Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2010, 23:09
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hala demogoji ve hakaret dışında bu soruları cevaplamaya çalışan çıkmamış. Küfür edecek kadar cesaretiniz var, tuhaf ve anlaşılmaz yazarak demogoji yapacak kadar cesaretiniz var neden cevap vermeye cesaretiniz yok?

Hadi kendinizi tarif etmeyi bırakında konuya dönün , zekanız ve bilginiz vardır eminim. Böyle basitliklere sığınmayacaksınız değil mi? buyrun cevaplarınızı bekliyoruz.
Şimdilik saygımla gittim....
Sorun sayın aliyarafsal cevaplayım hep tek taraflı cevaplar alıyorsunuz eminim şu anda bir satanist ile muhattapsınız bir de benim cevaplarımı alın ama sorular neler ben tek tek aramayım siz kısaca özetlerseniz sevinirim

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 31-07-2010, 23:21
Üye

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Soru 6-Şeytan allaha neden böyle bir teklifte bulunuyor. Yani şeytan kazanırsa ve herkesi yoldan çıkarırsa bundan ne çıkarı olacak?
İlk konuda ki yazanlar tek taraflı bir kaynağın size aktardıkları kaynağa cevabım kaynak yaratarak olacaktır kısır şekilde her ayete cevap vermem olası değil.Bende kendi kaynağımı yazacağım elbet ama ayetlerin kaynağını düşünürseniz soruların doğruluğundan şüpheye düşmeli cevaplarını doğru yerde aramalısınız.Bu müminler değil satanistlerdir...

Şeytan allaha bir teklifte bulunmuyor axial , sadece hakkı olanı arıyor , gene tek taraflı kaynaklarda allahın şeytanı kovduğu söylenir çeşitli kaynaklarda iradesi olan varlık kibir yapmıştır ama islamda melek mi cin mi olduğu tartışmalı şeytan melekse irade sahibi olamaz zaten ve isyan edemez eğer melekler isyan edebilir diyen bir mümin olursa ona cebrailin de bir gün isyan edip edemeyeceğini sormak isterim_?Neyse ben işin özüne döneyim ve hikayeyi düzelteyim.Şeytan ve Allah birbirine denk iki kuvvetken,allah kavramında ki yaratık şeytana şirk koşmuş insanı yaratmış ve yeni bir oyuncak elde etmiştir,bunu şeytan içerlemiştir.Ol deyince olduran yok deyince yok eden 99 sıfata haiz allah neden şeytana fırsat versin ki isteseydi herşeyi kolayca çözerdi ama bu bir fırsat değildir,yok edemeyeceği için insani iradeyi ve yanında ki her iradeyi ona düşman etmiş onu cennet bahçeleri diye tasvir edilen yerden kovmuştur,onunla ilgili her şeyi tüm uslardan silmiş onu bir ucube olarak göstermiş ve sonsuz iardeyi yok edemediği için yaftalamış kötülemiştir.Buna rağmen şeytan kendini ve bu savaşı kazanabilmek için mücadeleyi bırakmamış hala bizi ondan alı koyabilmek ve sahte kuralları ile yarattığı suni dünyadan uzaklaştırmak için bilincimizi özgür kılmaya uğraşır,O yani yaradan sandığınız ise korku imparatorlukları ve günahlar ile siz korkutup rüşvetle sizi kendine bağlar oysa şeytanın buna ihtiyacı yoktur...O sözü ve özü bir olandır.Sözleri de kendi gibi ateşten ve yakıcıdır.Dost acı söyler...Sizler bu mücadelenin ortasında ki taraflarsınız...

Yani şeytan sandığınız gerçek merhamet sahibi ve esirgeyen bağışlayandır,allah sandığınız taraf ise şeytana atfettiği tüm kötülüklerin salt kaynağıdır...

Alt 31-07-2010, 23:29
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın emperordiablo;

Şimdi şu meleklerin sorusunu tekrar düşünelim?
Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Bakara 30

akara 30´un devami;

Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek( bu deyimin anlamini bildigini umuyorum) insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

Bu olay insanın yaratılışı sırasındaki bir soru değil mi?İlk nereye konuldu?Cennete. Henüz insanın cennetten kovulacağını bilen var mı? daha cennete bile konulmamışlar, bırakın dünyaya gönderilmeyi.Şimdi melekler secde ediyor önce desek uymaz bu durumda soru sormaları mantık dışı. Yani yaratacağını söylüyor henüz yaratılma aşaması bu soru ile muhatap olduğumuz aşama.Yaratmadan tanrı kavramınızın yaratacağını söylediği bir varlık hakkında cennete dahi konulmadan daha kovulmadan, daha dünyaya gönderilmeden bu soruyumu soruyorlar diyorsunuz melekler.Nerden biliyorlar cennetten kovulacağını, nerden biliyorlar dünyaya gönderileceğini ve nerden biliyorlar kan dökeceğini?

