Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15-03-2011, 03:54
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi önce benim söylemediğimi söylediğimi iddia etme , çünkü hiç bir yerde hum zamiri herkese yönelik ithaftır diye sözüm yoktur,olamazda. Çünkü hum erkeği temsildir.
.

Buyrun var ise yapıştırın. Utanıp özür dileyeyim.Söylemedi isem siz utanıp özür dilermisiniz?

Ben humun (erkekler için-onlar)

Hununun ise kadınlar için (onlar) olduğu dışında zamir olarak

Gayet açık ve net.

Şimdi bana attığınız iftirayı kanıtlayın. Yoksa ben zaten kanıtlarımı tekrar sunacağım. Öyle konuyu demogojiyle örtpas edeceğinizi sanıyorsanız hiç şansınız yok.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Hum ile cennette kime ödül vaad edildiği belirtiliyor. Kadın varmı bu cennetlikler içinde. Direk erkeğe vaad ediliyor. Erkeğe sesleniliyor. Bu bir.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Şimdi vaad edilen ne?Eldeğmemiş (bakire kadınlar) .Kime vaad ediliyor üstte kırmızı ,erkeklere, ne vaad (kadın)ediliyor altta mavi. işte bu kadar basit.

gidin diğer ayetlerede bakın, hurin direk isim(bakire kız) olduğu için hunne kullanılmaz, ancak hum zamiri ile vaad edilen her şeyin erkeğe vaad edildiğini görürsünüz.

Tur 20

1.muttekiîne: yaslanmış olanlar 2.alâ sururin: tahtlar üzerine 3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş) 4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik 5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel gözlü

Yine burdada bak vaad kime ediliyor eşler olarak, erkeklere ne vaad ediliyor, bakire kız anlamına gelen huri.

Resmen yalan söylüyorsun.Hum erkeğe yönelik, hunun kadına.Rahman 56 da size kapak.

Hocanla sen inkarcı kafir konumundasınız. Sanırım burdaki gerçek müslümanda benim.

Tuhaf değil mi?

Evet hum herkese hitaptır nerde demişsem(kendi yalanını bana yükleme gayretin kendini ele vermendir.)hangi mesajsa yazda utandır beni.

Gittim...
zapzero şakamısın sen

ellezîne: o kimseler, onlar

Okuma yazman yok mu, genel hitap kelimesini defalarca yazdım. Şimdi şu iftiranı kanıtla.Ben hangi mesajda hum genel hitaptır demişim. demogoji senin yaptığındır.

Şimdi varsa yanlışım bilgiye dayalı göster, yoksa artık gerçeği kabul et.

Hum(onlar-erkekler) Hunun (onlar - kadınlar)zamir.

Bu iki kelime anahtarıdır bu konunun. İnceleyen görür yukarda

rahman 56 ve tur 20.

Erkeğe seslenilen ve kadın vaad edilen bölümlerdeki onlar(erkekler için kullanılır) zamiri(hum) ile sabit kanıtlıdır.Ayrıca ne vaadedildiğiki onlar (Hunun) kadınlar için kullanılan zamirdir.

Tekrarlıyorum, tıpkı ingilizce gibi she nasıl kadınlar için o zamiri ise ve he erkekler için o zamiri ise arapçadada hunun kadınları, hum erkekleri belirten zamirdir.Nokta.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı