Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-01-2011, 22:20
Kutluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kutluk Kutluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Temel Yanlışlar ve Hatalar

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Konu başlığından da anlaşılacağı üzere temel bir kısım yanlışlardan ve hatalardan bahsedeceğim. Bu yanlış ve hataları da iki başlık altında toplama niyetindeyim.

1.Müslüman kardeşlerimi ilgilendiren kısım.
2.Arta kalanları ilgilendiren kısım.

1.müslüman kardeşlerim özellikle bilmedikleri konularda tartışmaya girerek kendileri dahil herkese zarar vermektedirler ki, bundan kaçınmalıdır. Araştırıp en doğrusunu öğrenip (eğer cevap verilmek isteniyorsa) öğle davranılmalıdır.

Kafirlerin kelime çarpıtmaları ve sizleri öfkelendirmeye dayalı stratejilerine kapılmamalıdır.

2.Keferenin yaptığı hatalar saymakla bitmez tabiki ancak genel hatalardan bahsetmek bir zorunluluk benim için.

Şöyle ki; müğminler meselelerin tamamını kavramış haldeler ancak konuları parça parça değerlendirmek zorunda bırakılıyorlar. Bu size hiçbir fayda sağlamaz. Kendinizi tatmin etmiş olursunuz o kadar. ( burada şunu belirtmem lazım; sizden gelen sağlam akıl yürütmeleri enine boyuna düşünüyor ve her defasında imanımı tazeliyorum. Bu tamamen (gerçek nedir?) öğrenme isteğine bağlı bence)

Eğer gerçekten bir sonuca varmak, savlarınız doğru mu deği mi irdelemek istiyorsanız ( Tanrı var mı yok mu, kuran doğrumu yoksa yalandan mı ibaret vs.) fikir alışverişinde bulunmak zorundasınız. Bir iddiayı ileri sürüp (tanrı yoktur ) yandım bittim o idda ile devam etmek size hiçbir fayda sağlamaz.

Kavramları çözümleyemeden yorum yapılmaktadır ki bu durum konuları içinden çıkılmaz bir duruma sürüklemektedir.( tanrı kavramı Allah İsmiyle karıştırılmamalıdır en basiti).

Meseleler temelden gidilerek anlaşılmaya çalışılmalıdır. Örneğin iki ile beşi toplamayı bilmeyen birisi ile logaritma tartışmak gibi bir duruma sebebiyet veriyosunuz. (Ki; loğaritma tartışılmaz anlatılır.Anlaşılır yada anlaşılamaz)

Bilim ve dini sık sık karşı karşıya getirme gayretinizden kurtulun artık. Bu tamamen sizin çarpıtmalarınız. Biz müğminler Allah'ın yarattıklarından haberdar olduğuna inanırız. Bu da, bilimsel veriler, sizden bin kat daha çok bizim işimize yarar demek ( tabiki bize göre ).

Çok uzun tumayı sevmiyorum özellikle inkarcıların yapmış oldukları basit ama sonuçları yönüyle büyük hataları daha sonra belirmek isterim. Ama özellikle şu kavramları çarpıtıp kelimelerin anlamlarını değiştirme işinden lütfen vazgeçin.
Alt 18-01-2011, 22:43
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Önce ne olduğunu doğru yazmalısın bence arkadaşım. Müğmin diye bir kelime yoktur Türkçe'mizde. Doğrusu "mümin"dir[1]. Hadi Arapça'dan devşireceksin diyelim, o zaman da mü'min yazman gerek. Türkçe'yi çözünce gel, dinden bahsederiz.
Alt 18-01-2011, 22:46
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kutluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1.Müslüman kardeşlerimi ilgilendiren kısım.
2.Arta kalanları ilgilendiren kısım.
Hiç sizin gibi düşünmedim biliyormusunuz. Belli bir gruba "kardeşim", karşıt görüşlülere de "Arta Kalan" demedim. Sizi gördüm, yine demiyorum...

Kafirlerin kelime çarpıtmaları ve sizleri öfkelendirmeye dayalı stratejilerine kapılmamalıdır.
İnançsız tercihimdir. "Kafir" gündelik hayatta biraz daha "sövgü edebiyatı"nın getirisi.

tanrı kavramı Allah İsmiyle karıştırılmamalıdır en basiti.
Bana aralarında bir tane fark söylermisiniz? Tek farkı, sadece siz, inanarak katıyorsunuz Allah kelimesine... Farkındamısınız? Sizin "O" kelimeye eklediğiniz fark, sizden başka kimi alakadar eder?

