12-12-2010, 02:37
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Cehalet veya büyük bir sihir
Hamile bir kadını oraya getiren nedir?
Demek büyük bir şey!!!
bir asker komutanından izin almadan onun gittiği yere gitmeli,bir memur amirine söylemeden oraya gitmeli
doktor hastasını orada bırakıp gitmeli....
çünkü o bebeğini o yolda veriyor,dönüp arkasına bile bakmıyor
Demek büyük bir şey!!!
konferansa iki ayağıyla giriyor ve sekiz ayakla çıkıyor-4 polis tarafından ancak götürülüyor-
yumurta atarken gördüm onu ben nasılda büyülenmiş sorgulamak aklından bile geçmiyor.
Ve ben bütün bunları ya bir cehaletle
veya bir sihirle açıklayabiliyorum
hamile bir insana bunu yaptıran ne olabilir ya cehalet yada bir büyü...
akıllı bir adam neden iki ayağıyla girdiği bir yerden iki ayağıyla çıkamıyorda sekiz ayakla çıkıyor
televizyonun karşısında ona bakıyorum 4 polis tarafından götürülüyor ve hala bağırıyor
büyülenmiş gibi...
iki ayakla girilen bir yerden iki ayakla çıkamamanın nedenini anlayamıyorum
yumurtayı elinde hırsla tutan genç.. okumuş aydınlanmış genç
Ve hala bana yaptıklarının iyi şeyler olduğunu anlatıyor bu gençler
ben ise onların
ya bir cehalete yada bir sihre tutulduklarını söylüyorum.
|

12-12-2010, 03:23
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kemaloğlu,
Senin imanın, vicdanının üzerine kapkara bir şal örtmüş.
Öyle ki, polisin zulümünü değil, bebeği öldürülen genç bir kadını suçlayabiliyorsun.
Hamileler hakkını arayamaz mı? Hamile bir insanın, demokratik haklarını kullanırken dövülmemeyi beklemesi çok mu anormal?
Demokratik haklarını kullanması büyük bir baskı ve zulümle engellenen, susturulmak, sindirilmek istenen insanların kararlı direnişi çok mu 'büyülü' görünüyor sana?
En ufak bir baskıya bile boyun eğip sinenler için anlaşılmaz görüntülerdir bunlar elbet. Bakınca sihir gibi görünür.
Ama yapılan zulüm ortadayken, hala bir bahaneyle zulme uğrayanları suçlamak nasıl bir vacdansızlık, utanmazlık, gözü dönmüşlüktür; var bunu da sen düşün.
Kemaloğlu, şu açtığın başlıktan görüyorum ki, sen iyi niyetle tartışma yürütmek üzere burada bulunan bir dindar değilmişsin.
Sen de imanı için vicdanını satan, sola dönük ideolojik kini gözünü kör eden insan müsvettelerinden biriymişsin.
Ama merak etme, ''Senin de bebeğinin öldürüldüğü günler gelir, biz de o zaman sende kabahat buluruz.'' demeyiz biz, çünkü biz senin gibi değiliz. Günün birinde bir dindar zulme uğrarsa, zalimin değil onun yanında oluruz. Ama cehenneme iman edip farklı düşünen herkesi içine tıkan senin gibiler, empati nedir bilemezler.
Yazık...
|

12-12-2010, 05:43
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kemaloğlu savunduğun bir insan hakları suçudur.
Maalesef bu suçu ülke başbakanı, büyük gazetelerin köşe yazarları da işleyince işin halk arasındaki vehametini ölçmek güç.
Bir kadın düşün ki oy kullanmalı, alış veriş yapmalı, gerektiğinde hakkını aramak için eylem yapabilmeli. Bunu yaparken hamile olup olmaması önemli olmamalı.
Ben çocuğumu İstanbul'da gece 23:00 gibi x caddesine gezmeye gönderemiyorsam, benim kızkardeşim sokakta sırf canı öyle istiyor diye istediği saatte can güvenliğiyle gezemiyorsa burada bir sorun var demektir.
Çocuğum, kardeşim sırf o saatte sokağa çıktılar diye birileri tarafından darp ediliyorsa, korkutuluyorsa burada bir sorun var demektir. Ben bunları yapabilmeliyim, yapamıyorsam burada bir sorun var demektir.
Bu sorun saat 23:00'te benim çocuğumu, kardeşimi sokağa çıkarmam değil onu darp eden şahısların yarattığı sorundur. O darp edenleri vücuda getiren sistemin sorunudur. Ve bunun önüne geçemeyen ama yeri geldiğinde beni döven, aşağılayan, ötekileştirenlerin insanların sorunudur. Hamile eylemciye fiziki zarar verecek şekilde darp eden, bunu kendine verilmiş yasal hak gören insanın, insanların sorunudur.
Bir ülkede şerefsizler, güçlüler, kanunsuzlar, illegaller, yavşaklar kadar dürüst, namuslu ve ezilen insanlarında sesi çıkmalı ki bir şeyler değişebilsin.
Maalesef siz büyük ihtimalle dürüst, namuslu ama artık herşeyi kanıksamış halk topluluğunun bir ferdisiniz.
|

