Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-07-2010, 14:47
Reloaded Reloaded isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kuran'da, sad suresi'nde anlatılan bir masal ile ilgili birtakım sorularım var. bilenler cevaplarsa sevinirim...

buraya kadar sorun yok. allah, adem'i yaratıp bitirir, meleklerden ona secde etmesini ister ama iblis secde etmez.

soru1: allah madem ki her şeyi önceden biliyor; iblis'e neden soru soruyor? koskoca allah cevabını bildiği bir soruyu niye sorar ki?

ortada fol yok yumurta yok... adem ile eşi hala yasak meyveyi yememiş, cennetten de kovulmamışlar.
soru2: bu şeytan, neden: "ceza günü de nedir?" diye bir soru sormuyor?
soru3: bu şeytan, adem ve havva'yı kandırabileceğini, bu kandırma sonunda onların cennetten kovulacaklarını, üstüne üstlük bunca insanın yaratılıp tekrar diriltileceğini nereden biliyor ki böyle bir cevap verebiliyor?
soru4: acaba geleceği allah'tan başkasının bilmesi de mümkün mü? (bkz: soru3)

soru5: peki tüm dünya allah ve şeytan ittifakının bu içten pazarlıklı oyununu oynuyor olabilir mi?
Cevap 1: Allah biliyordu da orada ki diger varliklar sebebini biliyorlar miydi? Hayir...Cevap sayesinde ögrenmis oldular..

Cevap 2: Böyle bi soru sormasinin ne gibi bi faydasi olur ki? Tekrar diriltilecekleri güne kadar lanetim senin üstünedir buyuruyor zaten Allah... Burdan anlasiliyor ki Allah onlarin seytana uyup yeryüzüne ineceklerini önceden biliyor... Örnek olarak;

Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Bakara 30

Cevap tatmin edici degilse bi ara sor bakalim seytana niye böyle bi soru sormadin diye

Cevap 3: Yaratilacagini mi nerden biliyor..? Zaten Adem as yaratilmis... Teklik te Allah´a mahsus olduguna göre... Insan da tek olmayacak... Lakin sadece su anda yasayan 6 milyar insan malumunuz

Tekrar diriltilme isine gelince.. Bakara 30´un devami;

Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek( bu deyimin anlamini bildigini umuyorum) insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

Ölüm olacak ki dirilme olsun... Insan kan dökecek(öldürecek, öldürülecek) ve diriltilecek... Lakin ibliste bunun farkinda oldugundan böyle bi talepte bulunmus

Cevap 4: Gaybi sadece Allah ve onun bildirdikleri bilir... Melekler insanin kan döküp fesat cikaracaklarini tahmin ettiklerine göre demek ki Allah onlara ayette yazilanlardan daha fazlasini bildirmis... Ibliste daha önceleri kafir degilken Allah´in sevdigi hizmetkarlarindandi... Allah´in meleklere bildirisinden o da nasibini almistir muhtemelen...

Cevap 5: Mevlanaya sormuslar sevgi nedir diye... Koskoca Mevlana sen ben ol ki bilesin demis... O soruyu cevaplayabilmem icin ben Sen olmaliyim...
Alt 30-07-2010, 15:41
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın reloaded;

Şimdi şu meleklerin sorusunu tekrar düşünelim?
Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Bakara 30

akara 30´un devami;

Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek( bu deyimin anlamini bildigini umuyorum) insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

Bu olay insanın yaratılışı sırasındaki bir soru değil mi?İlk nereye konuldu?Cennete. Henüz insanın cennetten kovulacağını bilen var mı? daha cennete bile konulmamışlar, bırakın dünyaya gönderilmeyi.Şimdi melekler secde ediyor önce desek uymaz bu durumda soru sormaları mantık dışı. Yani yaratacağını söylüyor henüz yaratılma aşaması bu soru ile muhatap olduğumuz aşama.Yaratmadan tanrı kavramınızın yaratacağını söylediği bir varlık hakkında cennete dahi konulmadan daha kovulmadan, daha dünyaya gönderilmeden bu soruyumu soruyorlar diyorsunuz melekler.Nerden biliyorlar cennetten kovulacağını, nerden biliyorlar dünyaya gönderileceğini ve nerden biliyorlar kan dökeceğini?

