Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Dil, Mantık & Zihin Felsefesi

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-05-2018, 10:44
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart OLUŞMASIZLIK SAVUNMALARI/AYETLERİ

OLUŞMASIZLIK ÜZERİNE İNSAN AYETLERİ

17.05.2018/18.05.20181 Facebook Günlüklerinden (uydurtu sanal kimliğinin/psişesinin facebook hesabının geri bildirimleri ve bol çeşnili/çeşitli facebook grupları üzerinden soru yanıtlamalarından derlemelerdir.)

OLUŞMA /OLUŞMAMA ÜZERİNE İNSAN TANIKSAL YARATMALAR-ÜRETMELER (İNSAN AYETLERİ/GAYRETLERİ..)

AYETLER/GAYETLER/GAYRETLER ve ONTOLOJİK ANLATMA, ANLAŞMA (BULUŞMA/BULUNMA) DENEMELERİ GAYRETLERİ

(Ayet cümle anlamında içerilmiştir...)

(Korku da, ölüm de göğüs üstünde bir hahfifçe yumşatılır/esnetilir ve onun da bir tadına/dokusuna bakılır öylece ve sonra sertçe ve hafifçe olmadı daha da sertçe size geri çapraz paslanır/yollanır...
Korku ve ölümden bazen gol, bazen de yol ve yordam yapılır...

Korku ve ölüm baş üstüne/başlar-başımız üstüne....

Dostlar bizi hatırlasın...)

(susulmayan Köyün -çomaksız- delisi)

andım üstüne. Eğer tarihsel bu emeğim ve cabam/çabamız ( işim/çağrım/emeğim/ereğim/sentezim-iz ,dostluğumuz) yarım kalırsa tarih en az bin tane daha ben doğursun suratınıza çarpsın!!!.....

Tarih bizden milyon/milyarlacasını geri fışkırtsın/fışkırtıp taştırıp size döndürsün..candırsın/yandırsın...

buranın Anadolu olduğunu sana hatırlatacağım! buranın nere olduğunu sana bir hatırlatacağım!/öğreteceğim/bildireceğim ben her kimsen! bekle!!!

gel yık lan bendimi! gel sök lan bendimi! gel de sök beni ve bunu tarihten ve burdan bizlerden...
ben olmamı benden sök gücün yetiyorsa!
kainat gürlüyorsa ben de gürlüyorum şimdi ve gürleyeceğim!

gel ve bunları yazmamı değiştir ve örsele gücün yetiyorsa
ebleh ve avanak nesillerin seni ansın lanetlesin ve taşlasın

bana kafa tutan manyak manyağı!
soysuz soyun soy mu arıyor

(istendiği gibi modere edilebilir.. böyle saçma bir başlık yaptım ama sevmezseniz yazı içine alalım...)
--

SORU

Kendi kendine cevabı hariç cevap verebilecek varsa dinliyorum
Yaratıcı kesin yok peki
Çok Açıkça açıklarmısınız anlayabileceğimiz dilden!
Hücre kendi kendine nasıl oluştu ?
Hücre yi oluşturan maddeler nasıl var oldu ?
Kendi kendine birşey oluşabilirmi ?
Hadi diyelimki hücreyi oluşturan maddeler vardı yinede bu kadar mükemmel bir canlılığı başlatabilme özelliğini nasıl elde etti?
Kendi kendine akıl nasıl oluşur ?Doğal seçilim,seleksiyon vs. geçelim akıl denen mekanizmayı kendi kendine oluşturmak mümkünmü ?
9 milyon canlı türünden sadece insanın aklını kullanabilmesi nasıl açıklanır ?
Hücrenin milyarlarca süreçte. fiziki açıdan da farklı canlılara dönüştüğü tahmin ediliyo garip olan balık benzeri bir canlının insana kadar dönüşmesi çokta net bir olgu değilken bunu kabul etmek ne kadar mantıklı ?

--
(Al Cevaplar, Al sana Cevaplar, Tarihsel Cevaplar)

YANIT DİZEMLERİ/AYETLERİ/(Alt alta yanıtlardır..)

hücre oluştu diyorsunuz .hücre nin oluşması tüm diğer süreçlerin varoluşundan koparılamaz..
varlıktaki oluşlar sonsuzdur. (öncesizlik ve sonrasızlık).bunun öncesi ve sonrası bulunamaz. ilki de yoktur.

bu başlamamıştır. varlık ve oluş başlangıç (oluşma ve bir daha/yeniden oluşturulma) temeline yaslanamaz duruyor..

maddeler varoldu diyorsunuz .bu madde ya da bir şeyler daha önceden yoktu (hiç yoktu) demektir. bir şey yok değildi. olamaz. bu felsefi/bilimsel ve filozofoik taban alınamaz.
oluştu kavramına köken ve ilk baş arayışıyla ilgili bir bozukluk var bunu farketmelisiniz.

