kuran'da, sad suresi'nde anlatılan bir masal ile ilgili birtakım sorularım var. bilenler cevaplarsa sevinirim...
|
71. rabbin meleklere demişti ki: ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım.
72. onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın!
73. bütün melekler toptan secde ettiler.
74. yalnız iblis secde etmedi. o büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu.
|
buraya kadar sorun yok. allah, adem'i yaratıp bitirir, meleklerden ona secde etmesini ister ama iblis secde etmez.
|
75. allah! ey iblis! iki elimle yarattığıma secde etmekten seni meneden nedir? böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin? dedi.
76. iblis: ben ondan hayırlıyım! beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.
|
soru1: allah madem ki her şeyi önceden biliyor; iblis'e neden soru soruyor? koskoca allah cevabını bildiği bir soruyu niye sorar ki?
|
77. allah: çık oradan (cennetten)! sen artık kovulmuş birisin.
78. ve ceza gününe kadar lânetim senin üzerindedir! buyurdu.
79. iblis: ey rabbim! o halde tekrar diriltilecekleri güne kadar bana mühlet ver, dedi.
|
ortada fol yok yumurta yok... adem ile eşi hala yasak meyveyi yememiş, cennetten de kovulmamışlar.
soru2: bu şeytan, neden: "ceza günü de nedir?" diye bir soru sormuyor?
soru3: bu şeytan, adem ve havva'yı kandırabileceğini, bu kandırma sonunda onların cennetten kovulacaklarını, üstüne üstlük bunca insanın yaratılıp tekrar diriltileceğini nereden biliyor ki böyle bir cevap verebiliyor?
soru4: acaba geleceği allah'tan başkasının bilmesi de mümkün mü? (bkz: soru3)
soru5: peki tüm dünya allah ve şeytan ittifakının bu içten pazarlıklı oyununu oynuyor olabilir mi?