Bu soruları cevaplarken birde tanrı kavramınızı ve melek kavramınızı bir gözden geçirin.Her şeyin mutlak sahibi ve hakimi, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten bir tanrı kavramı ve onun yarattığını iddia ettiğiniz her şeyi ile tanrı kavramına ibadet ve itaatle mükellef onun varlığından ve özelliklerinden kuşkuları olmayan melekler kalkıp soru soruyorlar hemde bilmedikleri şeylerle ilgili.Melekler soru sorar mı sizce sayın reloaded, düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı özelliklerinden ve varlığından?
Bir diğer konuda tüm bu özelliklere sahip tanrı kavramı karşısında onun varlığından kuşku duymayan karşısında yaratılmışlık sıfatı ile bulunan ve farkında olan şeytan isimli melek emrine karşı çıkmış kısmı. Meleklerin soru sormaları kadar hatta daha beter çelişki.Tanrı karşısında kim cesaret edip emir sorgulayacak vede emrine karşı çıkacak. Karşınızda ve kuşkunuz yok varlığından, yaratılmışlık vasfınızdanda eminsiniz. Kime güvenipte tek ve mutlak hakime karşı çıkıyorsunuz. Şakadan beter bu masal.

Buyrun cevaplarınızı bekliyorum.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 30-07-2010, 16:22
Reloaded Reloaded isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın reloaded;

Şimdi şu meleklerin sorusunu tekrar düşünelim?

akara 30´un devami;

Bu olay insanın yaratılışı sırasındaki bir soru değil mi?İlk nereye konuldu?Cennete. Henüz insanın cennetten kovulacağını bilen var mı? daha cennete bile konulmamışlar, bırakın dünyaya gönderilmeyi.Şimdi melekler secde ediyor önce desek uymaz bu durumda soru sormaları mantık dışı. Yani yaratacağını söylüyor henüz yaratılma aşaması bu soru ile muhatap olduğumuz aşama.Yaratmadan tanrı kavramınızın yaratacağını söylediği bir varlık hakkında cennete dahi konulmadan daha kovulmadan, daha dünyaya gönderilmeden bu soruyumu soruyorlar diyorsunuz melekler.Nerden biliyorlar cennetten kovulacağını, nerden biliyorlar dünyaya gönderileceğini ve nerden biliyorlar kan dökeceğini?

Bu soruları cevaplarken birde tanrı kavramınızı ve melek kavramınızı bir gözden geçirin.Her şeyin mutlak sahibi ve hakimi, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten bir tanrı kavramı ve onun yarattığını iddia ettiğiniz her şeyi ile tanrı kavramına ibadet ve itaatle mükellef onun varlığından ve özelliklerinden kuşkuları olmayan melekler kalkıp soru soruyorlar hemde bilmedikleri şeylerle ilgili.Melekler soru sorar mı sizce sayın reloaded, düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı özelliklerinden ve varlığından?
Bir diğer konuda tüm bu özelliklere sahip tanrı kavramı karşısında onun varlığından kuşku duymayan karşısında yaratılmışlık sıfatı ile bulunan ve farkında olan şeytan isimli melek emrine karşı çıkmış kısmı. Meleklerin soru sormaları kadar hatta daha beter çelişki.Tanrı karşısında kim cesaret edip emir sorgulayacak vede emrine karşı çıkacak. Karşınızda ve kuşkunuz yok varlığından, yaratılmışlık vasfınızdanda eminsiniz. Kime güvenipte tek ve mutlak hakime karşı çıkıyorsunuz. Şakadan beter bu masal.

Buyrun cevaplarınızı bekliyorum.

"melekler kalkıp soru soruyorlar hemde bilmedikleri şeylerle ilgili"

Edit

Bilinmeyen sey hakkinda soru sorulabilirmi... Edit... Soru bilinmeyi bilmek icin sorulur zaten...

Melekler soru sorar mı sizce sayın reloaded, düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı özelliklerinden ve varlığından?

Niye melekler soru soramaz mi? Özellikle kendilerini tedirgin eden bi konu hakkinda?!

düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı

Kuran zaten olasi tüm sorularima cevap vermis... Benim acimdan durum böyle...