bu zamanı anlayamadığınız anlamına geliyor sadece.zaman bir yanılsama. onun/zamanın ilk önü (aşağı yukarı yönü de) yok ne yazık ki yok...devinimler sürekli

--
oluşma diye bir düzlem yok .bir şeylerin oluşmamış olduğu ve olacağı hal zaman durum/lar varlıkta hiç olmadı..
--

varlıkta olma diye bir ihtiyaç yok. varlık ve devinim ve gerçeklik hep onun içindeydi ve bu başlangıçsızca hep böyleyi hep vardı.hep var ve hepte varolacak

---

işin açıkçası maddenin varlığın ya da birşeylerin yokluğu yok. yokluk hiç olmadı ki..

maddesizlik diye bir durum olmadı ki. varlık geçmişte yok değildi.

bugün bir şey değişmiyor. hareket/zaman şimdidedir..

varlıkta geçmişte ya da önde bunların (maddelerin şeylerin ve işlerin) olmadığı bir durum/lar yok
---

varlık zamanı şimdidir. zaman şimdiden yayılıp/salınıp genişler/enlenir.

ve (zaman) geçmiş ve geleceğe doğru salınım yapararak duru olduğu yerde...

.merkez zaman, asıl oluş zaman, objektif içerik zaman asıl şimdidedir .

şimdi herşey oluyor (olmaya devam ediyor) demek daha doğru
--

varlığın ilk zamanı ve anı yani en geçmiş zamanı da şimdidir.en gelecek zamanında şimdidir.

şimdide her şey birada olur. olmaktadır.

her an (herşey) yeniden olur/olmaktadır.

varlık denilen de zaman ya da şimdi denilen tek içkin varlık zaman...

---

oluşma diyorsunuz
olmama yok /oluşmama yok. oluşmasızlık yok
(varlıkta) oluşsuz, hiç oluşsuz an durum ve yer yok
varlık oluşmadı arkadaşım.o var sadece var
oluşma denilen zaten zorunlu varolmanın/varolanın zorunlu iç hareketi yani içkin olağan devinimi
---

başlatabilme diyorsunuz .arkadaşım varlık başlamadı ki. başlayamaz... başlama diye bir şey yok.

başlama durumundan kurtulun ve anlayın bunu. kolay bu zor değil bunu anlamak gerçekten de..

bir şeyler olmaya başlayamaz.çünkü hep vardır

varlıkta hep bir şeyler devinimler, gerçekler, evrenler sonsuz vardır. hep vardı hep varolacak. önce ve sonra yok..

bunun öncesi yok ne yazık ki.

Varlıkın ilk zamanı ve ilk durumu diye bir şey yok.

önceki durumu yok.öncede olmuş bitmiş bir şey yok.

olan şimdi vaki olur..

şimdi denilen zamanda sıkıştık..

varlık hep var kendi içinde devingen..kendi şimdisiyle vardı..

Varlık ilk zamanında ve ilk şimdisinde de tıpkı böyle oluşlar doluydu. ki ilk şimdi yok...
---

varlıkta gerçeksiz (gerçekten yoksun) ya da oluşsuz (oluştan yoksun) bir zaman yok. ki tek zaman aslında gerçek objektif zaman ise şimdidir...olan şimdi vaki olur olmaktadır..
---

olmama tabanına (hiç varlığın olmadığın) tabana varlık çözmeyin artık. neye inanıyorsanız onun aşkına
.bunda zor bişey yok anlayın
biz kör müyüz arkadaşım...
---

varlığın ollmadığı bir tabana varlık çözmeyin/indirgemeyin arkadaşım... tüm zamanlarında varlık aynı var. zamanı mekan gibi düşün.. bu koparılamaz.varlığın (var) olmadığı zaman bulunamaz.
---

oluşma diye bir ihtiyaç yok.bu evren yoksa başka bir evren mutlaka vardı. evrensiz, gerçeksiz, oluşsuz, olmasız bir varlık yeri ve zamanı yok. oluşsuz bir an bile yok varlıkta.. zaman bu değil. yapı bu değil..bunlar kavranıyor.başvarlık yok.ilk varlık yok. olamaz çünkü baş denilebilecek durum yok. ilk yer zaman yok.zamanın bşr başı da yok. zaman içkin.içte...içkin bir varlık onu kuşatamaz.geçemez.aşamaz.varlığın başlatanı olamaz bulunamaz başlamadı...
---

ilk zaman yok.zamanda bir önce yok.zaman yönsüz uçsuz bucaksız.mekan gibi bir boşluk gibi düşünün.zaman aşağıdan yukarı sıralı bir şey değil varlıkta. olma zamanı yok.zaman şimdi..nasıl yer altımızda gök üstümüzde bize yön ve taban ifade ediyor (alt ve üst ifade ediyor) ama boşluğun yönü yok. bu onun gibi.algı..

alt alt değil işte.yeryüzünün arka tarafıda bomboşluktur..uzaydır

zamanın aşağısı yok....başladığı yer yok.zaman şimdidir.
---

varlığın oluşmasız olduğu bir zaman yok.
varlık oluşmamış olan zaman yok. oluşmasız durum yok..oluşmasızlık anti oluş/lar yok...oluşmamışlık yok....oluştan eksik/lik yok...
varlık oluşmasız yer yok..
varlığın varlıktan yoksun olduğu bir yer ve zaman yok. varlığın oluşmadan eksik olduğu ya da oluşmaya muhtaç olacağı oluşumsuz olduğu bir zaman ve yer tayin edilemez.yok.
zamanın başı ne yazık ki yok
-----

varlıkın varlıktan eksik olduğu bir an bile yok.
varlıkın oluşmadan eksik (yoksun) olduğu/olacağı bir an bile yok.
oluşmamış varlıkın olduğu/olacağı zaman yok.
herşey hep oluşuktu ve oluşmuştu.

her şey oluşuk bir biçimde ve oluşmuş olarak her zaman ve hep vardır var olacaktır..

zaman sonsuzdur. uçsuzdur. dipsizdir... zaman bu değildir.

sonsuz açılıp kesintiye uğratılamaz.
.sonsuz zamanla bölünemez/kesilemez.sonsuz bölünemez kesilemez/açılamaz...
sonsuz başlangıçla tarif edilemez.
olma oluşmayla başlamayla çözümlenemez.
zaman başlangıçla çözülemez .zaman başlangıçsızdır/öncesizdir. zaman ilksiz. zaman şimdi..
---

dinsel efsaneler var çünkü gökyüzünde gerçekten rab denen bir varlık var ama o tanrı değil..
evet gerçekten insan kentlerini yıkacak gücü var.
teknolojik olarak evet nerdeyse insan ve evren yapabilecek gücü ve yakın teknolojik gelişmişlik donanımıda var ama tanrı değil
insanda labaratuvarda organ üretmeye başladı değil mi?
gelecekte belki evren yaratacak.trilyonlarca yıl öteye gideceğinizi düşünün bir an
---

bu rab denen dünyaya binyıllar önce zaten gelip gitmiş .ya da aracılarını göndermiş.insanla muhtemelen ya anlaşma yapmış ya da bizim hayvanları kullanmamız gibi bizi gensel deneylerde kullanmış.yarı buçuk teknoloji vermiş bize ve bizi birbirimize düşürmüş.babil efsanesini hatırlayın...rab iyi felan değil - insan gibi bir sömürücü
---

ahit sandığı yalan değil.davutla golyat hikayesi yalan değil .babil ve ad somora yıkımı yalan değil.teknolojik gücü var evet ama o tanrı da değil.ne yapalım söylemeyelim mi şimdi bunu size. insan anlamıyor.insan anlamıyor.
---

bundan 10-15 bin sene önce gökten bir uygarlık gelse. dünyaya inse. teknoloji harikaları gösterse ve şovlar yapsa bizi de korkutsa.kentler yuksa.taş taş ğstünde bırakmasa ne olurdu? evren işte tam da böyle .keşke bizi ona karşı koruyacak savunacak gerçek bir dost bir büyük tanrı olsa.bende isterdim bunu.doğa da herşey doğup ölür.bu doğanın kanunu.ben diye bir şey yok
---

insan teknoloji geliştirip binyıllar sonra uzaya çıksa. orda gelişmemiş bir uygarlık ve gezegen bulsa. gitse oraya o dünyayı istila etse. kendini yarı tanrı ilan etse ya da o yerlilerin bu gökten gelenlere iyice kafası karışsa. o dünyanın yarısı korkudan insana tapsa.kim karışır buna...avatar filmini htırlayın.
---

arkadaşım israili sevmiyorsunuz değil mi neden? neden? neden bu kudüs kavgası kim bu rablar?
neden bütün teknolojik küresel karanlık güç ve para o israilli denen yumağın elinde?
---

şimdi insan inse avatar cumhuriyetine.avatar dünyasına gitse.. ve oraya indiği yerin adı coğrafyanın adı o dünya da israil olsa? bunu hiç düşündünüz mü? sordunuz mu?sorguladınız mı? içinde henüz hiç silah olmayan bir dünyaya insan gitse ve o israillilere oradaki israillilere (avatarın israillilerine) bunu (bu silahları) verse armağan etse? onlar üzerinden de gizlice bu dünyayı kontrol etse ve sömürse ? bir gün kendi dünyam biterse de gider oraya yerleşirim onları da köleleştiririm diye baksa... bunları hiç düşündün mü?
---

gerçekler acıdır zorludur. biz on, onbeş yıldır bunlarla yaşıyoruz. hiç kimse kusurumuza bakmasın. bunlar gerçektir. sahte değil ki neden saklanayım. neden korkayım....insan ırkı adına önemli bilgi ve referans bunlar. ben her yerde çaba gösterdim bunları karşılayabilecek insanlara erişmek ve anlatmak için. deli dediler desinler. ve içimde tüy bitti söylemekten artık. ve içim rahat çünkü susmadım susmayacağım.. bildiğimden beri...elimden geleni yapıyorum çünkü
---

insan ırkının geleceği için doğruları konuşuyorum ne yapayım susayım mı? gidip keyif mi çatayım yani. israil de daire de alim mi? rabla ticaret yapıp başka dünyaya taşınma götürülme vaadi hayalleri kurup marsta daire sözü de alim mi ? ne yapalım sen söyle...
---

herkes gerçeğiyle bildiğiyle yüzleşsin arkadaşım hocam .benim içim gökyüzü kadar rahat. gerçeğim ferah ve içacı. korkmuyorum...bu anlattıklarımı içeren kasyopya deneyi adında bir metni cumhurbaşkanlığına kadar defalarca göndermeyi denedim.bütün haber sitelerine mail attım.5 ayrı forumda onu okutmak can parçaladım. 5 yıldır uyku yok.ziyan..hayat zindan.iş güç telef olduk.düzenli hayat yok.ayaktayız. daha ne yapalım
---

arkadaşım namazı niyazı bizde kıldık.ne yapalım şimdi kendimizi köprüden mi atalım
arkadaşım ben gidip sıcak yatağıma yatmayı biliyorum bunlar yerine
---

arkadaşım konuştuğum ve aslında çokça susulan bu şeyler şu an dünya da onbinlerce insanın şahitliğiyle destekleniyor ve bilgisi dahilinde. kasyopya bilgilerini okuyan hiçkimse bu gerçeğe yabancı değil. konuşamıyorlar susturuluyorlar ya da başlarına kötü şeyler gelmesi korkuları var. biz aşama aşama yüzleştik..benim yok elhamdülillah rabdan mabdan korkmuyoruz gelsin yüzleşelim adam gibi dünyaya insin doğru dürüst yapsın işini. bu işleri bir toparlasın. verdiği dağınıklığı gidersin kendisi. korkum yok bilgim var. onların da bunu yok. ölümden öte köy yok ne korkacam kimden. ölümün öylesi böylesi baş üstüne
---

Oluştu bir di'li geçmiş zaman işi ve geçmişte olup biten işler için kullanılır..
zamandaki bu bozukluğu farkedin..
bir şey oluşup bitmedi. zaman şimdi sürüyor bu. oluşuyor ve oluyor hala...oldu, oluyor, olacak..
geniş zaman diye bir şey varda dilde.... olmaktadır yani. ancak bununla varlıkın işlerini dile getirebilir ve anlatabilirsiniz...
bunu düşünürseniz anlayacaksınız..
il oluş denilenle son oluş, ta ki( ki böyle bir şey yok aslında) birbirine bağlıdır/bağlı olacaktır...bağlı olmak zorunda....
---

O OLUŞMASIZDIR..
O OLUŞTURULMAMIŞTIR...
VARLIK O OLUŞTURULMAMIŞTIR: OLUŞTURULMASIZCA ÖYLE VARDIR....

--

"hiçvarolmamış olma diye bir antidiyar yok. hiçbirşeyin hiç varolmamış olduğu......"

"hiçbirşeyin/birşeylerin hiçvarolmadığı, varolmanın (varlıkın/varoluşun) -hiç- varolmadığı antizamanlarda yoktur."
"varlıkın varlıktan (varoluştan da) yoksun olduğu/olacağı zamanlar yoktur..yerler yoktur. böyle bir durum hiç olmadı..."

"bulunmama ("hiç bulunmama" ya da hiçbirşeyin/birşeylerin hiç bulunmaması) denilen bir metadiyar yok..."

"İnsan kendini diğer insanlardan/şeylerden parçalamaya devam ettiği sürece dinlerin ve şunların-bunların parçalaması adı altında çeşitli görüntüler ve biçimlerde parçalılıklar ve parçalanmalar yaşamaya devam edecektir...."

-anti-diyalektik team- ileri diyalektikçiler korporasyonundan/koordinasyon sentezinden saygılar!saygıyla!

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 26-06-2018, 12:00
Üye

Buradaki tarihsel posta (Evrene Varlıka Ve Uçurumlara post 193'e) ve onun tarihsel kısa özetine dayanarak ve konuyu bu başlıkla da (Tanrı Yokluk Çekişmeleri) ile de birleştirerek diyorum ki;
diyoruz ki!

uydurtu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Parmenides'e göre varlığın yaratılmamış olduğunu gösteren akılsal/düşünsel tanıtlar vardır.. ancak bu tanıtlar tabi ki akıl yoluyla bulunur ve görülür..