12-12-2010, 05:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger Kemaloglu;
ya bir cehalete yada bir sihre tutulduklarını söylüyorum. -Kemaloglu-
Neymis, genclerin "tutulduklari, cehalet ve sihir!?"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

12-12-2010, 09:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kemal kardeş....
bush'a ayakkabı atanı alkışlayan zihniyet olarak gencin bakana yumurta atmasını neden içine sindiremiyorsun anlayamıyorum...
işte bu da başka bir "benim anarşistim senin anarşistinden iyi" zihniyeti...
kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
|

12-12-2010, 09:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
O kadının oraya getiren şey senin şu dinin verdiğini söylediği "Hak ve Adalet"i devrimci ruhuyla isteme aşkıdır.
ama siz anlamazsınız.anlamınızı beklemek çok saçma olur.
Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
|

12-12-2010, 11:34
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger Kemaloglu;
ya bir cehalete yada bir sihre tutulduklarını söylüyorum. -Kemaloglu-
Neymis, genclerin "tutulduklari, cehalet ve sihir!?"
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sayın evrensel insan
medeni bir insan neden iki ayağı ile girdiği bir yerden dört polis tarafından çıkarılır.
Eğer ben kendi fikirlerimi açıkladığım bir yerden polislerin beni götürmek için karşımda durduğunu görsem onlarla iki ayağımla giderim karakola,sizde öyle
Medeni insan böyle olmalı
O poliside düşünmeli o polisinde akşam evine gittiğini,bir ailesi olduğunu bilmeli
kafasında o polisi şeytanlaştırmamalı...
Ama abileri ablaları onun beynini yıkarsa o başka tabi
Peki arkadaşlar niye kızıyor bana şunu itiraf etmekten korkuyorlarda ondan
o genç kızın büyük bir cahillik yaptığını adları gibi biliyorlar
ama o sihirden onlarada bir pay var.
|

12-12-2010, 20:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger Kemaloglu;
medeni bir insan neden iki ayağı ile girdiği bir yerden dört polis tarafından çıkarılır.
Sizce, neden? ve bunun medeniyet ile bagi ne?
Eğer ben kendi fikirlerimi açıkladığım bir yerden polislerin beni götürmek için karşımda durduğunu görsem onlarla iki ayağımla giderim karakola,sizde öyle
Birincisi, polislerin neden goturmek istedigidir. Ikincisi, ben sizin gibi gitmem. Hakkimi sonuna kadar savunurum.
Medeni insan, hak ve ozgurluklerinin savunucusu ve takip edicisi olmali.
O poliside düşünmeli o polisinde akşam evine gittiğini,bir ailesi olduğunu bilmeli
Peki, polis onu dusunuyor mu?
Poliste, kafasinda onu "suclu" ilan etmemeli.
Peki senin beynini ve polisin beynini "kim yikadi?"
Neymis, kizin yaptigi "cahillik?" orada, hak ve ozgurlugunu aramak icin bulunmasi mi?, bu mu "cahillik?" Demokratik haklarini, bir kisinin uygulamasi mi cahillik?
Hala bu "sihirin" ne oldugunu aciklamadin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

14-12-2010, 01:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı
Sayın evrensel insan
|
Sihir değil o Kemaloğlu, Allah'ın kalbimize vurduğu mühür. Hahahaha.
Şaka bir yana, senin Allah'ın senin vicdanına vurmuş mührü. İman dediğimiz patolojinin en kötü yan etkisi budur zaten.
Gerçekleşen olayları düşündüğünde, ''abilerince dolduruşa getirilen'' ve karşısındakini şeytanlaştıranlar sence kimler? Hakkını arayan öğrenciler mi, yoksa hamile kadınları bile dövecek denli çıldıran polisler mi, biraz düşün bakalım.
Bu arada, hala hamilelerin hakkını arayamayacağını iddia ediyorsun. O kız baş örtüsü eyleminde böyle birşey yaşasaydı, muhtemelen şimdi bambaşka telden çalıyor olacaktın. O kız, senin gibiler hakkını aramadığı, herşeye boyun eğdiği, koyun gibi otladığı için hamile haliyle oradaydı. Biraz da bunu düşün.
|