Bizim gibi Milletlerin, uzay konusunda tek övüneceği kelime! biz en azından uzayı kirletmiyoruz olabilir.
Peki ya dünya? ehem öhö, kem küm.
Uzaydaki çöpleri temizlemek için özel bir uydu geliştiriliyor
Bu güne kadar çok fazla sayıda uydu uzaya fırlatılırken bunların büyük bir kısmı ya teknik arızalar, yada çok eskidikleri için kullanılmıyorlar. Ancak her ne kadar kullanılmasalar da bir çoğu hala yörüngesi üzerinde bir alanı işgal ediyorlar. Zaman zaman 24 000 km/s hıza kadar ulaşan bu çöpler diğer uzay araçlarını veya astronotları da oldukça ciddi bir şekilde tehdit ediyor.
Yeni geliştirilen bir uydu ise özellikle küçük boyuttaki uyduları toplayarak bu çöplüğü biraz da olsa azaltmayı amaçlıyor. Bu yöntem için ise "Pac-man"a benzetilen bir sistem tercih edilmiş durumda. Yalnızca ufak uyduların bulması operasyonu zorlaştırırken bu uyduların sürekli spin atmasıyla yaydıkları yansımalar da yanıltıcı olabiliyor. Ancak yeni geliştirilecek uydu özel olarak geliştirilen dinamik aralıklı fotoğraf ile görüntülenecek ve bu yansımalar tespit edilebilecek.
İlk prototipi ortaya çıkaran bilim adamları uydunun yakaladığı çöpleri yakacağını da belirtiyor. Prototipin tamamlanması ve uçuşlara hazır olması için ise 2018 yılı hedef gösteriliyor. http://www.donanimhaber.com
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Dışarıda çöp bulamıyorsan yere atma, küçük bir şeyse ya cebine sıkıştır ya da çantana koy, çöp bulunca atarsın.
Eve geliyorum ceplerimden atıklar çıkıyor. Duyarlı olsun herkes benim gibi.
Ayrıca tükrüğünüz geldiğinde bir ağaç dibi, çalılık falan gidin orada tüpürün. Yolun tam ortasına tükürmek zorunda değilsiniz.
Ayrıca şu yollarda burun karıştırmakta ne abi ya. Trafik deli gibi akıyor, yandaki dükkanlardaki koskoca herifler trafiğe karşı çıkıp burnunu karıştırıyor. Ln olum bu kdr mı gamsızsın be. Bir güzel yerleşiyor mekana kamuya karşı burun ameliyatı, sırf bugün nerden baksan 3 tane gördüm böyle. Nasıl bir iğrençlik arkdş ya. Bu da yanlış, bunu da yapmayın.
Esnemek, esnerken de kapayın ağzınızı bir zahmet. Su aygırı gibi karşımda.
Ha şimdi diyeceksiniz ki, efendim bu foruma sıradan insanlar girmez kültürlü insanlar gelir. Kültürlüsü de aynı mk. Te bizim komşu herif jeolog, mastırını yüksek şeyini falan her bişeyini yapmış, geçen karısını dövdü! Kültürün dibi sana.
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.