Parmenides'e göre gerçeklik, evren ya da varlık yaratılmamıştır/öncesizdir.

Parmenides'e göre; Gerçeklik, Evren ya da Varlık, ürememiştir, türememiştir, oluşmamıştır.

Parmenides'e göre, Aklın yolunu ve rehberliğini izlemek bizim gerçek Varlığa yönelmemizi sağlar ve bizi gerçeklere götürür.
Parmenides'e göre duyuların tanıklığına güvenmek, ve sanı yolunu izlemek bizi geçiciliğin gerçek olduğu ve varlığın oluştuğu (sonradan değiştiği/geliştiği) sanısına ve sonucuna götürür.

Parmenides'e göre; Varolan/Varlık olmayandan ve kendinden başka olandan (yani yoktan) doğup gelemez ve olamaz

Parmenides'e göre; Varlık'ın yoktan gelemeyeceği ve başlayamayacağı önermesi akıl ışığında onun yaratılmadığına ve doğup sonradan belirmediğine dair en geçerli, en açık ve en belirli hem de en büyük net tanıttır.

Parmenides'e göre; Varolan/varlık oluşmamıştır ve amaçsızdır.

Parmenides'e göre; Varlık oluştu (sonradan oluştu/gelişti/değişti) demek o yok ve hiç bir zaman yoktur ve hiç olmayacaktır demekle de eşittir ve aynıdır. Bu sanı yoludur ya da duygusal/subjektif bir tanıklıktır.

Parmenides'e göre; Varlığın heryerinde ve her zamanında ya bütünüyle olması zorunludur/olanaklıdır ya da hiç bir zaman olmaması olanaklı ve zorunludur. Varolduğuna göre öbürü tartışılamaz..

Parmenides'e göre oluş-oluşma yoktur...görüntüseldir..

Parmenides'e göre; Varlık başlamamıştır.

Parmenides'e göre ilk kımıldama yoktur.

Parmenides'e göre bu tanıtlamaları uslamlama ve akıl yürütme ile yargılamalısın...

Alt 03-07-2018, 09:36
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Ilk mesajin icindeki altinci ayeti sevdim.
Alt 15-01-2021, 22:06
Üye

Standart Teistsen Sana Son Sözüm! Nokta ...

Başka da arardık aradık dil, söz, lisan bulamadık.
Kelimelerin belini kırsak felsefe diyorsun, anlaşılmaz yazıyorsun diyorsun. Açık yazsak, kolay basit oldu diyorsun, o öyle olamaz en mantıksızı ve en kolay açıklama o diyorsun. Hatta en tutarsızı o diyorsun. Yeryüzünün en kompleks dilini kullansak yine farketmiyor. Daha bunu da anlamayor/anlamayacaksan anlama!

S-avunma!

Tanrısızlığın Açık Anlaşılır Açıklanması ya da Tanrısızlığın Oluşmasızlıkla Beraber Mantıklı Sunumu

(Ontolojik Köken/Neden Belirtmesi Karmaşası üzerine) dediğimiz şu;

Açıklama:

Buraya : - Tanrı (yoktu) varoldu ve sonra herşeyi yarattı yazsam

Koro çıkıp: - Hayır Tanrı varolamaz der. o hep vardı. O zamansız.

Buraya çıkıp: - hiçbir şey yoktu. bir kuantum dalgalanma oldu. Tanrı oluştu ve herşeyi varetti yazsam.
Koro cevabını bilir.

Buraya çıkıp: - Hiçlik vardı içinde Tanrı belirdi ve somutlaştı. Sonra o herşeyi düzenledi yazsam.
Yine.

Buraya : - Bir Büyük Patlama oldu ve o Tanrıyı oluşturdu, sonra Tanrı yarattı yazsam yine..

Bunu dilim de tüy bitti ama yazıyorum...

O halde ;

Tanrı mı koplekstir (karmaşıktır), Varlık ve Varoluş mu?

A-B ; Evet Hayır ..Cevap

Cevabına bak.. Yukarıda yazdıklarımı düşün ve gözden geçir....

Şimdi diyor ki: - Bu kadar karmaşık/kompleks şey nasıl varolabilir?
Bu kendi kendine oluşamaz.!

El cevap: - Varolmadı zaten onu anlatıyoruz..

Hala diyor ki:
- Kendi kendine nasıl var olur?
Tanrı kendi kendine nasıl varolur? Desem.

Koro: - O kendi kendine varolmadı.. Hep vardı.

Tanrı kendi kendine varoldu diyor musun? Tanrı kendi kendine de varolmadı dersin. Bu da aynı diyorum... Varlıkta kendi kendine varolmadı...

