Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14-03-2011, 17:31
zapzero zapzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart al cevap

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Exulul;

Senin bilgine ve dürüst olacağına güvenim var her zaman.Ancak dediğin dil kuralı maalesef ne cümlelerdeki kelimeler nede konuyla uyuşamıyor.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Kuranda hunne geçen yerlerde kadın dışında bir şey üzerine zamir kullanılmış örnek bulamadım.

Mücadele 2

1.ellezîne: o kimseler, onlar 2.yuzâhirûne: zihar yapıyorlar, boşuyorlar (sen bana anamın sırtı gibisin diyorlar) 3.min-kum: sizden, içinizden 4.min nisâi-him: onların kadınlarından 5.mâ: değil 6.hunne: onlar 7.ummehâti-him: onların anneleri 8.in (illâ): olsa, ancak, sadece 9.ummehâtu-hum: onların anneleri 10.illâ ellâî: ancak onlar ki 11.veledne-hum: onları doğurdu 12.ve inne-hum: ve muhakkak ki onlar 13.le yekûlûne: gerçekten, mutlaka ..... söylüyorlar 14.munkeren: inkâr edici, kötü, çirkin 15.min el kavli: sözden 16.ve zûren: ve bâtıl, asılsız, yalan, ağır, günaha sokan 17.ve inne: ve muhakkak 18.allâhe: Allah 19.le: gerçekten, mutlaka 20.afuvvun: affeden 21.gafûrun: mağfiret eden

Mümtehine 10

uzun olduğu için gerekli kısmı aldım

11.bi îmânihinne: onların (kadınların) îmânlarını 12.fe: o zaman, artık, bundan sonra 13.in alimtim(û): eğer bilirseniz 14.hunne: onlar (kadınlar) 15.mu'minâtin: mü'min kadınlar 16.fe: o zaman, artık, bundan sonra 17.lâ terciû: geri döndürmeyiniz 18.hunne: onlar (kadınlar) 19.ilâ el kuffâri: kâfirlere (kâfir erkeklere)

Hud 78;

kâle: dedi 9.yâ kavmi: ey kavmim 10.hâulâi: işte bunlar 11.benâtî: kızlarım 12.hunne: onlar13.etharu: daha temiz 14.lekum: sizin için

Ayrıca rahman 56 da gayet belirgin dostum. Cansızlara dişil özellik kullanılabilir demeye çalışma hiç. Arapçada böyle bir kural yok. Kurandada hiç kullanılmamış. Ezvac hum (erkeklerin eşleri ifadesi var ki Hum(Hüm Onlar [Erkekler) erkeği işaret eden zamir,eşide erkek demeye kalkma lütfen)

Rahman 56 da direk hunne (Hünne Onlar [Kadınlar])var, tıpkı mücadele 2 -müntezine 10 ve hud 78 de olduğu şekliyle.

Dostum Exulul yanlış savunma yaptın.Hunne senin dediğin şekilde cansızlarada kullanılmıyor.

Araştır bakalım kaç adet hunne geçer kuranda. Kuranca diye bir savunmayıda lütfen yapma.(Yunus 2 )Ayette açıkça anlayasınız diye arapça indirdik kuranı der hatırladın mı?

Şimdi lütfen dostum kuranda yazanı araplar bilmez hikayesine sarılma lütfen.

Neyse, ezvaç, hunne, hurin, bakalım nereye kadar zorlayacaklar bu anlamını çarpıtıp araplara arapçayı ve dinlerini öğretme işini.

Şimdilik saygımla gittim...

sorduğum soruya neden cevap vermiyorsun merak ettim haksız olduğun anlaşılır endişesi ilemi.sorumu tekrarlıyorum kadın ve erkeklerin beraber bulunduğu bir topluluk için hangi zamir kullanılıyor.bunun cevabını verebilirsen bütün çıkmazlarından kurtulacaksın.hangi cinsin zamiri kullanılıyor.net olrak kısa cevap ver boğma soruyu.

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı