Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Hakdoğan ne yazıkki etrafımdaki insanlar senin gibi konuşmuyorlar. Ayrıca Türkçeye sokulan yabancı kelimeleride pek sevdiğim söylenemez.
|
Bunlar 1000 küsür yıldır Türkçemizde olan, Türkçeleşmiş, öz be öz malımızdır.
Savaş açman gereken, Türkçeyi özüne döndürüyoruz ayağına ortaya çıkarılan uydurukça ucubesidir.
Sizleri, İngilizce, Fransızca ve latin kökenli kelimeler konusunda da hassasken görmek isteriz
Ciddi söylüyorum aralarında ilişki kurmaya çalışıyorum malesef olmuyor.
|
Çap meselesi @Ki-Adi, olmuyorsa yapacak çok şey yok.
Tanrı'nın Vahiy göndermesini makul gören(bunu makul görmüyorsan evvel emirde bunu konuşmalısın) bir akıl, o vahiyde muhatap alınan İnsanoğlu'na hakikatlerin ikna edici bir metodla anlatılmasında ne gibi bir mahsur görebilir?
Sende hiç yardımcı olmuyorsun.
|
Fena halde oluyorum da, nasıl desem malzemeden (bu pozisyonda sen) yana sıkıntı var.
Ben sana Tanrı neden bu kadar çok yemin ediyor diyorum sen bana gayb diyorsun.
|
Kardeşim ezberciliği bırakın.
Arap dilinde kasem/yemin ne için, hangi şartlarda kullanılır yazdık çizdik. Birazcık bakacaksınız, araştıracaksınız.
Bak bir örnek :
"Şimdi yemin ederim o sinenlere, o akıp akıp yuvasına girenlere, yöneldiği zaman o geceye, nefeslendiği zaman o sabaha ki, muhakkak o (Kur'an), şerefli bir elçinin getirdiği bir sözdür." Tekvir 15-19
Şimdi burada yeminlerin cevabı "
o (Kur'an), şerefli bir elçinin getirdiği bir sözdür" Yeminlerdeki hikmet içinde Rahmetli Nurbaki'nin yukarda verdiğim adresteki yazısına bir müracat et bakalım, jetonun düşecek mi ?
http://www.nurbaki.com/?p=762
Ayette diyor Apaçık Kuran ama sen diyorsun apaçık olduğu garanti değil.
|
Acep öyle mi demişim ?
Bakalım :
hakdogan´isimli üyeden Alıntı
bir metnin apaçık olması durumunun, onun her zaman o açıklıkta anlaşılmasını garanti etmiyeceği gerçeğini
|
Metin apaçıktır, fakat her devirde herkes metnin sahip olduğu açıklıkta idrak edemiyorlarsa, bu metni kapalı kılmaz.
Çaktın mı ?