13-10-2010, 09:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Ateizm doğru yol mu
İnsanlar neden ateist olmalı
Tanrının yokluğu kanıtlanabilir mi
Tanrıya ve Din fikrine neden ihtiyacımız yok
ve bu fikirler niye zararlı
gibi sorularım var
kısaca ateizm doğru yol mu
|

13-10-2010, 10:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayin m,f,benim fikrimi sorarsaniz,inanclar aklin hastaliklaridir,hafifden inanmaya karsi deyilim cünkü insanlarin inancada (kendilerini kandirmaya)ihtiyaci var ama derinden inanmaya ve bunun tek gercek oldugunu baskalarina dayatmaya ancak akil hastaligi derim,tanri veya tanrilar varsa bunu dinlerde deyil tamamen akilda aramamiz lazim tanri veya tanrilar dinlerin icine sigacak kadar kücük olamaz,,dinler insanlari tanri fikrinden uzaklardirir cünkü zirvalari insan akli ürünüdür,,,evrenin haritasina bakin icinde bulundugumuz galaksi bile kücücük görünmüyor dahi,bir tanri düsünün koskoca bir evren yaratiyor ama zavallinin sadece bir takintisi var,,insanlar bana inanacakmi inanmiyacakmi,mantik bunun neresinde?ben mantikdan yanayim,asiri dincileri inceleyin akil hastalari olduklari cok net görünüyor hemde cok net.saygilar
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
|

13-10-2010, 10:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Baska birsey daha,dinlerde hayvanlara cennet cehennem yok cünkü onlarda akil yok denir ama ne hikmetse insanin akilsizina cennet cehenne var,bu nasil oluyor?aklin yolu birdir ve aklin yolundan sapmis her insan akilsizdir,hani tanri sadece akillilari severdi?peki sizin mantiginiza göre düsünenlermi akilsiz?yoksa düsünemiyenlermi?.saygilar
M.K.ATATÜRK
adolf hitler
|

13-10-2010, 10:42
|
|
Üye
|
|
|
|
sayın Breymin
ben de inancın bir ihtiyaç olduğu konusunda sizle hemfikirim
her türlü aşırı gibi aşırı dincilerde toplumun dışında,asosyal, toplumsal düzenini bozucu
kimseler olduğunu düşünüyorum bu halleriyle sosyolojik olarak diğer aykırı gruplardan
pek farkı yok
ama yine de onlara akıl hastası diyemem
gerçekten bende Tanrı katında inanıp inanmamanın pek önemli olmadığı kanısındayım
Tanrı katında demişken bir olan tanrının varlığına inanıyorum
bu açıdan ateizmin doğru yol olmadığı yönünde fikrim
saygılar
|

13-10-2010, 10:56
|
|
Üye
|
|
|
|
breymin´isimli üyeden Alıntı
Baska birsey daha,dinlerde hayvanlara cennet cehennem yok cünkü onlarda akil yok denir ama ne hikmetse insanin akilsizina cennet cehenne var,bu nasil oluyor?aklin yolu birdir ve aklin yolundan sapmis her insan akilsizdir,hani tanri sadece akillilari severdi?peki sizin mantiginiza göre düsünenlermi akilsiz?yoksa düsünemiyenlermi?.saygilar
|
sayın breymin
islam dininde hayvanlara cennet var sorularla islamiyete göre
hristiyanlıktada cehennem yok sanırım(halbuki k.mukaddeste olduğu açıkça söylensede
cehennem inancı hristiyanlıkta sanırım yok)
dinlerde çok farklı cennet ve cehennem inançları var
kannatimce aklın yolu bir değil hiç değilse bazen
ve aklin yolundan sapmis her insan akilsizdir doğru
tanrı sadece akıllıları mı sever ondan emin değilim
elbette düşünmeyenler akılsızdır
saygılar
|