Bilim ve dini sık sık karşı karşıya getirme gayretinizden kurtulun artık. Bu tamamen sizin çarpıtmalarınız. Biz müğminler Allah'ın yarattıklarından haberdar olduğuna inanırız. Bu da, bilimsel veriler, sizden bin kat daha çok bizim işimize yarar demek ( tabiki bize göre ).
Bilinen gerçek ve inanılan akılsal çıkarımlar ister istemez karşı karşıya gelirler. Bu noktada aklısal çıkarımlar değil, bilinen gerçekdir önemli olan. ABD li bir evangelist Dünya 6000 yaşındadır dediğinde ister istemez bilinen gerçek ile karşı karşıya gelir zaten... Sizinde kitabınız ve inancınızda varsa bilinen gerçekle çelişkiler, siz ve kitaınızda karşı karşıya kalırsınız bir çok şeyle...

Ama özellikle şu kavramları çarpıtıp kelimelerin anlamlarını değiştirme işinden lütfen vazgeçin.
Apaçık kitaba, "Orada denilmek istene bu...." demekten vazgeçin... Bizler okuduğumuzu anlayacak, baktığımızı görecek seviyede insanlarız. Tek farkımız "yana yakıla kurtarmaya çalıştığımız" bir inancımız yok.

Esen Kalınız

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
OffSpring OffSpring isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ne demek istediğini biraz daha aç...

tanrı kavramı Allah İsmiyle karıştırılmamalıdır en basiti
Allah kelimesine bu kadar takıntılısın madem.
Bize allah kelimesinin geçmişini ve nereden çıktığını söylede dürüstlüğünü görelim...
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kutluk,

"Arta kalanların" akıl yürütmek suretiyle size iman tazelettiren o parça parça değerlendirmelere daha net örnekler verir misiniz? Ve ayrıca, yazınızın sonunda iddia ettiğiniz, çarpıtılan ve anlamlarını değiştirilen kavramlara. Tanrı-din eksenli değil, sizin isteğiniz üzere Allah-Kuran ekseninde değerlendirin isterseniz.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 18-01-2011, 22:48
Kıdemli Üye

Herkes hemen hemen aynı dakikayı mı bekledi yahu? Sevgili milo biraz daha hızlı davranmış gerçi.

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 18-01-2011, 22:59
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başlık en başta layık olduğu yere taşınmalıydı ama artık cevaplar gelmeye başlamış..

Kutluk üyemizi tebrik eder inançlı üyelerimizi (kendince) aydınlattığı ! için teşekkür ederiz.

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 18-01-2011, 23:18
Kutluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kutluk Kutluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşalar öncelikle 'müğmin' kelimesini 'mümin' olararak düzelten arkadaşım sağolsun. Hatamı düzeltti.

İkincisi ben bu sitede bir buçuk iki yıllık bi maziye sahibim çarpıtmalar nelerdir çok iyi biliyorum. Bazı yazılarımın okunmaması için 1 saatte 10 başlık açıldığınıda biliyorum bu sitede.
Peygamberimiz ve rabbimizle dalga geçenler de sizsiniz ( tahrik eden adına dalga geçenler hangi başlıkta ne yazıyo okuyosunuz açmama gerek yok ).

Ama siz yine konuyu yanlış değerlendirmekte israracısınız. Ben özelde kimseye herhangi bir ithamda bulunmuyorum. Dikkat ederseniz 'bunlar yarar sağlamaz yapmayalım' diyorum.

Tabiki müslümanlar benim kardeşimdir ve geriye kalan herkezden farklı bir yere sahiptirler. Benim sevgi şefkat yada tebriklerime muhtaç olmamanız gerekir. Kaldı ki hakarette kesinlikle bulunmam bulunmadın da. neden bu kadar sinirlendiniz anlamak zor.

Aynı anda tüm bu mesajlara cevap vermemi bekliyosanız belirtiym ben robat değilim. Zaman içinde yazışır ve anlaşırız diyelim.

not: Her türlü imla hatası, yazım yanlışı, anlam kayması şikayetleriniz alınır
Alt 18-01-2011, 23:26
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tabiki müslümanlar benim kardeşimdir ve geriye kalan herkezden farklı bir yere sahiptirler.
Değerli kutluk ;

İkinci defa, hiç böyle düşünmediğimi belirtmek isterim. Cemaatçi arkadaşım bile vardır. O bana güler geçer, ben ona. Ne ben onu farklı bir yere koyarım, ne o beni... Önemli olan bireysel varlığı ile bir "insan"dır. İdeolojisi değil.

Benim sevgi şefkat yada tebriklerime muhtaç olmamanız gerekir.
Allah (!) muhtaç etmesin zaten. "Arta Kalanlar"a göstereceğiniz sevgi ve şefkat, bilinen tüm canlı türlerinden uzak olsun

Kaldı ki hakarette kesinlikle bulunmam bulunmadın da. neden bu kadar sinirlendiniz anlamak zor.
Emin olunuz ki hiç kimse sinirlenmedi. Yoksa amacınız buydu da, işe mi yaramadı?

Esen Kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 18-01-2011, 23:27
Kıdemli Üye

En doğru yorumu sevgili prozac yapmış. Bu içeriksiz ve desteksiz başlık cafeye gider.

----------------

war is over
(if you want it)

Önerilen Siteler