pante";p="´isimli üyeden Alıntı
Doğrudur, müslümandırlar. Sen yanlış biliyorsun.
Hiç kimse domuz eti yediği için, içki içtiği için, namaz kılmadığı için, zina yaptığı için, örtünmediği açık olduğu için vs. müslümanlıktan çıkmaz.
Müslüman tek Tanrı'ya inanan demektir.
İslam dinini kabullenmiş bir müslüman dahi söylediklerini yapmakla dinden çıkmış olmaz.
Günahlarla, dinden çıkmayı karıştırmayalım. Kur'an'ı, peygamberi reddetmediği sürece dinden çıkmaz. Kur'an'da yazılanları yerine getirmemesi ise sadece inandığı Allah'la kendi arasında bir sorundur. Ne seni, ne dini ilgilendirir.
Söylediklerin sadece mümin müslümanlar için geçerlidir. Onların yazdıklarını yapması doğru değildir, yakışmaz. Madem İslam'a inanmıştır, İslam'ın gereklerini yerine getirmesi gerekir.
Ama dediğin anlamda değil.
Şeriat istemesi iart değil. Çağdaş yönetimler varken ne diye köleci toplum düzeninin yönetim şekillerini ve hükümlerini istesin ki?
Açık olması da gayet normal. Saçını, başını örtmek İslam'ın şartı değildir.
Senin kafandaki müslümanlık Arabistan, İran, Afganistan tarzı müslümanlık herhalde..
|
panteidar abime katılıyor ve şunu da eklemek istiyorum:Şeriat bir inanç sistemi değil,yasalardan oluşan(ki ilahi olma zorunluluğu da yok) bir yönetim şeklidir.