Kurtuluşislamda.
...... Arkadaşım ben hiçte bile kendimle celişmiyorum, demişsin
Bence çelişiyorsun.Bu durumu senin anlayabilmen için basitçe formüle edeyim.
diyorsun ki.
1-Her şeyin bir yaratıcısı vardır.
2-Herşeyi Allah Yaratmıştır.
3-Allahın yaratıcısı yoktur.
Yaptığın bu önermede 1.önerme ile 3.önerme birbiri ile çelişiyor.
Diğer yandan "yaratılan yaratıcı olamaz,Tanrının tanrısı olmaz,Eğe böyle bir şey olmuş olsa idi bu düzen binle yıldır aynı şekilde olmazdı,muuhakkak bir kargaşalık hasıl olurdu." demişsin...
Ben bu kısmı anlayamadım.Kargaşadan kastın nedir? Tek bir yaratıcı olması kargaşaya engel mi? Eğer evrende karmaşa varsa bu Allahın yokluğunun kanıtı mı olur?Öyle ya düzen Allahın varlığına delalet ediyorsa ...Karmaşada Allahın yokluğuna delil olamaz mı?
Biz inanan arkadaşları siz ateyistler sürekli sorgulamayan,neden-niçini aklını bile getirmek istemeyenler olarak görüyorsunuz,evet biz yaratan-yaratıcı ALLAH CELLA CELALUHU bahsinde asla sorgulamaya gitmeyiz,ne biliyorsun ki sorgulayabilesin,eğer bir şeyin hakkında bir bilgin varsa sorgularsın,
Yazdığın yazının bu kısmını tarafınızdan yapılmış samimi bir itiraf olarak alıyorum.O halde sizin için sahip olduğum" Müslümanlar sorgulamadan bir yaratana inanıyorlar" ön yargım tarafınızdan da kabul edilmiş bir gerçeğe dönüşmüş oluyor öyle değil mi?
Yazının son kısmı akıllara ziyan... Fazla düşünmeye gerek yok.Zaten düşünsemde bir sonuca varamam.Motoru yakarım mealinde bir şeyler söylüyorsun.İyi de kardeşim o motor kullanılmadıktan sonra ne işe yarayacak.Bu gidişle öldüğünde hiç kullanılmamış sıfır kilometre motorun(akıl)olacak.Bence motoru çalıştırmaya başlamalısın.Bakarsın belki sende anlamaya başlarsın...
sağlıcakla kal.
REALİST
|