Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-01-2010, 19:58
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

naper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
jj.rousseau nun hangi kitabını okudun?en karşı olduğun görüşü nedir?
ben senin bu şahıs ve fikirleri hakkında çok az bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum ihtiyar.
hiç olmazsa google a bir bak derim...[/B]
güzel bir noktaya değinmişsin genç adam. jan jak russo yada başka birini kabul edip etmemek için evet tanımak,okumak gerek. ben de sana bişey sorayım, sen her zaman böyle mi yapıyorsun? yani kabul etmediğin tüm fikirlere onları okuduktan sonra vardın?
Alt 09-01-2010, 21:00
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

naper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
jj.rousseau nun hangi kitabını okudun?en karşı olduğun görüşü nedir?
ben senin bu şahıs ve fikirleri hakkında çok az bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum ihtiyar.
hiç olmazsa google a bir bak derim...

gelelim sana sevgili adnan oktarcı arkadaş..
öncelikle insan gibi yazışma kararı almanı sevinçle karşıladığımı bilmeni isterim..
konuya dönecek olursak;

KADIZADE;1300 lü yılların ilk yarısında doğduğu sanılan,matematik ve astroloji bilginidir.felsefeyle ilgilenmişse de hadislerin doğru dürüst yeni nesillere aktarılması gibi bir misyon allah tarafından ona yüklenmemiştir.yani bilimadamıdır ancak hata yapabilecek sen ben gibi sıradan bir zattır.

SAHİH-İ MÜSLİM;bu bir kişi değil,kitaptır.

ŞEYH MANSUR ALİ NASIF; bu zatta 1300 lü yıllarda yaşamıştır.yani muhammetten 600 sene sonra...ayrıca kuran da bu zattan bahsedilmemiştir.

SÜNEN-İ TİRMİZİ;bu da kişi değil kitaptır.

ALİ BİN HÜSAMEDDİN EL MUTTAKİ;Celaleddin Suyuti'nin hadislerini sınıflandırmış bir kimsedir.bizzat hadis kaynağı zaten değildir.

SÜNEN-İ EBU DAVUD;bu da kişi değil kitaptır.

EL-MUTEZİLİ;islam dini mensuplarının bir çoğu tarafından dışlanmış bir kişi değil mezheptir.

SÜNEN-İ İBNİ MACE ;kişi değil kitaptır.

KUŞADALI İBRAHİM HALVETİ;19 yy yaşamış olup ilahi bir göreve getirilmemiştir.(allah tarafından)

HZ. ALİ (RA);hadisle ne ilgisi var anlamadım.hadis yazarlarından hangisi ali ile yüzyüze görüşmüştür?

İBN HACER EL MEKKİ;hadis yazarı değil,sınıflayıcı ve yorumlayıcı..

İMAM-I RABBANİ;15 yy da yaşamış nakşi tarikatı üyesidir.herhangi bir hadis kaleme almamıştır.

İBN-İ KESİR;1300 lü yıllarda yaşamış olup,tevsir ve hadis bilginidir.kendisi hadis kaleme almamıştır.

M. MUHYİDDİN ARABİ;12 yy da yaşamış şair ve din düşünürüdür.hadis kaleme almamıştır.

İMAM ŞARANİ;15yy da dünyaya gelen din alimidir.tıpla v.s. ilgilenmişse de bizzat hadis kaynağı ve yazarı değildir.

MUHAMMED B. RESUL;16 yy da yaşamıştır.din alimidir.hadis yazarı değildir.

AL-HÜSEYNİ EL BERZENCİ;herhangi bir hadis kaleme almamıştır.

MUHAMMED BİN MUHAMMED BİN MAHMUD EL HAFIZI EL-BUHARİ;verdiğin isimlerden sadece bu 810 yılında dünyaya gelmiş ve islami çevreler tarafından sahih kabul edilen hadisler kaleme almıştır.

