Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-05-2006, 00:21
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hangisinin yerinde olmak isterdiniz?

Hangisinin yerinde olmak isterdiniz?

empati yapmanızı istiyorum...

şimdiden düşüncelerini yazacak arkadaşlara teşekkürler...
Alt 01-05-2006, 00:30
Üye Değil

Standart Re: Hangisinin yerinde olmak isterdiniz?

gercekten cok aci
hic birinin yeride olmama seceneyim olsa hic biri olurum
Alt 01-05-2006, 00:51
servet servet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zor bi soru, ama bu şekilde ölmeyi kimse istemez sanırım, o resimdeki ıraklı gerçek bi vatanseverse ölmek daha şereflidir. ya asker o asker olsam, o durumda zor, eğer sadist acımasız bir asker olacaksam hiç problem değil, azap duymaz vicdanım.
ya vatansever bir ıraklı yada duygusuz bir amerikan askeri olmaksa tercihlerim ikiside uyar diyeyim. merhametliysem eğer amerikan askeri olmak istemem. gerçek bi vatansever değilsem ıraklı olmak istemem.

HER İNSAN TANRIDIR!
Alt 01-05-2006, 00:55
sorgulamak... sorgulamak... isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

ben düşünüyorumda tanrı insanlarını nasıl bu durumlarda görmeye dayanıyor *savaşa karşı olmayan bir varlık mı tanrı *eğer insanların kaderini tanrı yazıyorsa yada biliyorsa (ki biliyordur herşeyi bilen bir varlık ) demek ki *o fotoğrafı *o anı daha önce biliyor ne acı *bir şey olsa gerek *tanrının o *fotağrafı daha önceden biliyor olması *gerçekten acı *bence empatiden önce tanrının bu durumlara nasıl izin verdiğini sorgulayalım
Alt 01-05-2006, 01:04
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

güzel arkadaşım meas, böyle şeyler ile bir yere varılmaz. Öyle fotoğraflar var ki insan görür görmez Allah' a küfreder de "ulan şu dünyayı da beni de yaratmayaydın ne iyi olurdu" der.

Lakin bu madalyonun bir yüzü, diğer yüzü ise bambaşka. Burada her bireye düşen sorumluluklar var özellikle dünyayı kötülüğe teslim etmemek ve iyiliği heryere yaymaya çalışmak. O zaman insan "karanlığa lanet okuyacağına al eline bir mum yak" sözünün anlamını daha iyi anlıyor. Yani bu dünya azap yurdudur ve bu azabın içinde sevgi tohumlarını ekeceğiz.

SEVGİ'ye giden yolu basit mi zannediyordun ? Bu çok çetin bir yol emin ol buna....biz bu dünyaya poliyanacılık oynamaya gelmedik.
Alt 01-05-2006, 01:16
Üye

sodomo--";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel arkadaşım meas, böyle şeyler ile bir yere varılmaz. Öyle fotoğraflar var ki insan görür görmez Allah' a küfreder de "ulan şu dünyayı da beni de yaratmayaydın ne iyi olurdu" der.

Lakin bu madalyonun bir yüzü, diğer yüzü ise bambaşka. Burada her bireye düşen sorumluluklar var özellikle dünyayı kötülüğe teslim etmemek ve iyiliği heryere yaymaya çalışmak. O zaman insan "karanlığa lanet okuyacağına al eline bir mum yak" sözünün anlamını daha iyi anlıyor. Yani bu dünya azap yurdudur ve bu azabın içinde sevgi tohumlarını ekeceğiz.

SEVGİ'ye giden yolu basit mi zannediyordun ? Bu çok çetin bir yol emin ol buna....biz bu dünyaya poliyanacılık oynamaya gelmedik.

sodomo--;
senin yazılarını büyük bir keyifle okuyorum, her zaman ve üstad diyebileceğim nadir insanlardansın, evet SEVGİ'ye giden yol basit değil karanlığa ne kadar lanet okusamda, elime bir mum alıp, yakmanın değerini veya başka bir insana duyulan aşkı anlayan vede onu kendinde paylaşan biriyim lakin; gel görki böyle durumlarda acaba hangisi yerinde olsam ne karar alırdım bu çok çetin olan SEVGİ yolunu dünyada yaşarken kendim için hangisi olmasını karar verirdim diye daha çok düşünmem gerektiği kaanatindeyim...
resmi buraya asmak amacım sitede bulunan bir çok arkadaşımın böyle bir durumda neler yazacağıdır konu bundan ibaret..

