Kutluk´isimli üyeden Alıntı
1.Müslüman kardeşlerimi ilgilendiren kısım.
2.Arta kalanları ilgilendiren kısım.
|
Hiç sizin gibi düşünmedim biliyormusunuz. Belli bir gruba "kardeşim", karşıt görüşlülere de "Arta Kalan" demedim. Sizi gördüm, yine demiyorum...
Kafirlerin kelime çarpıtmaları ve sizleri öfkelendirmeye dayalı stratejilerine kapılmamalıdır.
|
İnançsız tercihimdir. "Kafir" gündelik hayatta biraz daha "sövgü edebiyatı"nın getirisi.
tanrı kavramı Allah İsmiyle karıştırılmamalıdır en basiti.
|
Bana aralarında bir tane fark söylermisiniz? Tek farkı, sadece siz, inanarak katıyorsunuz Allah kelimesine... Farkındamısınız? Sizin "O" kelimeye eklediğiniz fark, sizden başka kimi alakadar eder?
Bilim ve dini sık sık karşı karşıya getirme gayretinizden kurtulun artık. Bu tamamen sizin çarpıtmalarınız. Biz müğminler Allah'ın yarattıklarından haberdar olduğuna inanırız. Bu da, bilimsel veriler, sizden bin kat daha çok bizim işimize yarar demek ( tabiki bize göre ).
|
Bilinen gerçek ve inanılan akılsal çıkarımlar ister istemez karşı karşıya gelirler. Bu noktada aklısal çıkarımlar değil, bilinen gerçekdir önemli olan. ABD li bir evangelist Dünya 6000 yaşındadır dediğinde ister istemez bilinen gerçek ile karşı karşıya gelir zaten... Sizinde kitabınız ve inancınızda varsa bilinen gerçekle çelişkiler, siz ve kitaınızda karşı karşıya kalırsınız bir çok şeyle...
Ama özellikle şu kavramları çarpıtıp kelimelerin anlamlarını değiştirme işinden lütfen vazgeçin.
|
Apaçık kitaba, "Orada denilmek istene bu...." demekten vazgeçin... Bizler okuduğumuzu anlayacak, baktığımızı görecek seviyede insanlarız. Tek farkımız "yana yakıla kurtarmaya çalıştığımız" bir inancımız yok.
Esen Kalınız