1-kuranda hadislere iman edin hadisler doğrudur v.s. anlamına gelen herhangi bir kelam yoktur.
2-buhari 810 yılında dünyaya gelmiştir.15 yaşında hadis işine girse sene 825 eder.oysa muhammet 632 de ölmüştür.193 sene geçmiştir aradan.şimdi sana bir soru;
fatihcrs sen 1820 yılında ki olayları,bırak yaşamış akrabalarının isimlerini biliyor musun?üstelik şu an ki teknoloji ile...

kaldiki verdiğin diğer isimlerin çoğu kıyametle,mehdilikle aklını bozmuş tüm islam alemi tarafından da benimsenmeyen kişiler.bazı sahtekarlar bu zatlar üzerinden mehdiliklerini meşrulaştırmak istiyorlar.sen iyi bilirsin o sahtekarları.bazısı da emevi geleneğinin temsilcileri.bazısı tarikatçı...
kuran da tarikatçılık var mı?

yaptığım küçük araştırma beni enteresan bilgilere götürdü,sağol.
şu kadarını söyleyim;ben islama inanmıyorum ama sen de inanmıyorsun.inandığınız bambaşka bir şey...
Senden onların hakkında geniş bilgi istemedim.Bu insanların hayatlarıda mevlana'nın hayatı da sizlere göre palavra yani birbirleriyle anlaşmışlarmı rüşvet karşılığımı yapmışlar bu işi

ben İslama tüm kalbimle inanıyorum evrende ne varsa gözle göremediğin ufacık bir toz tanesi bile Allah dilemedikçe yerinden oynamaz...

Onların Kuran'da isimleri geçmiş olsaydı inanacakmıydın.
Beni güldürüyorsun.

Halinize acısakmı gülsekmi bende şaşırmış durumdayım...

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 09-01-2010, 21:07
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

''Sana nasıl örnekler vererek saptıklarına bir bak, artık onların bir yola güçleri yetmemektedir". (İsra Suresi, 48)

Çok büyük bir yanılgı ve ziyan içindesiniz.Bırakın şu safsataları artık sizde farkındasınız biliyorum piyangoculuk oynamayın yaa çıkarsa diye bekleye bekleye bir gün Ecel kapınıza dayanacak iş işten geçmeden kendinize gelin...

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 09-01-2010, 22:22
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...............Çok büyük bir yanılgı ve ziyan içindesiniz.Bırakın şu safsataları artık sizde farkındasınız biliyorum piyangoculuk oynamayın yaa çıkarsa diye bekleye bekleye bir gün Ecel kapınıza dayanacak iş işten geçmeden kendinize gelin...

ya sen fatih dostum "ya çıkarsa bana cennet hurileri" beklemesinde değilmisin???

yok ölümden sonra birşey dostm.. boşuna bekleme.. benden söylemesi

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 11-01-2010, 11:47
ihsanerdem ihsanerdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Bu nasil yaratmak

Hem bÜtÜn İnsanlari yarattiĞini sÖyle sonra mÜslÜman olmayanlari ÖldÜrÜn ayetİ yolla, madem İnsanlari yok etmeye gÜcÜn yetİyor. Neden onlari yola getİrmİyorsun. Canina kiyiyorsun.
Alt 11-01-2010, 14:14
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hz.Mehdi şu anda çıkmıştır görevini yapmaktadır.Kesin o diyemeyiz ama çok büyük bir ihtimal var.Benim için %99 (ismi bende kalsın)

Kuran-ı Kerim dosdoğru bir kitaptır.Herhangi bir çelişkisi bulunmaz Tercüme yapan kişi önemlidir.Onu herkes anlayamaz anlamayan dalga da geçer çelişki de bulur.

Evrime teorisine olan düşkünlüğünüz Allah'a Kuran'a olsaydı şimdi saçmalamaz olurdunuz...
ismi sende değil canım,ortada...biliyoruz sizin çakma mehdinizi(gerçi bana göre tüm mehdiler çakma da...)

şimdi soru;
kuran ı herkes anlamaz demişsin.
1-kuran herkese mi gönderilmiştir?
2-kuranı anlayabilenleri nasıl ayırt edebiliriz.örneğin kuranı anlamak için arapça bilmek yeterli midir?yeterli değilse gerekli kıstaslar nelerdir?

oldschool´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel bir noktaya değinmişsin genç adam. jan jak russo yada başka birini kabul edip etmemek için evet tanımak,okumak gerek. ben de sana bişey sorayım, sen her zaman böyle mi yapıyorsun? yani kabul etmediğin tüm fikirlere onları okuduktan sonra vardın?
mümkün olduğunca...