din bir fenomen lakin bu resim GERÇEK
Alt 01-05-2006, 01:20
Üye Değil

Sevgili Meas,
Seni kutluyorum.Can alıcı bir soru.Düşüncelerime gelince.Hiç birinin yerinde
olmak istemem.Gönül ister ki insanlık böyle trajedik bir sahneyle karşılaşma-
sın.İnsanoğlu bana göre doğuştan bencil.Hep kendini düşünür.Bu zihniyet ülke-
leri yönetenlerde de mevcut.Bu seferde ülkesinin ve milletinin çıkarları için
ne gerekiyorsa onu yapıyor.Halbuki bu zihniyetler hayvansal iç güdülerdir.
Ama bizler insanız.Bunu unutuyoruz.İşte bu fotoğraf da bence bu zihniyetin
kanıtı.İkincisi.Amerika için bir şey söylememe gerek yok.Emperyalist ve işgal-
ci bir güç.Saddama ne demeli.Bir lider bu kadar onursuz olamaz.Bu olup biten-
lerin en büyük sorumlusu psikopat bir lider olan saddam.Sonuç olarak bu sahne-
leri gördükçe insanlığımdan utanıyorum.Sevgi,barış,huzur,mutluluk dururken
bu vahşet niye...Niye insanım diyen insancıklar...Niçin?...Neden?...
Alt 01-05-2006, 01:29
sorgulamak... sorgulamak... isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

sodomon *arkadaşım *peki savaşlarda ölen bebeklerin nasıl bir bireysel çıkarı yada ne hatası olur daha bilinç yerleşmemişken düşüncelerine veya afrikada açlıktan ölen bebekler insanlar hata yapar bedelini çocuklar ödeyebilir bazı durumlarda *ancak afrikada ölen bebek sayısı 100 değil 1000 değil 100 binler belki daha fazla yani insan hata yapar *ama tanrıda hata yapıyor 100 binlerce bebeğin ölmesine..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * * madalyonun öbür yüzü demek yerine *seninde değin gibi *insanlık için *birer mumda bizler yakalım *ama yanan her mumda biraz daha aydınlığa kavuşan dünya *tanrının *kötülüklere karşı sesiz kalmasını elbet bir gün sorgulayacaktır *bireysel sorumluluklar deyip *bütün kötülüklerden tanrıyı uzaklaştırmak çok saçma bir mantık........
Alt 01-05-2006, 02:00
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sorgulamak demiş ki : bütün kötülüklerden tanrıyı uzaklaştırmak çok saçma bir mantık........

kim böyle bir şey söyledi ki ? bırak onu bizzat kötülüğün yaratıcısı tanrı'nın kendisidir. Daha doğrusu nefs, ego dediğimiz kötülüğün içinde doğup büyüdüğü şey de tanrısaldır. Peki neden nefs, ego var ? çünkü tanrısal irade bireyelleşerek her bir bireyde ayrı ayrı tecelli eder ve bu her bir parçanın kendisini kendisi ile özdeş kılar ki bu sizin de benim de ayrı ayrı varoluşumuza neden olan ego'yu ortaya çıkarır. Yani Bir olanın çokluk alanına girişi EGO ile olur. O zamanda başlar BEN BEN demeye insanoğlu. Yani bu madalyonun bir yüzü ego'nun yarattığı kötülükleridir. Çünkü o kanser hücresi gibi yalnızca kendisine çalışır ve içinde doğup büyüdüğü sitemi göremez.

Ego maalesef ama maalesef özgür iradenin olmazsa olmaz koşulu. Yani damla denizden ayrılmak istemiş, "ben kendi yolumu çizicem" demiş onada "çiz o zaman kendi yolunu" demişler.
Bir bakıma insan tanrının yeni tanrılar yaratma denemesidir.

Ama bütün bu kötülüklere isyan eden ve ego dan bambaşka bir istikamette giden *VİCDAN da tanrının bizzat kendisidir. Yani ne zaman vicdanınız dan bir ses yükselse bilin ki Tanrı sizinle konuşmaktadır. İnsan Tanrıyı yargılayamaz çünkü bu insanın kendisini yargılaması demektir. Yani damla-deniz metaforu. Belki bu vicdan azabı dediğimiz şeyin karşılığı olsa gerek.

Ego ve Vicdan'ın çatışmasında Vicdan galip gelirse ve bu ego'nun yaptığı bir kötülükten sonra olursa burada vicdan azabı dediğimiz bir durum oluşur.

Tabii bu konuya çok daha derin yaklaşımlar getirilebilinir ama fazla da sıkıcı olmak istemiyorum.

Özetle kötülük var çünkü özgür irade var ve bu da insan istediği için var.
Alt 01-05-2006, 14:10
Üye

sodomo--;
Ama bütün bu kötülüklere isyan eden ve ego dan bambaşka bir istikamette giden *VİCDAN da tanrının bizzat kendisidir. Yani ne zaman vicdanınız dan bir ses yükselse bilin ki Tanrı sizinle konuşmaktadır. İnsan Tanrıyı yargılayamaz çünkü bu insanın kendisini yargılaması demektir. Yani damla-deniz metaforu. Belki bu vicdan azabı dediğimiz şeyin karşılığı olsa gerek.

VİCDAN;
TANRI;
İNSAN;

sonuç İNSAN....

sodomo-- her zamanki gibi açıklamaların insanı düşündürüyor farklı bir tanrı anlayışı...

Önerilen Siteler