Bu soruları cevaplarken birde tanrı kavramınızı ve melek kavramınızı bir gözden geçirin.Her şeyin mutlak sahibi ve hakimi, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten bir tanrı kavramı ve onun yarattığını iddia ettiğiniz her şeyi ile tanrı kavramına ibadet ve itaatle mükellef onun varlığından ve özelliklerinden kuşkuları olmayan melekler kalkıp soru soruyorlar hemde bilmedikleri şeylerle ilgili.Melekler soru sorar mı sizce sayın reloaded, düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı özelliklerinden ve varlığından?
Bir diğer konuda tüm bu özelliklere sahip tanrı kavramı karşısında onun varlığından kuşku duymayan karşısında yaratılmışlık sıfatı ile bulunan ve farkında olan şeytan isimli melek emrine karşı çıkmış kısmı. Meleklerin soru sormaları kadar hatta daha beter çelişki.Tanrı karşısında kim cesaret edip emir sorgulayacak vede emrine karşı çıkacak. Karşınızda ve kuşkunuz yok varlığından, yaratılmışlık vasfınızdanda eminsiniz. Kime güvenipte tek ve mutlak hakime karşı çıkıyorsunuz. Şakadan beter bu masal.

Buyrun cevaplarınızı bekliyorum.

Demiş idim, küfür edildi birde şeytana melek dedim diye bayağı küplere bindiler,siz ne dersiniz?
Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 31-07-2010, 23:29
Üye

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim şeytanla ilgili bir sorum daha olacak. Bu kadar insana aynı anda hükmedebiliyorsa şeytan allah gibi heryerde midir.?
Gerçekte size şah damarınızdan yakın olan tüm insani doğanızla istediğiniz herşeyin temelinde şeytan vardır bu gün sex'in 3 temel güdüden biri olduğu bilim tarafından ispatlı işte şeytan oradadır,avlanma güdümüzden kalma şiddetin sanatsal yanında şeytan oradadır.Ama şu yanlış şeytan serbest iradeye hükmetmez onu ancak korkutarak kandırarak allah yapar,şeytan serbest iradenin kendisidir.İnsan aklının en güzel yanını besleyen tek ilham kaynağı aslında kendisidir.Güç istencinin...Kibirin ve isyanın ...İnsanlığa bir gün hakim olacak ve doğal yollarla kendini kanıtlayacak olan anarşinin yani en gerçek insan dinin tek tanrısıdır...Axial i emsal alıp bir çok arkadaşın sorduğu sorulara aynı anda cevap vermeye çalışıyorum aliyarafsalın attığı fikri beğendim ve doğal tarafımı seçtim bile...

Alt 31-07-2010, 23:35
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın emperordiablo;

Şimdi şu meleklerin sorusunu tekrar düşünelim?
Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Bakara 30

akara 30´un devami;

Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek( bu deyimin anlamini bildigini umuyorum) insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

Bu olay insanın yaratılışı sırasındaki bir soru değil mi?İlk nereye konuldu?Cennete. Henüz insanın cennetten kovulacağını bilen var mı? daha cennete bile konulmamışlar, bırakın dünyaya gönderilmeyi.Şimdi melekler secde ediyor önce desek uymaz bu durumda soru sormaları mantık dışı. Yani yaratacağını söylüyor henüz yaratılma aşaması bu soru ile muhatap olduğumuz aşama.Yaratmadan tanrı kavramınızın yaratacağını söylediği bir varlık hakkında cennete dahi konulmadan daha kovulmadan, daha dünyaya gönderilmeden bu soruyumu soruyorlar diyorsunuz melekler.Nerden biliyorlar cennetten kovulacağını, nerden biliyorlar dünyaya gönderileceğini ve nerden biliyorlar kan dökeceğini?

