Atlas'a Hitaben: Kendini deist sanan teistler için tespitleriniz çok doğru. Bende katılıyorum. Ayrıca ateistlerin Tanrı'nın yokluğunu kanıtlayın inanalım derken demek istediğim elbette ciddi değildi. Tıpkı bizim için korkak ateist denmesi gibi hafif alaycıydı. Hatta korkak ateist lafının yanında benim dediğim inanın çok hafif kalıyor

Yoksa sizinle o konuda hem fikiriz şüpheniz olmasın.
aydoe Hitaben:
|
Maalesef tanrı ve din dünyaya müüdahale ediyor,bakın sürmekte olan savaşlar halen dini bölünmüşlükle ilgili paylaşım savaşlarıdır.
Din kavram olarak var tanrıda ,ama gerçeklikte yok.
|
Bu mesajınızı kenara not alıyorum nedenide aslında buna south park dizisinde bu konu işlenmiş. size o diziyle cevap vereceğim. Kaçıncı bölümdü vs. hatırlamıyorum ancak sırf bunun için araştırıp sizinle paylaşıcağım. Bir konu açıp bunun hakkında yorumlar yapıp sohbet ederiz ayrıca.
Efendim benim Tanrı'ma gelince... Benim Tanrı'm bu dünyayla ilgilenmiyor. İlgileniyorsa bile işlere burnunu sokmuyor. Ne yiyip içeceğime karar vermiyor. Bütün düzeni kurmuş ve sahneden ayrılmış. Cennet/cehennem gibi ödüllendirmeye dayalı bir sistemide yok. Ton ton ve sevecenmi yada sarışın ve aptalmı bilemem. Ben bir deist olarak Tanrı'yı gözümde büyütmüyorum. Çünkü büyütürseniz aranızdaki mesafe açılır. Tıpkı dinlerdeki gibi. Deistlerde genelde mesafe yoktur. Evet benden zeki olabilir, güçlüdür vs.vs. ama sırf bana artislik olsun diye güç gösterisi yapacağını sanmıyorum. Belkide benim varlığım ona bir fayda sağlıyor. Onun için gerekli birşeyde olabilirim. Bir çok böyle tahminde bulunabilirim. ama tahminden öteye gidemez.
Kısaca bir deist için tek gerçek Tanrı gerisi insan yalanları.