13-10-2010, 11:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
milliyetçimuhafazakar´isimli üyeden Alıntı
İnsanlar neden ateist olmalı
|
İnsanlar ateist olmak zorunda değil.
Tanrının yokluğu kanıtlanabilir mi
|
Olmayan bir şeyin yokluğunu neden kanıtlayalım?
Neden insanlar; canavarların, gulyabaninin, supermanin, batmanin, vampirlerin yokluğunu kanıtlamaya uğraşmaz?
Ya da şöyle söyleyelim, sen bize varlığına dair en ufak bir emare sun, biz sonra düşünürüz...
Uyanıklık yapıp ta bak bu yaprak, bu salatalık kim yarattı bunları filan deme hiç..Sonra biz de "allahı kim yarattı?" deriz..Sen de o en başından vardı dersin...Ben de salatalık en başından beri vardı ve her şeyi salatalık yarattı derim filan...
Tanrıya ve Din fikrine neden ihtiyacımız yok
|
Çünkü hayatından "din" "tanrı" vesaireyi tamamen çıkartmış insanlar, sizden farklı yaşamıyorlar!Daha siz bu işten reel hiç bir kazanım elde etmiş değilsiniz.Hele bir hurilerle oynaşın, kevser ırmağından maşrapa ile şarap alın, biz de bu olan biteni görelim sonra düşünürüz...
ve bu fikirler niye zararlı
|
Tarihte din temelli savaşlarda milyonlarca insan öldü, bir çok keşif, bir çok yenilik din engeline takıldı.Bir çok din adamı, dini sömürerek menfaat elde etti.
Haçlı seferleri, istanbulun fethi...
Matbaanın osmanlıya gecikmeli girişi, galileo nun durumu, şu an evrim ve genetik üzerine yapılan bir çok araştırmanın engellenmeye çalışılması.
Sayfalarca yazarım bu konuda...
kısaca ateizm doğru yol mu
|
Ateizm doğru yol diye bir kabulediş olamaz.Bir gün bir yaratıcının varlığını bilimsel yollarla ispat edebilirsek, ve bu tanrı bizden ibadet isterse tapabiliriz.
Şu anda dünya üzerindeki tüm dinler gerek ritüel gerek öğreti bazında bir birini tekrar eden garip masallar olduğundan, biz bunları red ediyoruz...
Yine sizin islamiyet dininin önce kendiyle sonra bilimle çatıştığı ve çeliştiği, basit bir 4 işlem hatasının bile "yüce kitabınızda!!" yapıldığı ispatlarıyla bu forumda anlatıldı.Bu şartlar altında ateizm en mantıklı seçenek bence...Ama yarın gökten bir bulut, buluttan bir göz çıkar, "ben allahım lan, kaldırın o deney tüplerini" filan der onu bilemem.
bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
|

13-10-2010, 12:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
http://direkizle.net/national-geogra...ce-dublaj.html
Sayin m,f inanclar dogru yolmu,buyrun izleyin,bu daha milyonda biri,bu deizmin ve ateizmin akildaki zitdi,iyi seyirler.
M.K.ATATÜRK
adolf hitler
Konu breymin tarafından (13-10-2010 Saat 12:20 ) değiştirilmiştir.
|