"şeytan isimli melek"

Edit.

Hadi eyvallah

Konu Nova tarafından (31-07-2010 Saat 01:53 ) değiştirilmiştir. Sebep: üslup ve ilgisiz kısımlar düzenlendi.
Alt 30-07-2010, 16:29
Üye

Sayın reloaded;

Tavsiyeleriniz dışında cevap göremedim. Nobele ilginizde konumuz dışı. sanırım yetersiz kaldınız konuya ve sorulara cevap vermekte.Bunun içinde işi kişiselleştirip açığınızı kapatmaya çalışmışsınız. Konu ben değilim, soruları okursanız anlarsınız. Üzülmeyin, polemiklerle bu gerçekler yok edilemiyor.Siz bilmiyorum demişsiniz ben anlıyorum. Sorular cevap bekliyor bari boş boş demogoji yaratmayında bilen biri cevaplasın, kendinize tahammül etmeye devam edin...

Alt 30-07-2010, 21:29
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

muhammed ve tayfası, kendilerini, bu ceza günü masalına öyle bir kaptırmışlar ki; olayların en başını anlatırlarken, bu ceza günü masalından bahsetmemeleri gerektiğini, ceza gününün birtakım olayların sonucunda karar verilerek ortaya atılmış olduğunu ayırt edememişler...

konuya tek bir müslüman katılmış, o da gafil avlanıp bakara-30'u vermiş, fakat bakara-30'un da başlığın iddiasını desteklediğini görememiş. yok mu şu konuya açıklık getirecek bir mümin?
Alt 31-07-2010, 04:29
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Merhaba Sn.Ivan Karamazov,

Çok güzel bir nokta yakalamışsınız,Şeytanın insanların dirilişine kadar süre istemesi,yani cennetten kovulacaklarını baştan bilmesi meselesi gerçektende açıklanmaya muhtaç bir konu.
Ve bir sürü eften-püften tartışmanın arasında kaybolmaması gerekir diye düşünüyorum.
Meleklerin insanın kan dökücü olduğunu bilmesi ise benim "büyük çelişki" olarak gördüğüm ayrı bir mevzu.
Bu konuda Üstad UlulElbab'a ÖM ile yönelttiğim sorunun cevabından bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum.
Neden tamamını paylaşmıyorum diye soracak olursanız;
Sanırım "Denetimde" olduğu için birçok özel konuya değindi.
Bunlar arasında oldukca ilginç iddialarıda var.
Örneğin izinsiz alıntı yaptığı için ceza almış ancak alıntı yaptığı yine kendi yazılarıymış internette dolaşan ve farklı nicklerle yazdığını,bunların kendince kimliğini Açığa vereceğini söylüyor.Kimlik bilgilerininve farklı sitelerde nicklerinin bilinmesi kesndisi için bir Güvenlik açığıymış.
Bunu istemediği için kaynak belirtmekten kaçındığını ,bunun dışında bazı metinleride bir ekip çalışması ile ortak hazırladıklarından nette birçok yerde yayınlanıyormuş.
Şimdi bunları neden anlatıyorum?
Kendisi oldukca ilginç bir iddia ortaya atıyor ve Evrimin Kuranda net bir şekilde belirtildiğini anlatıyor.
Gerçektende ilginç.
Kendisine bu iddialarını ispatlama şansı verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

UlulElbab Diyor ki

Hani, Rabbin meleklere demişti ki:
Ve iz kâle rabbuke li’l melâiketi:

Yeryüzünde bir halife yaratacağım
İnnî câilun fi’l ardi halîfe

CÂİLUN, yaratacağım değil, yapacağım demek. Hz Âdem’in yaratılması başka, yeryüzüne halife yapılması başka. Belli ki yeryüzünde Adem’den önce insanlar yaşamıştı; Adem onların yerini aldı yani o insanların halefi, halifesi oldu.

Zaten meleklerin, "Orada bozgun çıkarıp kan dökecek birini mi (halife) yapacaksın –E tec’alu fîhi men yufsidu fîhé ve yesfiku’d dimâ" demeleri bunu gösterir. Ademden önce yeryüzünde Ademin benzerleri yaşamış ve bozgun çıkarıp kan dökmüşler ki melekler biliyor.

