Bugün Arap ülkelerine, veya müslüman ülkelere baktığımızda, çoğunun diktatörlükle yönetildiğini görüyoruz..
Bunun sebebi nedir?
Tabiki bunun sebebi eğitimsizlik ve islamın getirdiği itaat, sorgulamama ve korku kültürü...
Neden İslam'ın getirdiği diyorum?
Çünkü İslam'da kayıtsız şartsız Allah'a teslim olma vardır.
Allah'ı sorgulayamazsınız, 'Acaba' diyemezsiniz..
Derseniz sizi bekleyen cehennem vardır, o ne kötü bir yerdir o...
Bir diktatör, benim iktidarımı tanıyacaksınız, sizi sadece ben yönetirim, ben ne istersem yaparım, siz de beni ve uygulamalarımı kabulleneceksiniz der..
Bunu kabul etmeyip diktatöre başkaldırırsanız, diktatörü sorgularsanız hapse atılırsınız aklınız başına gelinceye kadar...
veya öldürülürsünüz, idam edilirsiniz...
Allah da sizi ben yarattım, sizin tanrınız benim, bana tapacaksınız, tapmayanı yakarım diyor..
Allah'a başkaldırırsanız, sorgularsanız ve dinden çıkarsanız,
sizi bir yere kapatırlar ve tekrar İslam'a dönünceye kadar orada kalırsınız,
İslam'a dönmezseniz öldürülürsünüz..
Ayrıca da cehennemde yanarsınız..
Sizce bir fark var mı? ben bulamadım.. Allah diktatör mü, değil mi?
İslamda dinden çıkmanın cezası:
Fıkhî İctihadlara Göre Mürtedin Cezası
Bir müslümanın dinini değiştirip irtidâdı; görülmesi, duyulması, itiraf etmesi veya iki âdil müslüman tarafından şâhitlik edilmesi hallerinde sâbit olur
Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektir: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149) Ulemanın çoğunluğu kadın için de aynı hükmün uygulanacağı görüşündedirler Ancak Hanefiler bu konuda farklı görüştedirler Kadınların öldürülmesini nehyeden hadisin (Ebû Dâvud, Cihad, 121) hükmünün geneli kapsadığını iddia ederek irtidad eden kadının öldürülmeyeceği görüşünü ileri sürmüşlerdir (İbn Kudâme, el-Muğnî, Mısır (ty), VIII/125; Seyyid Sâbık, Fıkhu's-Sünne, Kahire, (ty), II/385 vd)
Bediüzzaman Said Nursi, Mektubat isimli eserinde, mürtedin(dinden çıkan) öldürülme gerekçesini şu şekilde izah etmektedir:
“Bir müslüman, İslamiyetten çıksa ve dinini terk etse, daha hiçbir peygamberi kabul edemez. Belki Cenab-ı Hakkı dahi ikrar edemez ve belki hiçbir mukaddes şeyi tanımaz; belki kendinde kemalata medar olacak bir vicdan bulunmaz, tefessüh eder. Onun için, İslamiyet nazarında harbi kafirin hakk-ı hayatı var. Hariçte olsa, musalaha etse; dahilde olsa, cizye verse İslamiyetçe hayatı mahfuzdur. Fakat mürtedin hakk-ı hayatı yoktur. Çünkü vicdanı tefessüh eder, hayat-ı içtimaiyeye bir zehir hükmüne geçer.”
''Kim dininden dönerse, onu öldürün" (Buhârî, Cihad, 148; İ'tisâm, 28);
Üç sefer irtidat eden(dinden çıkan) kişi öldürülmeden önce tevbeye çağrılır. Üçüncü seferden sonra tevbesi kabul edilmeden öldürülür.
Bu Ali (r.a)’nun görüşüdür.
İslam hoşgörü dinidir, mi?