Merhaba Sn.Ivan Karamazov,
Çok güzel bir nokta yakalamışsınız,Şeytanın insanların dirilişine kadar süre istemesi,yani cennetten kovulacaklarını baştan bilmesi meselesi gerçektende açıklanmaya muhtaç bir konu.
Ve bir sürü eften-püften tartışmanın arasında kaybolmaması gerekir diye düşünüyorum.
Meleklerin insanın kan dökücü olduğunu bilmesi ise benim "büyük çelişki" olarak gördüğüm ayrı bir mevzu.
Bu konuda Üstad UlulElbab'a ÖM ile yönelttiğim sorunun cevabından bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum.
Neden tamamını paylaşmıyorum diye soracak olursanız;
Sanırım "Denetimde" olduğu için birçok özel konuya değindi.
Bunlar arasında oldukca ilginç iddialarıda var.
Örneğin izinsiz alıntı yaptığı için ceza almış ancak alıntı yaptığı yine kendi yazılarıymış internette dolaşan ve farklı nicklerle yazdığını,bunların kendince kimliğini Açığa vereceğini söylüyor.Kimlik bilgilerininve farklı sitelerde nicklerinin bilinmesi kesndisi için bir Güvenlik açığıymış.
Bunu istemediği için kaynak belirtmekten kaçındığını ,bunun dışında bazı metinleride bir ekip çalışması ile ortak hazırladıklarından nette birçok yerde yayınlanıyormuş.
Şimdi bunları neden anlatıyorum?
Kendisi oldukca ilginç bir iddia ortaya atıyor ve Evrimin Kuranda net bir şekilde belirtildiğini anlatıyor.
Gerçektende ilginç.
Kendisine bu iddialarını ispatlama şansı verilmesi gerekir diye düşünüyorum.
|
UlulElbab Diyor ki
Hani, Rabbin meleklere demişti ki:
Ve iz kâle rabbuke li’l melâiketi:
Yeryüzünde bir halife yaratacağım
İnnî câilun fi’l ardi halîfe
CÂİLUN, yaratacağım değil, yapacağım demek. Hz Âdem’in yaratılması başka, yeryüzüne halife yapılması başka. Belli ki yeryüzünde Adem’den önce insanlar yaşamıştı; Adem onların yerini aldı yani o insanların halefi, halifesi oldu.
Zaten meleklerin, "Orada bozgun çıkarıp kan dökecek birini mi (halife) yapacaksın –E tec’alu fîhi men yufsidu fîhé ve yesfiku’d dimâ" demeleri bunu gösterir. Ademden önce yeryüzünde Ademin benzerleri yaşamış ve bozgun çıkarıp kan dökmüşler ki melekler biliyor.
Birde dikkatimi çeken;
NEFS kelimesinin Nisa 1'deki kullanımı ilginç:
sizi bir tek "canlı"dan yarattı
halak akum min "nefs"in vahide
Nisa 1’den anlaşılan, ilk canlı, geleneksel iddianın aksine Adem değil "nefsin vahide" idi. NEFS, canlı demek. Ama vahide "vahid"in dişili olduğuna göre o ilk canlı dişi idi.
Dikkat edilirse "nefs"i ondan eşini yarattı anlatısında temsil eden adıllar da dişil, halaka minhé zevcehé.
|
Burada dişil zamirler kullanılmasını sonradan kendimde kontrol ettim ve birkaç konunun uzmanınq danıştım;
Gerçektende Türkcede Eril ve Dişil zamirler olmaması bir handikap gibi görünüyor.
Kuran meali yapanların bu konuya gerekli önemi vermedikleri ortada.
Piyasada ki çeviriler gerçekten berbat.
Burada şu soru akla geliyor;
Tüm bunları kabul ettiğimizi düşünelim,
Diyelim ki Üstad UlulElbab'ın iddia ettiği gibi büyük bir komplo söz konusu

diyelim ki 1400 yıldır gerçektende islam Yanlış? anlaşıldı ve uygulandı.
Ve diyelim ki Sn. UlulElbab kuranı en iyi çözümleyen kişi...
Bu durumda bizler Arabca uzmanı olmak zorundamıyız?
ve tüm bu yanlış anlaşılmalar kimin hatası? Kim sorumlu.
Hani Allah Kuranı koruma söz vermişti?
İşte bu ve bunun gibi birçok soruya cevap verilmesi gerekiyor.
Ama kişi "yasaklı" olursa bu cevap verememesinin bir bahanesi olmayacak mı?
O nedenle Ustad UlulElbab ve Sn.Alchindus gibi karşı tarafın "ağır" elemanlarının üzerinde ki bu yasaklayıcı tavrın bir an önce sona erdirilmesi için herkesi göreve çağırıyorum.
Ben sansür ve engellemelere temelden karşıyım.Tam özgürlük ve serbestlik TD ye yakışır.
Bunu kendime yakın bulduğum insanlar için istediğim kadar,benim düşünenleremin tam tersini savunanlar içinde isterim.
Sevgi ve Saygılarımla...