Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-12-2013, 04:21
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Onundeki olay hem mantarla insanin simbiyotik iliskisinin urunu hem de bilimsel olarak gercek. Yani dunyanin biyosferi toptan bir canli olabilir ve sen onunla ciddi ciddi konusuyo olabilirsin. Burdan yola cikip toptan algiyi degistirebilirsin ve ateist olmaya devam edebilirsin. Samanistin gozunden dunyaya bakar anlamlari gorursun ve ateistin gozunden bakar bilim/muhendislik yaparsin. Cunku burasi zurnanin zirt dedigi yer. Burdan baktiginda bilim cikmaz ama manyak mitler yazilir diyorum . Yani cevrem cok seviyo bu yaptigim rasyonel mitleri. Cunku insanlar benim mitlerime inanmazlarsa islama fln inaniyor. Gerceklik uzerine masal yazalim diyorum yani. Bilimsel verilerden uzaklasmadan. Insanligin ihtiyaci bu cidden. Masallara inaniyor herkes.
peki, tamam madem yeteneklerin konuşacak yaz. Hem belli mi olur belki bende inanırım

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 28-12-2013, 04:24
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Bilim yapmiyacak bunu ya. Baya Terence gibi filozoflar yapmali. Cunku insanlar neden bilinc hapisanesinde yasiyo biliyor musun. Bu anlamlari kisiye ailesi/toplumu veriyor. Kultur kisinin kendi anlamini vermesine izin verse ve ona deli gozuyle bakmasa bu algiya sahip oldugu icin ortaya inanilmaz bir zenginlik cikicak. Problem bu zaten. Bilinc diktatorlugunde yasiyoruz resmen bizim verdigimiz anlami vericen diyo herkes yoksa hasta oluyorsun. Ama ben her camp yapisimda kendimi gaia'nin gogusleri arasinda gibi hissediyorum nabayim yani kafam iyi cok mutluyum. Bu algiyi mantiklica koyunca ortaya insanlar bu sanat abi diyorlar. Ama gercek ayni zamanda. Bunu cok iyi yapiyorum ve yaziyorum su an bir mit.

Ve gercekten sunu anliyacak insanlik bir gun. Su sebepten 60'lardan sonra Mars'a gidilemedi: Cunku insanlar bunun hayalini kurarken bir uzay gemisinde sadece insanin oldugunu dusunduler. Soyle bir bilim kurgu yok nerdeyse. Insanlik diger gezegene butun biyosferi toplayip gidiyor. Bunun hayali kurulmaliydi. Ama insan tek gittigini hayal etti. Bu bencillik zaten var olan psikoljinin urunu.

Yani evrensel-insan bir sure insanlar bir seyin hayalini kuruyor ve bu 200-300 yil sonra gercek oluyor. Yani biz su an 16.yy insanin nirvanasinda yasiyoruz. Ama bunun bilincinde degiliz . Ama bu gercek. Su an ne hayal kurdugumuz cok onemli yani. O yuzden duzgun hayal kuralim bak gercek oluyo diyorum .
Evet ben kendi zihniyetimin yasamima ve iliskilerie uyarlamami en azindan kendim kendi yasam ve iliskilerimde yasiyorum. Bu da benim zihinsel yonum ile yasam/iliskisel yonum arasindaki bagi saglamadaki sorgulamami sagliyor.

Kisaca ben benim disimdan beni degerlendiriyorum. Ayrica her bir iliskisel sorun da sorunun kaynagini kendimde ariyorum. Baaskasinda aramam, sadece zaman kaybi ve benim her turlu gelisuimimin onunde bir engel. Sonucta sorunu kendimde aramak, kendimi sorgulamak demek; sorunu baskasinda aramak ise sadece ego tatmini ve oldugun yerde saymak demek.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 28-12-2013, 04:36
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

O yuzden de insanoglunu maddelestirmek, mallastirmak, mulklestirmek, kullastirmak, kolelestirmek ya da baska birseylestirmek yerine; INSANLASTIRMAYI HEDEF ALDIM.
Bende dalga gecmeyi hedef aldim. Kisinin dusunce patterninde en buyuk degisimi bu yapiyor cunku.