Aynı düşünce ilkesini ve süreçlerini ona (Tanrıya gelince) uygulamıyorsun.!
Sorun bu! Sorunun.....

El Cevap: - Bu da (Varlıkta) kendi kendine varolmadı. Hep vardı. Tıpkı Temel fıkrası gibi. O da (Varlıkta) Tanrıyla tamamen aynı sistem. Varoluşsuz varoluş. Varolmamış varoluş... Hiç bir şeyin varetmediği (kendi kendine bile varolmamış) varoluş/varolma .. Ezeli varolan herşey...

Hala Gizli Koro: - O nasıl olur? Yok öyle olmaz diyor .
Tanrıya gelince oluyor ama.... Oldurdun... İyi bak!

Bu kadar kompleks ve karmaşık varlığı yaratacak varlık ondan/aşkın kompleks olmalıysa o önden nasıl varolabilir?

Bunu sorsam o varolmadı. Dersin...
İyi cevabın o işte. Senin de cevabın bu.... Denk bir cevap. Ne kesik ne fazla..

Tanrı açıklama oluyor da (onun nasıl varolduğu açıklanmadan) (aynı sistemle) Varlıkın kendi nasıl varolduğu açıklanmadan niye cevap olmuyor. Niye ben açıklamakla yükümlüyüm.
Şimdi seninle aynı şeyleri söylüyorum...

Bir kere varlıktan kompleks varlığın varlığını kabul ediyorsun (Tanrı)
Varlıktan kompleks varlığın kendi kendine (kendi içinde bile bile oluşmadan/gelişmeden oluşunu ()var ve hazır/nazır bulunuşunu) kabul ediyorsun.
Tüm varlık var (vardı) ve hazır ve nazır olarak var (vardı). Her zaman vardı. Ezeli vardı. o oluşmadı, O gelişmedi. O doğmadı. O başlamadı. Buradaki O'lar Varlık.

Benim dediklerime gelince seni anlamıyoruz.

Varlık varolmadı.. Daha ötesi yok.
Ne hiç var, ne kuantum dalga var, ne başlangıç var, ne büyük patlama var, ne ilk hareket var, ne evrim var, ne de yok ve yokluk var. Ezeli.Varlık...

Bilim de doğru değil!
Evrim de doğru değil!
Din de!
Hepsi yanlış.
Yalnız felsefenin iyisi ve doğrusu doğru. non-dualism...

Bunu desem bu nasıl olur?
Tanrıya gelince olduruyordun ya. Olduruyorsun ya.
Bunu da oldur bak oluyor mu? Tıpkı işine gelieni oldurduğun gibi. Korku ve vaade gelince olduruyorsun ya! Oldurdun ya!
Bunları kisme anlayamazmış. Felsefeymiş.
Hadi canım! Herkes anlar! Tanrıyı anlayan herkes... İşine gelince anlayacak bunu....

Benim açıklamam daha az kompleks. İnan emin ol.
Tanrısız varoluş daha az kompleks bir açıklama. Tanrı varoluşun kendinden kompleks
Tanrıyla açıklamaya çalışmak kompleks üssü kompleks. Karmaşa olmayanın karmaşayla açıklanması..

Kompleks Tanrı (ezeli) varolabiliyorsa (zamansız) kompleks varlık etkisizce kendinden hep (zamansız-ezeli) varolabilir.
Başka bir şey demiyoruz.

Ne evrim, ne bilim, ne oluş oluşma, ne hiç, ne madde, ne kuantum dalga, ne başlama/başlangıç, ne ilk hareket ben asla savunmuyorum. savunmadım
Bükme ve çarpıtma işine geldiği alma.!
İşine gelince anlıyorsun
İşine gelince işine geleni anladığını ben biliyorum .

Hayır. yaratma, hareket olmaksızın var.. Doğmaksızın ve gelişmeksizin var. Başlamakszın var.
Tıpkı ötekine yani Tanıya yani işine gelince öne sürdüğün ve anladığın gibi tüm bu şeyler var. ezeliyet..

Tıpkı tanrıya atfedilen gibi herşey her zaman kurulu kompleks olarak bu Varlık var olabilir.

Yazdıklarını anlamıyoruz diyorlar.
Tanrıya gelince anlıyorsun ama.
Bu Nasreddin Hoca hikayesi gibi.
Tanrıyı tartışsam herkes anlıyor. Yukarı da yazdığım cümleye yüzde 30 kesin aynı cevabı verir.
O varolmadı. Tanrıyı anlıyorsun....

Biz de aynı şeyi söylüyoruz.
Bu varlık varolmadı..
Demek ki anlaşılabiliyor...

Yukarıya iyi bak!
İşine gelmiyor!

Yazılan söylenen anlaşılmaz değil.
Sorun o değil demek ki!

Demek ki neymiş.
Yazdığım kompleks değil. Karmaşık ve anlaşılmaz değil..
senin işine gelmiyor!
Tanrıya inanan onun nasıl varolduğunu anlayan herkesin anlayabileceği dilde yazılmış..ve yazdım. Bak şimdi bunu da anla..

Tanrıya gelince o nedensiz diyebiliyorsun. Onu algılıyorsun...
bu varlık nedensiz
Tanrıya gelince o kökensiz diyebiliyorsun
Tanrıya gelince o Tanrısız diyebiliyorsun
Bu ve herşey tıpkı tanrının tanrısız oluşu tanrısız ve tanrının varoluşu gibi oldu ve var.
Başka açıklama yok.
Tanrıya uyguladığın mantığı buna uygula. Anlarsın
İşine geldiğinde anlayacaksın!

Varlık ezeli...
Nokta...

-düzenleme gözden geçirilecek..-

Alt 15-01-2021, 22:51
Üye

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

S-avunma!

Tanrısızlığın Açık Anlaşılır Açıklanması ya da Tanrısızlığın Oluşmasızlıkla Beraber Mantıklı Sunumu

(Ontolojik Köken/Neden Belirtmesi Karmaşası üzerine) dediğimiz şu;

Açıklama:

Buraya : - Tanrı (yoktu) varoldu ve sonra herşeyi yarattı yazsam

Koro çıkıp: - Hayır Tanrı varolamaz der. o hep vardı. O zamansız.

Buraya çıkıp: - hiçbir şey yoktu. bir kuantum dalgalanma oldu. Tanrı oluştu ve herşeyi varetti yazsam.
Koro cevabını bilir.

Buraya çıkıp: - Hiçlik vardı içinde Tanrı belirdi ve somutlaştı. Sonra o herşeyi düzenledi yazsam.
Yine.

Buraya : - Bir Büyük Patlama oldu ve o Tanrıyı oluşturdu, sonra Tanrı yarattı yazsam yine..

Bunu dilim de tüy bitti ama yazıyorum...

O halde ;

Tanrı mı koplekstir (karmaşıktır), Varlık ve Varoluş mu?

A-B ; Evet Hayır ..Cevap

Cevabına bak.. Yukarıda yazdıklarımı düşün ve gözden geçir....

Şimdi diyor ki: - Bu kadar karmaşık/kompleks şey nasıl varolabilir?
Bu kendi kendine oluşamaz.!

El cevap: - Varolmadı zaten onu anlatıyoruz..

Hala diyor ki:
- Kendi kendine nasıl var olur?
Tanrı kendi kendine nasıl varolur? Desem.

Koro: - O kendi kendine varolmadı.. Hep vardı.

Tanrı kendi kendine varoldu diyor musun? Tanrı kendi kendine de varolmadı dersin. Bu da aynı diyorum... Varlıkta kendi kendine varolmadı...

Aynı düşünce ilkesini ve süreçlerini ona (Tanrıya gelince) uygulamıyorsun.!
Sorun bu! Sorunun.....

El Cevap: - Bu da (Varlıkta) kendi kendine varolmadı. Hep vardı. Tıpkı Temel fıkrası gibi. O da (Varlıkta) Tanrıyla tamamen aynı sistem. Varoluşsuz varoluş. Varolmamış varoluş... Hiç bir şeyin varetmediği (kendi kendine bile varolmamış) varoluş/varolma .. Ezeli varolan herşey...

Hala Gizli Koro: - O nasıl olur? Yok öyle olmaz diyor .
Tanrıya gelince oluyor ama.... Oldurdun... İyi bak!

Bu kadar kompleks ve karmaşık varlığı yaratacak varlık ondan/aşkın kompleks olmalıysa o önden nasıl varolabilir?

Bunu sorsam o varolmadı. Dersin...
İyi cevabın o işte. Senin de cevabın bu.... Denk bir cevap. Ne kesik ne fazla..

Tanrı açıklama oluyor da (onun nasıl varolduğu açıklanmadan) (aynı sistemle) Varlıkın kendi nasıl varolduğu açıklanmadan niye cevap olmuyor. Niye ben açıklamakla yükümlüyüm.
Şimdi seninle aynı şeyleri söylüyorum...

Bir kere varlıktan kompleks varlığın varlığını kabul ediyorsun (Tanrı)
Varlıktan kompleks varlığın kendi kendine (kendi içinde bile bile oluşmadan/gelişmeden oluşunu ()var ve hazır/nazır bulunuşunu) kabul ediyorsun.
Tüm varlık var (vardı) ve hazır ve nazır olarak var (vardı). Her zaman vardı. Ezeli vardı. o oluşmadı, O gelişmedi. O doğmadı. O başlamadı. Buradaki O'lar Varlık.

Benim dediklerime gelince seni anlamıyoruz.