13-10-2010, 14:22
|
|
Üye
|
|
|
|
naper´isimli üyeden Alıntı
İnsanlar ateist olmak zorunda değil.
Olmayan bir şeyin yokluğunu neden kanıtlayalım?
Neden insanlar; canavarların, gulyabaninin, supermanin, batmanin, vampirlerin yokluğunu kanıtlamaya uğraşmaz?
Ya da şöyle söyleyelim, sen bize varlığına dair en ufak bir emare sun, biz sonra düşünürüz...
Uyanıklık yapıp ta bak bu yaprak, bu salatalık kim yarattı bunları filan deme hiç..Sonra biz de "allahı kim yarattı?" deriz..Sen de o en başından vardı dersin...Ben de salatalık en başından beri vardı ve her şeyi salatalık yarattı derim filan...
Çünkü hayatından "din" "tanrı" vesaireyi tamamen çıkartmış insanlar, sizden farklı yaşamıyorlar!Daha siz bu işten reel hiç bir kazanım elde etmiş değilsiniz.Hele bir hurilerle oynaşın, kevser ırmağından maşrapa ile şarap alın, biz de bu olan biteni görelim sonra düşünürüz...
Tarihte din temelli savaşlarda milyonlarca insan öldü, bir çok keşif, bir çok yenilik din engeline takıldı.Bir çok din adamı, dini sömürerek menfaat elde etti.
Haçlı seferleri, istanbulun fethi...
Matbaanın osmanlıya gecikmeli girişi, galileo nun durumu, şu an evrim ve genetik üzerine yapılan bir çok araştırmanın engellenmeye çalışılması.
Sayfalarca yazarım bu konuda...
Ateizm doğru yol diye bir kabulediş olamaz.Bir gün bir yaratıcının varlığını bilimsel yollarla ispat edebilirsek, ve bu tanrı bizden ibadet isterse tapabiliriz.
Şu anda dünya üzerindeki tüm dinler gerek ritüel gerek öğreti bazında bir birini tekrar eden garip masallar olduğundan, biz bunları red ediyoruz...
Yine sizin islamiyet dininin önce kendiyle sonra bilimle çatıştığı ve çeliştiği, basit bir 4 işlem hatasının bile "yüce kitabınızda!!" yapıldığı ispatlarıyla bu forumda anlatıldı.Bu şartlar altında ateizm en mantıklı seçenek bence...Ama yarın gökten bir bulut, buluttan bir göz çıkar, "ben allahım lan, kaldırın o deney tüplerini" filan der onu bilemem. 
|
sayın naper
elbette kimse kimseyi ateist olmaya zorlayamaz
ve tabiiki olmayan bir şeyi kanıtlamak zorunda değilsiniz ama var diyenlerden bir şeyler yazımın sonuna kopyalayıp yapıştırabilirim
siz farklı yaşamadıklarını söyleseniz de dinsizler dinlilerden dinliler dinsizlerden daha mutlu huzurlu yaşadıklarını iddia ediyor en azından bazıları
yakın tarihte bir çok katliam dinsizlik sebebiyle yapıldı
geçmişte yapılan bir çok keşfin icadın dindar bilimadamları tarafından yapıldığı biliniyor
yani din mutlak bir iyilik kaynağı olmasada din özünde bir çok doğruyu barındırıyor
ve saydığınız tüm zararların din olmasada yine gerçekleşeceği kanısındayım
gelelim tanrının varlığına
büyük patlama tanrının delillerinden biri olduğunu söylüyorlar
Eğer zaman ve madde, patlamayla birlikte ortaya çıkmışsa, o zaman evreni meydana getiren nedenin, evrendeki zaman ve mekandan tamamen bağımsız olması gerekir. Bu bize Yaratıcı'nın evrendeki tüm boyutların üzerinde olduğunu gösterir. Aynı zamanda Yaratıcı'nın bazılarının savunduğu gibi evrenin kendisi olmadığını ve evreni kapladığını, sadece evrenin içindeki bir güç olmadığını kanıtlar
hugh ross
bu arada link için teşekkürler sayın Breymin
saygılar
|