Bu soruları cevaplarken birde tanrı kavramınızı ve melek kavramınızı bir gözden geçirin.Her şeyin mutlak sahibi ve hakimi, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten bir tanrı kavramı ve onun yarattığını iddia ettiğiniz her şeyi ile tanrı kavramına ibadet ve itaatle mükellef onun varlığından ve özelliklerinden kuşkuları olmayan melekler kalkıp soru soruyorlar hemde bilmedikleri şeylerle ilgili.Melekler soru sorar mı sizce sayın reloaded, düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı özelliklerinden ve varlığından?
Bir diğer konuda tüm bu özelliklere sahip tanrı kavramı karşısında onun varlığından kuşku duymayan karşısında yaratılmışlık sıfatı ile bulunan ve farkında olan şeytan isimli melek emrine karşı çıkmış kısmı. Meleklerin soru sormaları kadar hatta daha beter çelişki.Tanrı karşısında kim cesaret edip emir sorgulayacak vede emrine karşı çıkacak. Karşınızda ve kuşkunuz yok varlığından, yaratılmışlık vasfınızdanda eminsiniz. Kime güvenipte tek ve mutlak hakime karşı çıkıyorsunuz. Şakadan beter bu masal.

Buyrun cevaplarınızı bekliyorum.

Demiş idim, küfür edildi birde şeytana melek dedim diye bayağı küplere bindiler,siz ne dersiniz?
Şimdilik saygımla gittim...
Ben bu sorunuza total ve uzun yazımda cevap verdim sanıyordum tekrar vereyim ziyanı yok anlaşılmamış olsa gerek...

Siz hala tek taraflı bir kaynağın size aktardığı ile soruyorsunuz bu soruyu tüm kökeni değiştirin sn.Aliyarafsal kafanızda ki şeytanı tanrının aciz bir kulu ve yaratığı sanıyorsunuz.Oysa musanın kitabında tüm bir kavmi helak eden ve daha diğer kitaplarda da yazan koca koca medeniyetleri helak etmeye çekinmeyen tanrı sizce yapabilecek olsa şeytanı çoktan helak etmez miydi_?Bir daha düşünün şeytan onun meleği mi?cini yada bir yaratığı mı?Yoksa zamanın en başından beri onunla birlikte var mı ?Tıpkı tüm insan kültlerinin kökeninde olan iyi ve kötü dengesi gibi biri olmadan diğeri olabilir mi?Yoksa tanrı ne iyi ne kötü tarafsız olurdu?Öyle ise insanları neden doğruya iyiye yöneltmek istesin ki?Ama burada ki iyi kötü yerleri sonradan tanrı tarafından tahrifatla değiştirilip insanoğluna ruhani gerçek babasını tüm iç güdülerini besleyen gerçek varoluş özünü unutturdu yanılgıya düşmeyin şeytanın tanrıdan hiç bir eksiği yoktur...Daha cennette bile koyulmamış insan hakkında tartışabilir çünkü bu ortak bir karardır ilk başta ta ki tanrı yanılgıya düşüp şeytana ihanet edene kadar...

Alt 31-07-2010, 23:44
Üye

Sayın emperrordiablo;

İlk mesajınızı gördüm, diğerini sonradan farkettim, bu nedenle gereksiz bir tekrar oldu.sadece şunu aklıma getirdiniz, zerdüştlükteki iki gücün savaşını ,mazdaizm marduk, vesaire ve anarşizm ile inançların çarpışması. çok benzer değil mi?

Alt 31-07-2010, 23:48
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

emperrordiablo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yoksa zamanın en başından beri onunla birlikte var mı ?Tıpkı tüm insan kültlerinin kökeninde olan iyi ve kötü dengesi gibi biri olmadan diğeri olabilir mi?Yoksa tanrı ne iyi ne kötü tarafsız olurdu?Öyle ise insanları neden doğruya iyiye yöneltmek istesin ki?Ama burada ki iyi kötü yerleri sonradan tanrı tarafından tahrifatla değiştirilip insanoğluna ruhani gerçek babasını tüm iç güdülerini besleyen gerçek varoluş özünü unutturdu yanılgıya düşmeyin şeytanın tanrıdan hiç bir eksiği yoktur...Daha cennette bile koyulmamış insan hakkında tartışabilir çünkü bu ortak bir karardır ilk başta ta ki tanrı yanılgıya düşüp şeytana ihanet edene kadar...
Sayın emperrordiablo,