Senden onların hakkında geniş bilgi istemedim.
geniş bilgi istemedin doğru.ama yazdığın kavramlar hakkında geniş bilgiye ihtiyacın var,ondan verdim...

ben İslama tüm kalbimle inanıyorum evrende ne varsa gözle göremediğin ufacık bir toz tanesi bile Allah dilemedikçe yerinden oynamaz...
hadi be!hakikaten öylemi yahu...yani o rüzgarlar,o güneş,hepsini bir kişi mi yapıyor.yoksa direksiz duran gök kubbe de mi onun işi?

Onların Kuran'da isimleri geçmiş olsaydı inanacakmıydın.
Beni güldürüyorsun.
hayır.neden inanıyım?
ben senin islam dinine inanmadığın noktasındayım.yani malum bölgeden element uyduruyosunuz.zaten mehdiniz de varmış...ray:

Halinize acısakmı gülsekmi bende şaşırmış durumdayım...
acıyın bana...ve bir kase şarap doldurun,allah rızası için...

''Sana nasıl örnekler vererek saptıklarına bir bak, artık onların bir yola güçleri yetmemektedir". (İsra Suresi, 48)

Çok büyük bir yanılgı ve ziyan içindesiniz.Bırakın şu safsataları artık sizde farkındasınız biliyorum piyangoculuk oynamayın yaa çıkarsa diye bekleye bekleye bir gün Ecel kapınıza dayanacak iş işten geçmeden kendinize gelin...
uyar yanıtlamış seni,ekleyecek bir şey yok...

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 11-01-2010, 14:21
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

.............
Kuran-ı Kerim dosdoğru bir kitaptır. Herhangi bir çelişkisi bulunmaz Tercüme yapan kişi önemlidir.Onu herkes anlayamaz anlamayan dalga da geçer çelişki de bulur.

...............
Senin mehdiden alınma görüşlerinemi inanacağız yoksa Kru'anda yazanlararımı?

(Kehf /54; Andolsun ki; Biz, bu Kur'an'da insanlara türlü türlü misal gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş ise, tartışmadır.)

(Ali İmran/118: Ey iman sahipleri! ………………………... Eğer aklınızı işletirseniz Allah size ayetlerini açık-seçik göstermiştir. )

(Kamer/17: Andolsun biz, Kuran`ı öğüt almak için kolaylaştırdık. (ondan) Öğüt alan yok mudur?)

(Kamer/ 22: Yemin olsun ki, biz, Kuran`ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var? )

Bak tekrarlıyorum burada sen git mehdi gelsin onunla tartışalım aracıyı kaldıralım zira c/p ile teblig yapmak doğru değildir...
Alt 12-01-2010, 17:22
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili naper,

aynen, ben de mümkün olduğunca yapıyorum. ama daha senin dediğin kişilere kısmet olmadı. onları da bir ara inceleriz.
Alt 13-01-2010, 10:56
sempatiks sempatiks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Alemlerin Rabbi olan Allah öyle güzel yaratmışki herşeyi okdr güzel kordine edilmişki gezegenler, güneş 1 mızrak boyu daha yakın olsa dünya kül olur.Siz burada matematik hatası tartışıyorsunuz nereden biliyorsunuz insanların doğru matematiği bulduğunu ?
Aşağıdaki deneyi izleyin eğer matematik fizik doğru olsa bütün herşey çözümlenmez mi ? bu sadece sıradan bir örnek ya bilmediklerimiz ?
Alt 13-01-2010, 12:10
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sempatiks´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz burada matematik hatası tartışıyorsunuz nereden biliyorsunuz insanların doğru matematiği bulduğunu?
"doğru matematik"

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz

Önerilen Siteler

Etiket
algoritma, allah, hadis, hatası, islam, kuran, matematik, muhammed