptal canlıların yer yüzünde dolaşıp bulduğu yerde yemesini bulduğu yerde içmesini anlamlandıramaz,acır.Tanrının bencilliğini ve komplexini kendinde olmadığı için anlayamaz.Yardım etmek ister,dengenin bir unsurunun da kendisi olduğunu bilerek.O enerjidir özdür.Tanrının önce güneş tutulması sonra ay tutulması gibi olaylar ile bu aptal formları kendine hayran bırakışını ve korkmalarını engellemek ister.Onları nasıl geliştirebileceğini düşünür,ve bir şeyi fark eder,bunlar ihtiyaçları olan yaratıklardır , kendisi gibi tanrı gibi değillerdir,ilk yaptığı denemelerdeki ilkel formların kaynak sıkıntısı çektikçe tek hücreden çok hücreye korunma güdüsü baskın geldikçe zırhlara vs...Lere büründüğünü görür ve gözler...
Aynı şeyi bu aptal formlara da yapabileceğini düşünür,bütün kuzey yarım daireyi iklimsel olarak buzla bürür ve ateşini dünyanın tam merkezine yöneltir.Bu durumda orta doğu büyük bir kuraklıkla karşılaşınca ,kaynaklar tükenir,insanoğlu ölmek ve yaşamak arasında bir mücadelede kalır ve bu durumda tanrının güneşine , ayına hayranlık beslemeye devam edip medet umanlar hayatta kalamayarak doğal seleksiyon sonucu yok oluşa gider lakin zekaları gereği bu açmazı aşabilecek yada şansın yanında olanlar ise gelişir ufak aletler ile toplayıcılıktan topraktan yetiştirip besin üretmeyi öğrenir,şeytan baktı bu iş olurunda,tanrıya nispet binbir badire ile bu gelişimi destekler yanında olur,Adem ve Havvayı yok eden tanrının bu canlılara aynısını yapamaması için onları geliştirip neredeyse salt enerji seviyeleri mikro dünya konusunda dahil fikir sahibi olacak canlılık ve zeka düzeyine gelene kadar onların evriminin yanında olur.Burada anlaşılması gereken tek nokta,şeytanın tanrıya olan öfkesi ve anlayamıyor olmasıdır,şeytanın tek yapmak istediği tanrının yalanlarının artık çıplak gözle bile görülür hale gelene dek bunları dışa vurabilmektir.O kusursuz dengenin içimizde varolan halidir.Tanrının dengeleyicisi,kusursuz ithaatin özgürleşmesidir...
Konu emperrordiablo tarafından (03-08-2010 Saat 15:06 ) değiştirilmiştir.
|

03-08-2010, 16:00
|
 |
Üye
|
|
|
|
sedatsert´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlarımız, aşağıdaki topic te konuyu "şeytan a getirmişler ve Allah şeytanı niye yok etmedi gibisinden soru sormuşlar.
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=20243&page=2
Soruyu şöyle sorarsak belki daha iyi anlaşılır :
- Allah Şeytanı niye yarattı. Şeytan yüzünden insanların çoğu cehenneme gidiyor. Allah buna niye müsaade ediyor. Şerrin yaratılması şer değilmi?
Bir küçük şer gelmemesi için bin hayrı terketmek, hikmet ve adalete zıttır.
|
Gene kendisi ile çelişen bir yön de şudur allah şeytanı yaratmadı desek de bunu iddaa edenin kuranın neden yarattığı sorusunu sormuş arkadaş kendince de cevaplamış ayrıca şu soru kafama takıldı Sure ve ayete dikkat!
29- ANKEBUT SURESI
Mekke'de inmiştir. 69 Ayet, 875 kelime, 4211 harftir.
Bismillahirrahmanirrrahim
1-Elif, Lam, Mim.
2-İnsanlar: "İnandık! demeleriyle bırakılıp da imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar?
3-Andolsun ki, Biz onlardan öncekileri ne fitnelerle imtihan ettik. Yine Allah, elbette doğruluk gösterenleri bilecek ve elbette yalancıları da bilecektir.
Ayetler açık engellemiyor ama sebep oluyor fitne sokuyor =?Güya bunun için şeytanı yaratmıştı değil mi?Ama kendisi yapıyor...
|