Ve doga dalga geciyor insanla, egoist insanla. Benim ortada gordugum bir olay var. Bu sekilde dusunen insanlar kaybolucak. En nefret ettigim insanlar kaybolucak. Nasil mi ya dogada muzik festvalinde kaybedicekler benliklerini yada nukleer savasta . Bunun dusuncesi kahkaha attiriyor bana yani.

Bu dusunce patterininden bencillikten baska birsey cikmadi, gene cikmayacak. Bir para 1000 kere atilir ve hepsinde yazi gelirse bir daha yazi gelme ihtimali bu insanlara gore 1/2. Ben biraz daha kumarbaz gibi dusunup kesin yazi gelicek diyorum.
Alt 28-12-2013, 05:03
Üye

Evet ben kendi zihniyetimin yasamima ve iliskilerie uyarlamami en azindan kendim kendi yasam ve iliskilerimde yasiyorum. Bu da benim zihinsel yonum ile yasam/iliskisel yonum arasindaki bagi saglamadaki sorgulamami sagliyor.

Kisaca ben benim disimdan beni degerlendiriyorum. Ayrica her bir iliskisel sorun da sorunun kaynagini kendimde ariyorum. Baaskasinda aramam, sadece zaman kaybi ve benim her turlu gelisuimimin onunde bir engel. Sonucta sorunu kendimde aramak, kendimi sorgulamak demek; sorunu baskasinda aramak ise sadece ego tatmini ve oldugun yerde saymak demek.
Bunlar existantial crisis kafasi sakinlesirim ilerde kesin. Ama insanlarla iletisim problemim oldugu icin bu dusunceleri uretiyorum hep. Bir iletisim noktasini koparmamak icin yapiyorum. Dedigim gibi ben hippi genclere donup konusmak istiyorum ve bunlari duymak istiyorlar. Hepsi cok kizgin cunku toplumun geri kalan kismina. Kesinlikle materyalist yaklasmiyo hic biri ve cok kizginlar ya insanlara. O yuzden benlik tatminleri icin dusunceler uretiyorum. Insan sadece dusuncesiyle egosunuda tatmin edebilir. Bunu ogretiyorum ayni zamanda insanlara. Cunku cok problemliler. Travma dolu hayatlari. Su sekilde dusunursen o kadar kotu degil demek benim amacim. Insanlara hemen yardimci olmayi ve sosyal olmayi seciyorum bunu seviyorum yani.
Alt 28-12-2013, 05:33
Kıdemli Üye

Bende dalga gecmeyi hedef aldim. Kisinin dusunce patterninde en buyuk degisimi bu yapiyor cunku.

Ve doga dalga geciyor insanla, egoist insanla. Benim ortada gordugum bir olay var. Bu sekilde dusunen insanlar kaybolucak. En nefret ettigim insanlar kaybolucak. Nasil mi ya dogada muzik festvalinde kaybedicekler benliklerini yada nukleer savasta . Bunun dusuncesi kahkaha attiriyor bana yani.

Bu dusunce patterininden bencillikten baska birsey cikmadi, gene cikmayacak. Bir para 1000 kere atilir ve hepsinde yazi gelirse bir daha yazi gelme ihtimali bu insanlara gore 1/2. Ben biraz daha kumarbaz gibi dusunup kesin yazi gelicek diyorum.
Yaalniz unutma, o nukleer savasta sen de yasamini kaybedecegin icin, kahkaha atamazsin.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 28-12-2013, 05:36
Kıdemli Üye

