Falcılık( büyü, sihir, dolandırıcılık)
Falcilik(sihir, büyü gibi) Kusal Kitap'ta ve Kur'an'da yasaklanmistir. Insanlar hangi dinden olursa olsun, birazcik(acaba) fala inanirlar! Basligi falcillik olarak actigim icin, ben fal olarak yaziyorum, fakat siz; fal, sihir,büyü ve dolandiricilik olarak da algilayiniz!
Dolandiricilik!
Dini yalanlarina(cikarlarina) alet ederek, bir takim zümre insanlarin saf, temiz duygularini istismar ederek, onlarin ruh alemlerine girip, onlari maddi ve manevi sömürmekteler. Kutsallik(Tanrri, din, inanc, vs....) var oldugu sürece, bunlarin sonu gelmez ve .erizler de yeryüzünden eksik olmazlar!
Din kisvesi altina bürünmüs bu insanlar, tüm kutsalligin arkasina saklanir ve insanlari kullanirlar(sömürürler). (Din oldugu sürece)
Oysa Kutsal kitap'ta;
Bir gün biz dua yerine giderken, karşımıza, falcılık ruhuna tutulmuş köle bir kız çıktı. Bu kız, gelecekten haber vererek efendilerine bir hayli kazanç sağlıyordu.
Elçilerin işleri 16:16
Kanlı et yemeyeceksiniz. Kehanette bulunmayacak, falcılık yapmayacaksınız.
Levililer 19:26
Çünkü başkaldırma, falcılık kadar günahtır Ve dikbaşlılık, putperestlik*fç* kadar kötüdür. Sen RAB`bin buyruğunu reddettiğin için, RAB de senin kral olmanı reddetti.”
1. Samuel 15:23
Oğullarını, kızlarını ateşte kurban ettiler. Falcılık, büyücülük yaptılar. RAB`bin gözünde kötü olanı yaptılar, kendilerini kötülüğe adayarak O`nu öfkelendirdiler.
2. Krallar 17:17
falciligin kötü(haram, günah) olugunu yazar.
Kur'an'da da yazar kötü oldugunu, günah oldugunu!
5 / MAİDE - 3 : Ölmüş hayvan, kan, domuz eti ve Allah'tan başkasının adına boğazlanan (kesilen), boğularak, vurularak, yüksek bir yerden yuvarlanarak veya boynuzlanarak ölen ve de yırtıcı hayvan tarafından parçalanıp yenen hayvan (ölmeden kesilmesi hariç) ve putlar adına boğazlanan hayvanlar ve fal okları ile kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bunlar fısktır. Bugün kâfirler sizi dîninizden döndüremedikleri için yeise kapıldılar. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin dîninizi kemâle erdirdim. Ve üzerinizdeki ni'metimi tamamladım. Sizin için dîn olarak İslâm'dan razı oldum. Artık kim açlık tehlikesiyle, günaha meyl etmeksizin zarurette (yemek zorunda) kalırsa, muhakkak ki Allah gafûrdur, rahîmdir
5 / MAİDE - 90 : Ey âmenû olanlar! Ancak şarap, kumar, (tapınmak için konulan) dikili taşlar (putlar) ve fal okları, şeytanın işlerinden pis şeylerdir. Artık bunlardan kaçının. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.
20 / TAHA - 69 : Ve sağ elindekini (asanı) at, onların yaptığı şeyleri yutacak. Onların yaptıkları sadece sihirbaz hilesidir ve sihirbazlar, nereden gelirse gelsinler, felâha (kurtuluşa) eremezler.
Ama bu din istismarcilari, dinini, kitabini bilmeyen bu insanlari sämürmeye devam edecek ve insanlarimiz da maalesef kekleneceklerdir.
Saygilar...
|