dine mine ne´isimli üyeden Alıntı
Bak bak bir de emoji koymamış mı! Yani diyor ki, sen camı aç kendini dışarı at, ben pes etmem.
Yahu, öz zamanın varlığını müonlar üzerinden defalarca açıkladım, anladın mı anlamadın mı, ona cevap ver. Vakumda 2.2 mikrosaniye öz zamanıyla bozunan müonlar, özel göreliliğin ve zayıf nükleer kuvvetin kanıtı. "Doku büzülmesi" dediğin şey, öz zaman olmadan açıklanamaz, bu kadar net. Konuyu oraya buraya saptırmanın anlamı yok. "Pinokyo Tanrı" diyorsun, ama ben deistim; evrenin bir düzeni var, öz zaman da bunun parçası. Eğer Pinokyo varsa, sonsuz, sınırsız, zamansızdır; "nerede, ne zaman, nasıl yarattı" soruları zaten geçersizleşir. Big Bang bile zamansızlıkta bir anda başlar, zaman süreçle doğar, öncesi yoktur. Bu felsefi yönü senin gibi bir filozofun anlaması gerekir, ama bu çocukça soruları sormak tam Pinokyo'luk. Öz zamanı anla, fiziksel gerçek bu, saptırma artık!
|
Yazdığım yazıya bak verdiğin cevaba bak. Yazımda bir tane bile "öz zaman" diye bir şey mi söylemiş, işlemişim? Başından beridir anlatıyorum, her yazımı çarpıtıyorsun, trolsün biliyoruz da, bu forumda nereye kadar sürecek trollük? Karaktersizsin, bu adiliği nereye kadar sürdüreceksin?
Bunlara defalarca değindim, her nesnen
in hızı, zamanı, eni, boyu, ağırlığı vs. olur. 50 kere diyorum ki, bir kavramın tanımı, nasıl soyutlandığı başka bir şey, kıyas, ölçü, dilde ve pratikte kullanımı, kabuller başka. Ben kavramın
nasıl soyutlandığı, elde edildiği, hangi amaçlarla kullandığımızı anlatıyorum, sen başından beri dilde kullanımı üzerinden oyun oynuyorsun.
Bin kere dedim, A'nın hareketi ve ölçüsünde deriz ki, A
'nın hızı, A'nın zamanı vs, 50 kere "iyelik" dedim, açıkladım.. Ne diyorum her nesnen
in hızı, zamanı vb. olur, bu yöntemdir, ölçüdür, dildir, ifadedir... Şeyler
in zamanı, şey
in hızı, şey
in zamanı, şeylerin çevreleriyle geniş açıda, zaman, daha geniş, daha geniş, uzay zaman...
SENİN İDDİAN BU DEĞİL, BAŞINDAN BERİDİR
ZAMAN varlıktan, maddeden bağımsız bir VARLIKTIR diyorsun, benim ne dediğimi boşver, iddiana dair, objektif, somut yaz. İddianı açıkla, detaylandır, senin asli işin bu, neye göre iddia ediyorsun?... Maddeyi bırak, hareket eden, değişen, etkileşen, dönüşen, dönüştüren madde... Elbette kıyası, ölçüleri de maddey
e göre.
Maddenin, varlığın olmadığı koşulda zaman var-dı diyorsun nasıl oluyor anlat...
Oradan, buradan yalan, yanlış kopyalarken-ki müon konusunda dahi rastlarsın-, hiç mi duymazsın
"zaman maddenin aktivasyonu, fiziksel varlığın aktivasyonudur vb." ifadesini, hatta müon deneyi hahkkında yazılanlarda da(eğer kişi dil, anlatım olarak kullandığı gibi ayrıca zaman hakkında bir tanım yapmışsa), trol kafan bir türlü almıyor, biz zaman, hız dediğimizde, ekşi, tatlı, acı, yumuşak, katı vb. dediğimizde, temelde olan maddenin özellik, nitelik, ilişki, hareket, etkileşimleri(bu konularda mecburen dile getiriyoruz, "etki deme" diyen dnglak, kuvvetin temelinde bu), birbirne göreli kıyaslarımız vb. temeline dayanır. Burada dilde, ifadede kullanım biçimiyle tartışmıyoruz, nasıl soyutlandıklarını, tanımlandıklarını ele alıyoruz, lafazanlığı bırak.
Maddeden ayrı ve bağımsız ne uzay, ne zaman, ne hız vb. anlamı yok. Bunu anlayabiliyor musun, asıl mesele bu...
Konuya gel artık, tanrıdan bahset, gözlem ve deneylerini anlat, konuya gel, iddialarını açıkla, boşver bunları, bunlar fani, önemsiz konular, sen bize tanrıyı anlat. Nasıl görüyor, duyuyor anlat...