13-10-2010, 15:51
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Çevre yani toplum, inanmayı küçük yaştan itibaren dikte eder ve beyni bu yönde yıkar. İnsan inanma ihtiyacıyla "doğmaz", din gruplarının etkisindeki sözde bilimsel çalışma sonuçları dışında böyle bir bilimsel bulgu mevcut değildir. Geriye dönük tarihsel araştırmalar ve ilk insanlara dair incelemelerde de bu yönde bir bilgi olmadığı görülür. İlgili eski çağ kaynaklarıdan bu sonuca rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Hatta site üyelerinden Dilaver "dilaver" Koman'ın bu konuyla bağlantılı uzunca derleme yazılarını site ana sayfasından okuyabilirsiniz.
İnsanlar neden ateist olmalı?
İnsanlar kendi "hür" iradeleriyle istediklerini seçmelidirler. Ne benim söylediklerimi, ne atalarının anlattıklarını ne peygamberin buyurduklarını. Tümüyle hür olabildiklerinde, yani beyinleri yıkanmaya çalışılmadığında ne olmak istiyorsa onu olmalılar. Elbette diğerlerinin özgürlüğünü çiğnemeden.
Tanrının yokluğu kanıtlanabilir mi?
Tanrının varlığı ya da yokluğu onun varlığına inanan insanları bağlar. Yukarıdaki arkadaşların ve diğer forum başlıklarındaki "tonlarca megabyte girdinin" ortaya koyduğu gibi bir Süperman' a inanma ihtiyacı içerisindeyseniz buna inanırsınız. Oradan sonrası Süperman'a inanmayanların sorunu değildir. Buna siz inanıyorsunuz ve durum sizi bağlar. İslam ya da diğer büyük dinlerin bu kadar çok sorgulanmasının sebebi çoğunluğun gelişigüzel şekilde bu "bireysel inanca" inanç göstermesidir.
Tanrıya ve Din fikrine neden ihtiyacımız yok ve bu fikirler niye zararlı?
Tanrıya ve din fikrine benim ihtiyacım yok. Lakin bireysel psikolojik ve toplumsal nedenlerden birçok insanın ihtiyacı vardır, çünkü bu ihtiyaç doğumdan itibaren pompalanır, aslında bu insan eliyle oluşturulan büyük bir travmadır. Sigara gibi düşünebilirsiniz. Aslında faydalı değildir ama tiryaki olmuşsanız onu almamak sizi cidden yorar ve psikolojinizi kısa vadeli olarak bozabilir.
Din ve tanrı kavramları aslında ne tamamen zararlı ne de tamamen zararsızdır. Din ve tanrı gibi hayali kavramlar sizi metafizik ögelerin varlığına ikna eder. Bu ikna oluş sizde şüphelerin üzerini bununla örtme eğilimine dönüşebilir ya da dönüşmez. Bu kişinin bilinç durumuyla alakalıdır. Lakin bilinç bakımından ileri seviyede olan inanır insanlarda dinlerin, tanrı inancının katı kurallarını, tanımlarını ve ilkelliklerini esnetme modernize etme eğilimi vardır.
Bu aslında gelinen bilinç düzeyinin dini artık reddediyor oluşunun bir göstergesi ve açıkça aklın masallara karşı duruşudur. Bu tür bilinçli insanlar bir müddet sonra eğer gerekli referanslara kavuşmuşlar ise dinsizleşir ya da en hafif şekilde diğer insanların kabul ettiği hikayelerin %98'ini reddederek yarı dinsiz sayılabilecek tanımsız bir hale gelirler.
İnsanlarda din ve tanrı inancına sürekli ihtiyaç duyulduğunu düşündüren şey, doğumdan itibaren beynin "ölüm" kavramına karşı kurtarıcı yücelikle doldurulmasından başkası değildir. Ölüm insanın en büyük ve kesin gerçeğidir.
Bu beyin yıkama konusunu biraz daha aydınlatabilmek için zamanında açtığım şu başlığı incelemenizi ve ana fikre odaklanmanızı tavsiye ederim. Bu başlıkta temel konu "ölüden neden korkulur" sorusuna yanıt ararken beynimizin bu konuda "nasıl yıkanmış olabileceğini" bireylere sorgulatmaktır.
|

05-05-2015, 04:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Çok iyi beyin fırtınası yapılmış sayın Shibumi ve Breymin'in yazılarını zevkle okudum..İster inançlı, ister inançsız olsun insanlara gıpta ile bakıyorum.. İnanmaya ihtiyaç denen şeyin eksikliğini her insan özellikle benim gibi zayıf, korkak ve yeterince beyni almayan insanlar hissediyor..İnanmamaya başladığımdan bu yana psikolojik problemler yaşayan ben, arada kaldım, inanmasam hastayım, inansam desem buda artık malesef benim elimde değil artık
|