Varlık varolmadı.. Daha ötesi yok.
Ne hiç var, ne kuantum dalga var, ne başlangıç var, ne büyük patlama var, ne ilk hareket var, ne evrim var, ne de yok ve yokluk var. Ezeli.Varlık...

Bilim de doğru değil!
Evrim de doğru değil!
Din de!
Hepsi yanlış.
Yalnız felsefenin iyisi ve doğrusu doğru. non-dualism...

Bunu desem bu nasıl olur?
Tanrıya gelince olduruyordun ya. Olduruyorsun ya.
Bunu da oldur bak oluyor mu? Tıpkı işine gelieni oldurduğun gibi. Korku ve vaade gelince olduruyorsun ya! Oldurdun ya!
Bunları kisme anlayamazmış. Felsefeymiş.
Hadi canım! Herkes anlar! Tanrıyı anlayan herkes... İşine gelince anlayacak bunu....

Benim açıklamam daha az kompleks. İnan emin ol.
Tanrısız varoluş daha az kompleks bir açıklama. Tanrı varoluşun kendinden kompleks
Tanrıyla açıklamaya çalışmak kompleks üssü kompleks. Karmaşa olmayanın karmaşayla açıklanması..

Kompleks Tanrı (ezeli) varolabiliyorsa (zamansız) kompleks varlık etkisizce kendinden hep (zamansız-ezeli) varolabilir.
Başka bir şey demiyoruz.

Ne evrim, ne bilim, ne oluş oluşma, ne hiç, ne madde, ne kuantum dalga, ne başlama/başlangıç, ne ilk hareket ben asla savunmuyorum. savunmadım
Bükme ve çarpıtma işine geldiği alma.!
İşine gelince anlıyorsun
İşine gelince işine geleni anladığını ben biliyorum .

Hayır. yaratma, hareket olmaksızın var.. Doğmaksızın ve gelişmeksizin var. Başlamakszın var.
Tıpkı ötekine yani Tanıya yani işine gelince öne sürdüğün ve anladığın gibi tüm bu şeyler var. ezeliyet..

Tıpkı tanrıya atfedilen gibi herşey her zaman kurulu kompleks olarak bu Varlık var olabilir.

Yazdıklarını anlamıyoruz diyorlar.
Tanrıya gelince anlıyorsun ama.
Bu Nasreddin Hoca hikayesi gibi.
Tanrıyı tartışsam herkes anlıyor. Yukarı da yazdığım cümleye yüzde 30 kesin aynı cevabı verir.
O varolmadı. Tanrıyı anlıyorsun....

Biz de aynı şeyi söylüyoruz.
Bu varlık varolmadı..
Demek ki anlaşılabiliyor...

Yukarıya iyi bak!
İşine gelmiyor!

Yazılan söylenen anlaşılmaz değil.
Sorun o değil demek ki!

Demek ki neymiş.
Yazdığım kompleks değil. Karmaşık ve anlaşılmaz değil..
senin işine gelmiyor!
Tanrıya inanan onun nasıl varolduğunu anlayan herkesin anlayabileceği dilde yazılmış..ve yazdım. Bak şimdi bunu da anla..

Tanrıya gelince o nedensiz diyebiliyorsun. Onu algılıyorsun...
bu varlık nedensiz
Tanrıya gelince o kökensiz diyebiliyorsun
Tanrıya gelince o Tanrısız diyebiliyorsun
Bu ve herşey tıpkı tanrının tanrısız oluşu tanrısız ve tanrının varoluşu gibi oldu ve var.
Başka açıklama yok.
Tanrıya uyguladığın mantığı buna uygula. Anlarsın
İşine geldiğinde anlayacaksın!

Varlık ezeli...
Nokta...

-düzenleme gözden geçirilecek..-
Tanrı oluşamaz
Tanrı gelişemez
Tanrı doğamaz
Tanrı başlayamaz
Tanrı yaratılamaz
Tanrı yokolamaz/yokedilemez
Tanrı sonradan gelişmedi
Tanrı başlangıçtan beri vardı.
Tanrı hep her zaman vardı.
Tanrı ezelidir.
Tanrının oluşmaya ihtiyacı yok, o hep varolabilir..

Şimdi bana bunu anladığını söylüyorsun
Şimdi buradan Tanrıyı kaldır ve Tanrı yerine "Varlık" koy..
Bunu söylüyoruz...

Bunu anlamadığını söylüyorsun.
Bunun olamayacağını söylüyorsun.
Sana ne dememi bekliyorsun?

Varlık oluşamaz
Varlık gelişemez
Varlık doğamaz
Varlık başlayamaz
Varlık yaratılamaz
Varlık yokolamaz/yokedilemez
Varlık sonradan gelişmedi
Varlık başlangıçtan beri vardı.
Varlık hep her zaman vardı.
Varlık ezelidir.
Varlıkın oluşmaya ihtiyacı yok, o hep varolabilir..

Önerilen Siteler