Anladığım kadarı ile siz Şeytan ve Tanrı diye iki "Gücün" VARLIĞINA inanıyorsunuz?
Teistlerden farklı olarak "iyi polis" Şeytandır diyorsunuz?
Doğru anlamışmıyım?
Birde "zamanın başından beri" cümlesine açıklık getirirmisiniz?
Alt 31-07-2010, 23:51
Üye

Şeytan ve Tanrı yani bu taze müminlerin sandığı gibi 1400yıldır islam eşrafında mı çarpışıyor sanıyorsunuz arada bir savaş olduğu katii , zaten düşünsenize tanrı neden taraf olma gereği duysun iyi olmadan kötü olur mu idi?En başından beri bu taraflar var ama dinlerin yer yüzünde bıraktığı hatıraya bakarsanız eğer gerçekde iyi denmesi gereken şeyin ne olduğunu görebilirsiniz?Tanrı iyi mi?

Yani bu savaş zamanın başından beri var olduğundan dolayı,epeyce örneklemesi tarihte mevcuttur islam ise tanrının en kolay kaybettiği alanlardandır...Artık islam coğrafyası insan usundan uzakta biyat kültüründe ve fikir üretemeyen bir coğrafya haline gelmiş ve aslına bakarsan şeytanın ilgi alanına bile girmeyen bir coğrafyadır...

O serbest iradeyi sever,aklı ve düşünebilen özgür insanı sever yüceltir...

Alt 31-07-2010, 23:55
Üye

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın emperrordiablo,

Anladığım kadarı ile siz Şeytan ve Tanrı diye iki "Gücün" VARLIĞINA inanıyorsunuz?
Teistlerden farklı olarak "iyi polis" Şeytandır diyorsunuz?
Doğru anlamışmıyım?
Birde "zamanın başından beri" cümlesine açıklık getirirmisiniz?
Doğru anlamışsınız...

Zamanın başından beri şu demek aslında zaman kuran da olduğu üzre başı ve sonu olan basit bir kavram değil geçmekte de değil,quantum yasalarını incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız tüm olasılıklar bütünüdür zaman,fractal bir sarmaldır,başından beri dediğim zaman şudur insan bunun kaydını tutmaya başladığından ve bilinçlendiğinden beri...Şimdi bu taraf olma işinden çıkışla seçtiğim taraf yüzünden evrimi de red ettiğimi düşüncek olan ateistler için şimdiden söyleyim asla...

Evrim bilimsel bir gerçekliktir.Şeytan tarafında ki hiç bir kavramsallığa ters düşmez.Allahın kendi yaptıklarını çözebilecek ve kötü yanlarını bir anda keşfedip kölelikten ve oyuncak olmaktan çıkacak insanı yarattığını düşünmek aptallık olurdu , ilk yaratılan adem denen primatı şeytan eğitti ve bugünü ona borçlusunuz sadece onu anlamanız için sarfettiği zamanı düşünün , allahın bu ilk denemesi de değildi evren zaman ve tüm kaos ona yetmedi , çünkü kuranda yazanlardan da anlayabileceğiniz gibi doymaz bir egosu ve komplexi vardı çünkü eşini yani şeytanı hep kıskandı ve takdir istedi ama şeytan bu isteğini hep geri çevirdi...

İşte bu yüzden tanrı inancı ile evrim ters düşer gibi görünür çünkü tanrı aciz insanı kendi kötü yanlarını görmesin diye ilkel yarattığını asla itiraf etmez!

Alt 01-08-2010, 00:02
Üye

emperordiablo tüm bu kavramlar yine evrenin zaman mekanda madde ve özelliklerinin üst biçimi insanda bir maddesel özellik olarak iki taraflı savaşımdır. iyi kötü, tanrı şeytan, bunların hepsi insanın maddesel özelliğine dayalı kendi özüne dönük kendi isimlendirdiği savaşımıdır.

Benim algım bu. Yoksa gerçek anlamda ne şeytan nede tanrı kavramı yoktur.Olan yine madde ve maddenin varoluştaki kendini yansıttığı ve algıladığı insan düzleminde bir savaşım. İyi olan yönün tanrı yada şeytan olduğunu düşünmüyorum. İyi olan yön kendini bu savaştan sıyırıp maddenin insan biçimindeki yalın halini görüp her iki dayatmayada karşı insana yani maddeye sahip çıkmaktır.

Önerilen Siteler