Birde dikkatimi çeken;

NEFS kelimesinin Nisa 1'deki kullanımı ilginç:
sizi bir tek "canlı"dan yarattı
halak akum min "nefs"in vahide

Nisa 1’den anlaşılan, ilk canlı, geleneksel iddianın aksine Adem değil "nefsin vahide" idi. NEFS, canlı demek. Ama vahide "vahid"in dişili olduğuna göre o ilk canlı dişi idi.

Dikkat edilirse "nefs"i ondan eşini yarattı anlatısında temsil eden adıllar da dişil, halaka min zevce.
Burada dişil zamirler kullanılmasını sonradan kendimde kontrol ettim ve birkaç konunun uzmanınq danıştım;
Gerçektende Türkcede Eril ve Dişil zamirler olmaması bir handikap gibi görünüyor.
Kuran meali yapanların bu konuya gerekli önemi vermedikleri ortada.
Piyasada ki çeviriler gerçekten berbat.
Burada şu soru akla geliyor;
Tüm bunları kabul ettiğimizi düşünelim,

Diyelim ki Üstad UlulElbab'ın iddia ettiği gibi büyük bir komplo söz konusu
diyelim ki 1400 yıldır gerçektende islam Yanlış? anlaşıldı ve uygulandı.
Ve diyelim ki Sn. UlulElbab kuranı en iyi çözümleyen kişi...
Bu durumda bizler Arabca uzmanı olmak zorundamıyız?
ve tüm bu yanlış anlaşılmalar kimin hatası? Kim sorumlu.
Hani Allah Kuranı koruma söz vermişti?
İşte bu ve bunun gibi birçok soruya cevap verilmesi gerekiyor.
Ama kişi "yasaklı" olursa bu cevap verememesinin bir bahanesi olmayacak mı?
O nedenle Ustad UlulElbab ve Sn.Alchindus gibi karşı tarafın "ağır" elemanlarının üzerinde ki bu yasaklayıcı tavrın bir an önce sona erdirilmesi için herkesi göreve çağırıyorum.
Ben sansür ve engellemelere temelden karşıyım.Tam özgürlük ve serbestlik TD ye yakışır.
Bunu kendime yakın bulduğum insanlar için istediğim kadar,benim düşünenleremin tam tersini savunanlar içinde isterim.

Sevgi ve Saygılarımla...
Alt 31-07-2010, 10:20
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tüm hacıları, hocaları, müftüleri, hatipleri, imamları, imam geçinenleri, müminleri, müslümanları ve tesfircileri bu konuyu açıklamaları için çağırıyorum. Bizi bilgilendirsinler.

Bizim kaynagımız kuran...
Alt 31-07-2010, 18:48
Üye

Bırakın dil ve gramer üzerine vaaz verip kimse anlamaz masallarını. sorular ortada herkesin anlayacağı ortak bir açıklıkla anlaşılır şekilde sunulmuşlar hemde, Bırakın demogojik dayatmalarıda sunun cevaplarınızı görelim çelişkimi değilmi. Kuru vaaz ve destekçi yazılar cevap sayılmıyor. Site kuraları herkese geçerli. Uymayan kendi bilir.

Alt 31-07-2010, 19:08
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

edit

Üstad UlulElbab yazsa keyifle okurum.

Çünkü kendisi Saygıdeğer bir düşünür.

Konu Nova tarafından (01-08-2010 Saat 02:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: silinen alıntı ile alakalı kısımlar, düzenlendi.
Alt 31-07-2010, 23:06
Üye

Hala demogoji ve hakaret dışında bu soruları cevaplamaya çalışan çıkmamış. Küfür edecek kadar cesaretiniz var, tuhaf ve anlaşılmaz yazarak demogoji yapacak kadar cesaretiniz var neden cevap vermeye cesaretiniz yok?

Hadi kendinizi tarif etmeyi bırakında konuya dönün , zekanız ve bilginiz vardır eminim. Böyle basitliklere sığınmayacaksınız değil mi? buyrun cevaplarınızı bekliyoruz.
Şimdilik saygımla gittim....

Önerilen Siteler