Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25-04-2018, 22:38
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

finneas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence bu "marx'i kimse anlamadı" yada "bütün izmire karşıyım" gibi söylemlerin "işçi sınıfı tarih sahnesinden cekildi", "elveda proletarya" gibi yeni solcu zirvaliklardan zerre kadar farkı yok. Bu frankfurt okulu ve "batı marksizmi" ekolunden gelen ve marksizmi bir tur "entellektüel heves" olarak goren sacmaliklarin hepsi aynı şeye hizmet ediyor. burjuvazinin kendi yarattığı ve tamamen onların işlerine gelen pasif bir tür "sol" ve "marksizm" oluşturmak.

kaldı ki "demokrasi farklı sınıfların varligidir" "sosyalizm'de burjuva partileri olmalı" gibi söylemler kullanıp chp'ye oy atacağıni soyleyen biri gidipte "marx' i anlamadilar" falan demesin bi zahmet.

marx madem bütün ideolojilere karşı, o zaman neden "burjuva ideolojisi" yada "proletarya'nin ideolojisi"nden bahsediyor?

madem bütün "izm"lere karşısın (ki bunu apolitik insanlar soyler) neden sosyal"izm" i yada komun"izm" i savunuyorsun?
Ben Marks ı kimse anlamadı demedim bir çok Marksist anmadı dedim
Bu Bir. İki Marks a izm ekini mecburiyette kullanıyorum dedim yerine koyacak bir şey bulsam onu kullanırım dedim.

Evet CHP ye oy attım ve yine atacağım ama CHP ile bağım sadece sandıktadır onu da defalarca söyledim. Bu üç.

Evet Reel sosyalizm eleştirilerinde demokrasinin olmaması ve bu durumu da sosyalizm e zarar verdiğini söyledim bu sözü bu forumda kullandım mı hiç hatırlamıyorum. Kullanmadım sa şimdi kullanıyorum hatta sosyalizm de bazı liberal partilerin olmasını savundum sebeplerini ve sınırlarının ne kadar olduğunu da yazdım istersen yine yazarım.

Marks idolojileri meshebe benzetir ve karşı olduğunu söyler bu onun sözü.
Burjuvanın poleteryanın idolojisi olması MARKS ın savunduğu fikirlerin idoloji olduğunu göstermez.
Ben tekrar söyleyeyim Marks eleştiridir onu anlayan eleştiri olduğunu söyler Anlamayanlar sa ona idoloji teori felsefe bilim gibi uyduruk yakıştırmalar yapar.

İZİM leri ben koymadım ayrıca yoktur da demedim. Ama Marks (izm) değil bunu ben söylüyorum.

kaldı ki "demokrasi farklı sınıfların varligidir" "sosyalizm'de burjuva partileri olmalı" gibi söylemler kullanıp chp'ye oy atacağıni soyleyen biri gidipte "marx' i anlamadilar" falan demesin bi zahmet.

İşte demokrasiyi farklı sınıfları valığıdır fikri Stalin e ait fikirdir. 1933 te söylemiştir. Ne dedi biliyormusun artık burjuva sınıfı kalmadı devlet halkın devleti olmuştur.
Bu saçma fikir e bu fikir e uyan uygulamalar reel sosyalizm in çöküşünün ön hazırlıkları oldu.
Devlet varsa farklı sınıflar vardır Sen yok desende vardır Bürokrasiyi sınıf sanmıyor musun.

İşte Marks ı anlamamışsın Tıpkı Stalin gibi.

Önerilen Siteler