Bunlar existantial crisis kafasi sakinlesirim ilerde kesin. Ama insanlarla iletisim problemim oldugu icin bu dusunceleri uretiyorum hep. Bir iletisim noktasini koparmamak icin yapiyorum. Dedigim gibi ben hippi genclere donup konusmak istiyorum ve bunlari duymak istiyorlar. Hepsi cok kizgin cunku toplumun geri kalan kismina. Kesinlikle materyalist yaklasmiyo hic biri ve cok kizginlar ya insanlara. O yuzden benlik tatminleri icin dusunceler uretiyorum. Insan sadece dusuncesiyle egosunuda tatmin edebilir. Bunu ogretiyorum ayni zamanda insanlara. Cunku cok problemliler. Travma dolu hayatlari. Su sekilde dusunursen o kadar kotu degil demek benim amacim. Insanlara hemen yardimci olmayi ve sosyal olmayi seciyorum bunu seviyorum yani.
Zaten sosyal iliski karsilikli her turlu paylasim ve yardimlasmadir.

Alt 28-12-2013, 07:03
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Gecicidir bu donemler, ilerde normale(yani rutine) donersin.(anormalsin demek istemedim burada belirteyim.)
Cok sasilacak seyler degil urettiklerin. Senin simdiki dusuncelerinin, benzerinin ilerisi de en az nukleer kadar tehlikelidir zira insanlik icin. Yani istismara aciktir.

Seninle de dalga gecerler ama dikkat et.
Alt 28-12-2013, 07:43
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaalniz unutma, o nukleer savasta sen de yasamini kaybedecegin icin, kahkaha atamazsin.
Abi olmuyorsun ki zaman algin kayboluyo sadece sen anlamamissin, ben anlatayim sana.

Gecicidir bu donemler, ilerde normale(yani rutine) donersin.(anormalsin demek istemedim burada belirteyim.)
Cok sasilacak seyler degil urettiklerin. Senin simdiki dusuncelerinin, benzerinin ilerisi de en az nukleer kadar tehlikelidir zira insanlik icin. Yani istismara aciktir.
Valla savas baska yerde donuyo iste Natan ve orada cidden nukleer bombalar patliyo. Insanlar kendilerine yapiyo bunu. Cunku boyle dusunmektense intihar edicek kadar ileri gidebiliyor bazi insanlar. Belki iste o zaman cidden yeni bir dusunce tarzi kesfediyorsundur. Bilemiycem ama dallarda hala maymunlar duruyo. Birsey yapmazsan birsey olmuyo. Bence insanin delilik diye korktugu sey evriminin onune cekilmis bir set zaten. Toplumsal bir geri donukluk. Gelecekten korkus. Bunlarda anlasilicak ilerde.
Alt 28-12-2013, 07:53
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Valla savas baska yerde donuyo iste Natan ve orada cidden nukleer bombalar patliyo. Insanlar kendilerine yapiyo bunu. Cunku boyle dusunmektense intihar edicek kadar ileri gidebiliyor bazi insanlar. Belki iste o zaman cidden yeni bir dusunce tarzi kesfediyorsundur. Bilemiycem ama dallarda hala maymunlar duruyo. Birsey yapmazsan birsey olmuyo. Bence insanin delilik diye korktugu sey evriminin onune cekilmis bir set zaten. Toplumsal bir geri donukluk. Gelecekten korkus. Bunlarda anlasilicak ilerde.

Natan'la karistirmissin. Neva ben merhaba

Ikisi de ayni oranda tehlike icerir, ustte aciklamistim sana..
Alt 28-12-2013, 08:08
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki, tamam madem yeteneklerin konuşacak yaz. Hem belli mi olur belki bende inanırım
O zaman soyluyorum sana olanlari. Ac su sarkiyi once dinle.Gecenlerde kizilderili samanin ruhuyla gorustum. Gaia sana cok kiziyormus. Onun guzelligi sende biraktigi sicaklikti, sevgiydi. Insanin pesinde kosmasi gereken buydu. Hisleriydi, asklariydi. Para, pul degildi. Ve zenginlik aslinda insan gibi dogal hissedebilmekti. Bencillige verilecek cevap gerekirse canini vermekti. Cok kizgin sana cok. Sakin cikma karsisina. Orgazmik nirvanalar yasak sana. Devletcisin ne de olsa yasal da degil.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna

Önerilen Siteler