Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yöre sakinlerinin madencilik faaliyetlerine karşı mücadelesi aralıksız sürüyor. ÇED raporu geçen yıl iptal edilmesine rağmen, maden şirketinin bu kez de konkasör ve teleferik kurmak için faaliyete geçmesi üzerine bir süre önce eylem başlatan çevreciler, 24 saat nöbet tutuyor.
Cerattepe için binlerce Artvinli yürüdü
Artvin'in Cerattepe Bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde protesto edildi. Artvin Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup, çeşitli dövizler açarak bölgede yapılan çalışma ve güvenlik güçlerinin uyguladığı müdahaleyi protesto etti
Gezi gibi, hükümet yine halkın taleplerine karşı, gaz ve şiddetle cevap verdi, sırf "milletin a... koyacağız" diyen AKP li holdingin, siyanür havuzu için...
Oysa zamanında Abdullah Gül dahi, orada doğa katliamı yapılmak isteniyor, izin vermeyin demiş.. O kadar ki sonuç biliniyor.
Artvinliler Cerattepe’deki ‘Cengiz çıkarması’ için ayakta: Geçit vermem zalimin zulmüne
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Düğünüm, derneğim, halayım, BARIM
Toprağım, ekmeğim, NAMUSUM, arım
Kilimlerde çizgi çizgi efkarım,
Heybelerin nakışına ölürüm Türkiyem
Burdaki BARIM Artvinin Atabarı halk oyunudur.
Bilirsiniz sallama bıyıklı allahuakbarcılar bu şarkıyı( ölürüm Türkiyem) tribünlere show olarak söylerler.
Artvinin dağlarınada,barınada tazyikli su ,jop,biber gazı ve maden ocağı makinaları ile saldıranlar var.
Tabiki sallama bıyıklılar uyansında artvinin DAĞINI,BARINI,AGACINI,YEŞİLİNİ korusun diye yazmıyorum.
Orada bir çok yurtsever ,halkcı,dogacı, genç Artvinin DAĞINI,BARINI,AĞACINI,YEŞİLİNİ korumak için direniyor.
Sallama bıyıklı arap çölleri için ölenler, size suudların ihtiyacı var .oraya gidin.
sen bu taraflara göçersen kaçkar dağlarında atmaca peşinde beraber gezeriz be dostum.
Kafamı toparlarsam bir başlık açıp önümüzdeki yıl gerçekleştireceğim bir "komünist köy" hayalimi anlatacağım. Hayalimi gerçekleştirebilirsem, ki gerçekleşmemesi için hiç bir sebep yok, hepinizi "hepimizin köyünde" ağırlamaktan mutluluk duyacağım. Ağırlamak derken çok çalışmaktan, çok üretmekten, halk çocuklarına kaynak sağlamaktan bahsediyorum.
Babamın köyünde 20-60 dönüm arazimiz var. (Miras zırıltılarından mütevellit) biraz hukuki masrafı var, bunu karşılayıp araziyi üzerime alıp, biraz da çevreden arazi alıp Nesin Vakfı'na devretmeyi, ömrüm yettikçe de ekip biçip Nesin çocuklarına kaynak sağlamayı düşündük.
Artvin'in doğasını görünce komünist köyümüz 'neden Artvin'de olmasın' dedim.
En iyisi ben şu başlığı açayım. Devamını oradan konuşalım.
Maden çıkarma gerekçesine ben inanmıyorum. Asıl gerekçe doğu karadenize arap turistleri getirmek. Artvin coğrayfası yeşil dışındaki diğer renkte bitki örtüsüyle, çam ağaçlarıyla Rize ve Trabzon'dan ayrışır. Artvin coğrayfasındaki iğne yapraklı ağaçlar yiterse, fındılık ve çaylık gibi 3-4 yılda tekrar geri kazanılamaz.
Artvin Ardanuç’a bağlı Bulanık yolu üzerinde yapılmak istenen beş HES regülatörü ve taş ocağı projesine halkın tepkisi büyüyor. Bölgeye iş makinelerinin getirilmesine ve HES inşaatının başlaması ihtimaline karşı Ardanuç halkı nöbete başladı.
Artvin Ardanuç’a bağlı Bulanık yolu üzerinde yapılmak istenen beş HES regülatörü ve taş ocağı projesine halkın tepkisi büyüyor. Bölgeye iş makinelerinin getirilmesine ve HES inşaatının başlaması ihtimaline karşı Ardanuç halkı nöbete başladı.
Geçen hafta sondaj çalışması yapmak isteyen “Yeşil Mavi” adlı firma engellenmiş aynı firma pazartesi günü jandarma eşliğinde tekrar bölgeye girmek istemiş ve halk tepkisiyle karşılaşmıştı. Ardanuç halkı bunun üzerine HES karşıtı bir platform oluşturarak meşaleli yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşte kitle adına konuşan Elyesse Uygun, Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını ancak başvurularının dikkate alınmadığını belirtti. Uygun, “Konu uzun ve çetrefilli ama biz netiz. Hiçbir şekilde HES’in yapımına razı gelmeyeceğiz. Kuşi bölgesindeki iş makinesi de alanı her terk edecek! Şimdi nöbetçilerimizle takip ediyoruz. Bunu yapabildiğimiz sürece buralarda yaşamaya devam ederiz” dedi.
Halk nöbet tutmanın yanında, Cerattepe’de olduğu gibi her akşam saat 20:00’de ses çıkarma eylemi gerçekleştirecek. (ETHA)