23-12-2009, 16:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
Fetih ve Osmanlı Ruhu
Kişilerin bu kadar çok tepki göstermesine ne kadar anlam veremediysemde bunu konuyu açtım.aklınızda bu konuya o kadar karşı hüküm var ki....
Osmanlı İmparatorluğukuruldu ve yıkıldı.onu değerli kılan yaptıklarıydı.nasıl.öğümmemizi istiyorsunuz?ben tarihimden gurur duyuyorum.akşam haberlerini izlerken bir şarkı programında iki kişinin finale geldiğini vede birinin Türk olduğunu gördüm.rakip şöyle bir kılip yapmış.istanbul'un fethi.kadınlara kölelik yaptırıyorlar,halka eziyet ediyorlar saçmalığını yenilemişler.....kimse Fatih Sultan Mehmet'in açtırdığı okulları,üniversiteleri bahsetmiyor.İstanbul'a yaptığı yardımlardan bahsetmiyor.neden?neden mi?cevap belli.adamın dini tutmuyor,ezici bir mağlubiyet yaşanmış,gökten azizleri inmemiş,gemileri karadan indirmek gibi bir olay olmuş....bu kadar şeyden sonra adamların bir numaralı gayreti bu tarihi SİLMEK!!!
amaç Türkler uyanmasın,Müslümanlar uyanmasın.öyle uyusun.filistin,ırak,afganistan,kırım işgal olsun ama Türk-Müslüman kişiler uyanmasın!uyanmasında bizim etkimiz altında çürüsünler!bizim filmlerimizi izlesinler,malımızı alsınlar,bizi kalkındırsınlar diye ödleri kopuyor!ama korkmalarına gerek yok.herhalde bu şekilde 20-25 yıl daha sürer.20 yıl sonra petrol biter.3.dünya harbi çıkar.işte o sıralar belki ama belki uyanılır.
yawww misak-ı milli sınırlarını kim çizdi?anlamış değilim ki!mekke,kırım ,bosna..onlar niye yok!"hakkınız değildi" diyenlere sorucağım şey :acaba ademden (veya ilk hücreden) beri ülke onların mı?öyle ise amenna...TOPRAK FETH EDENİNDİR!!!bu kadar basit.Selçuklu sultanı ne kısa özetlemiş bu durumu.Kısa Ve Öz!!!!bitmiştir olay bitti!!!!
belkide Osmanlı'ya olan nefretiniz İslam devleti olduğundandır.buna ne ben nede başkası karşı çıkıyor.Şeyh edebali diyor ki:bizim derdimiz Allah yolunda Cenk etmek,İslam'ı yaymaktır.yoksa taht sevdası değildir...
ne güzel özetlenmiş bu durum.devlet sadece İslam'ı yaymak.Ama amaç ne zaman Devleti ayakta tutmak oldu işte o zaman devlet çöktü.ama İslam harp sebebi olunca düşmanlar ne kadar güçlü olursa olsun mağlup olur!
devletler yıkılır devletler kurulur!bir ülke kurulurken toprak savaşı yapar.buna mecburdur.bu nasıl açıklancak?demokrasi ile bu çözülebilir mi?ben Cumhuriyetçiyim,Saltanatçıyım,Kemalistim,Osmanisti m,Fatihistim,Müslümanım vb.
son sözüm şudur ki,Ey türk tarihinle övün!!!
Delikanlım ,işaret eldığın gün atandan ;yürüyeceksin ,millet yürüyecek arkandan...
Konu matillda tarafından (24-12-2009 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir.
|

23-12-2009, 16:37
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Sultan,
Sen Türk Tarihini bırak, arap tarihine bak, Türk kelimesi bunların içinde iğreti duruyor.
Anladığım kadarıyla tarih merakın var, biraz da övündüğün müslümanlığın Türkler'e nasıl bulaştırıldığına, neler yaşandığına bak.
Esenlikler
|

23-12-2009, 16:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
Türk kelimesinin anlamı
1)güçlü
2)örf adetine sahip çıkan
3)kanunlu
4)nizamlı
5)yayılan
daha sayayım mı?
Delikanlım ,işaret eldığın gün atandan ;yürüyeceksin ,millet yürüyecek arkandan...
|

23-12-2009, 16:44
|
 |
Üye
|
|
|
|
bu arada büyük aşklar kavga ile başlar diye bir laf var bildin mi?
Türkler İslamı gök Türk ve şamaz dinine daha mantıklı ve yararlı gördükleri için kabul ettiler...
not:beni araplar değil Müslümanlar ilgilendirir....
|

23-12-2009, 17:15
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
yawww misak-ı milli sınırlarını kim çizdi?anlamış değilim ki!mekke,kırım ,bosna..onlar niye yok!"hakkınız değildi" diyenlere sorucağım şey :acaba ademden (veya ilk hücreden) beri ülke onların mı?öyle ise amenna...TOPRAK FETH EDENİNDİR!!!bu kadar basit.Selçuklu sultanı ne kısa özetlemiş bu durumu.Kısa Ve Öz!!!!bitmiştir olay bitti SULTAN
DOĞRU DİYORSAN ABD NİN IRAK VE afganistan işgalini ayrıca rusların işgalini destekliyorsun demekti r bu olaylarda amerikanın ''fethi mubinidir'' yanılıyormuyum yanılıyormusun.sultanım civanım
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

23-12-2009, 18:35
|
 |
Üye
|
|
|
|
Toprak fethedenindir, evet. Fethedenler Osmanlıyken zaman geçmiş İngiliz olmuştur  Ne de olsa Adem'den beri bu topraklar Osmanlı'nın da değildi.
Ey Archibald, tarihinle övün!
|

23-12-2009, 18:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Fetih ; Bir siyasal toplumun bir başkasını güç kullanarak egemenliği ya da denetimi altına alması ve başta ekonomik bakımdan olmak üzere sömürmesi.
(Türk Dil Kurumu Sözlüğü)
Emperyalizm ; Bir milletin sömürü temeline dayanarak başka bir milleti siyasi ve ekonomik egemenliği altına alıp yayılması veya yayılmayı istemesi.
(Türk Dil Kurumu Sözlüğü)
Kahrolsun Emperyalizm ve Yerli İşbirlikçileri
Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
|

23-12-2009, 22:05
|
 |
Üye
|
|
|
|
benim demek istediğim bu değildir.en azından sizin kast ettiğiniz değildir!!!!
|

23-12-2009, 22:20
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
SULTAN´isimli üyeden Alıntı
benim demek istediğim bu değildir.en azından sizin kast ettiğiniz değildir!!!!
|
sultan anlamamız için ne yapmalıyız özel bir yöntemimi var .amerikanın fethi mubini aut osmanlının fethi in öylemi sultanım civanım
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

24-12-2009, 16:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
off off bu size binlerce kez söyledim 1001. kez söylüyorum...
ABD politikası sömürme niyetidir.o 20 yıl sonra bitecek olan petrolünü kurtarmak i.in başkasının bitiriyor.Bu yüzden orta doğu petrolünü istiyor!ve bunun için insanları öldürüyor.
İsrail mi?o zaten dininin bir gereğini yapıyor.
İngiltere,Fransa,İran....
bunlar sömürme amaçlı.ganimet için zevk için insan öldürüyorlar!sivilleri öldürmek İslamın savaş adabında yazmaz!onlarınkinde yazıyor ama.savaş meydan da kalmıyor!
işte fark bu!!!
|