Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-09-2012, 11:46
atesvedemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
atesvedemir atesvedemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Soruyu anlamak icin zekaya gerek duymayan biri, anlatmak icin de gerek duymaz.
Van gölünde kaç kova su vardır? Sorusunda bilinmesi gereken kovanın hacmi ve van gölünün su miktarıdır. Bağışlayın ama sorunuz yine yanlış. İzninizle düzeltilmis halini kendime sorayım.
Bir insanın aydınlanma yaşı 40 ve olüm yaşı nebininki ile aynı olsaydı, aynı sürede aynı şartlarda kendisinden Allah katında kabul edilmiş sevapları nebiden daha fazla olabilir miydi diye sormuşsunuz?
Yanıtım Allah bilir. Çünkü kabul eden O.

Gerçek GÜNEŞ gibidir, birine kendini gösterip ötekinden gizlenmez.
Alt 01-09-2012, 11:55
higs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
higs higs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kardeş ben kesin sonucu sormuyorum orasını tabiki allah bilir size göre ama ben ihtimalini soruyorum. Bu ihtimal var mi yok mu yani evet veya hayır diye cevap veriniz allah in o kişinin sevaplarını kabul edip etmeyeceği ayrı konu diyelim ki bütün sevaplarıni kabul etti cevabınız evet bu ihtimal vardir mi olacak yoksa buna rağmen hayır yoktur mu olacak
Alt 01-09-2012, 13:05
Üye

higs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet. Tartıştığım bütün bilgili müslümanlar kader kavramı hakkında ortak bir paydada birleşiyor. Bu payda insanların özgür iradeye sahip olduğudur. Bizler ateist olarak diyoruz ki kader kavramına göre bizim iyi veya kötü yaptığımız her davranışı allah zaten o davranışı seçeceğimizi bildiği halde kaderimizi o şekilde düzenlemiştir. Yani özgür irade yoktur deriz. Ama müslümanlar özgür irade vardır ve seçimlerimızden sorumlu olduğumuzu söylerler.
Peki o zaman peygamber olarak neden muhammed seçildi. Eğer seçimlerimız de özgür isek ve kendi irademiz varsa muhammetten daha iyi birisinin olma ihtimali oluşmuyor mu.herhangi bir kişi seçimlerini muhammetten daha verimli ve iyi şekilde kendi iradesi ile seçemezmi bu ihtimal her zaman için geçerli değil mi. Ters taraftan bakarsak eğer bizim seçimlerimıze allah karışmıyor ise muhammet peygamber olduktan sonra kötü bir insan olma ihtimali var miydi. Eğer muhammet isteseydi peygamber olduktan sonra allah a rağmen kötü bir insan olabilir miydi.
Size kader/kadir ve ruhun anlamını verdim. Lutfen "fill in the blanks" ve yeniden düşününüz.
Yanıtımı çoktan verdim sadece görmüyorsunuz...

Alt 01-09-2012, 13:59
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kader kağnı devrildikten sonrasıdır, öncesi değil... Böyle bakarsak daha iyi sonuç alınır diye düşünüyorum. Çünkü insan olaylar yaşandıktan sonra tespit, analiz yapar, hal böyle olunca da kader kavramı gelişmiştir...

Bunun dışında dinler bu kader kavramını aşırı düzeyde abartmış, kavramı kökeninden tamamen yalıtmıştır...

Sonsuz, geçmişi, geleceği, bildiği iddia edilen bir tanrı vs olamaz. Bu mantık dışıdır.. Zira insanın kavramlaştırdığı zaman ardışıktır, hal böyle olunca sonsuz geçmişte, sonsuz geleceği bilen kahramanın, ait olduğu yer masal dünyasıdır, insanın hayal gücünün ürünüdür. Zira geçmişte, gelecekte sanaldır, nesnel gerçekliği yoktur. Çok fazla paradokslara girmeye gerek yok, dini kader kavramı paradokslardan ibarettir.

Gerçekte ise geçmiş ve gelecek sanaldır, dolayısıyla an itibariyle nesnel bir gerçeklik olarak ne geçmiş ne de gelecek yoktur. Böyle bir koşulda sonsuz geçmişi ve sonsuz geleceği bilmek saçmadır, ancak verili koşulun sürekli değişen, devinen ve döngüsel süreçler içermesinden yola çıkarak, verili koşula dayanarak, geleceği değil, hali hazır verili koşulun alacağı değişimi, dönüşümü, halini tahmin edebiliriz, etmeye çalışırız. Haraketler, değişimler ve döngü süreçsellik arzettiği için devreye zaman girer. Zaman ardışık olarak kavramlaştırılır, yani hareket halinde belirgin şeylerin, referans alınarak hareketi, eşit birimler halinde ardışık olarak sayılır. Nesnel gerçek de hareket ise, eşit birimler ve ardışıklık ve kesinlik içermez, birbirini olduğu gibi ve tıpa tıp aynısı biçimiyle tekrar etmez, değişim ve dönüşüm hali hazır koşulun ve anın üzerinde gerçekleşir. Bu değişimler, dönüşümleri hal ve durum değişimleri, kağnıyı devirirse, buna da birisi çıkıp kader deyiverir. Bazıları da kağnı devrildikten sonra akıl verir o kadar.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (01-09-2012 Saat 14:04 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-09-2012, 14:51
higs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
higs higs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ateş ve demir bak dostum seninle konuşuyoruz iletişime geçiyoruz tıpkı insanlar gibi. Sana cevabı evet yada hayır olması gereken bir soru sordum neden bu cevabı vermek yerine sürekli kaçıyorsun. Bak benim zekam o kadar iyi değil ben uzun cümlelerden hiç birşey anlamam. Senden rica ediyorum lütfen yazdığın cevab bir satırı geçmesin ve içinde evet veya hayır kelimelerini içersin bu şartlara uygun cevap yazmayacaksan lütfen hiç yazma. Soruyu yineliyorum ve bu sorunun cevabını alana kadar bu başlığı güncel tutacagim . Kolay gelsin
Alt 02-09-2012, 00:09
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

higs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sana cevabı evet yada hayır olması gereken bir soru sordum neden bu cevabı vermek yerine sürekli kaçıyorsun.
Higs, izninle konuya karışacağım. Bak şimdi ateşvedemir kardeş. Sen anladın mevzuyu da ipe un seriyorsun. Daha da sermeye devam edeceksin. Ben sana soruyu açık sorayım:

Allah katında Muhammed'den daha üstün biri gelme olasılığı var mı? Hani Allah katında üstünlük takva ile ya! Öyle yazıyor kitabınızda! İşte o! Biri gelebilir mi ki dünyaya bundan sonra o, Muhammed'den Allah katında daha üstün olsun. Allah onu Muhammed'e üstün tutsun.

Soru bu! Ya evet, ya hayır! Kıvırtmaca yok!
Alt 02-09-2012, 00:17
Yasaklandı

Kurmay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hayat olasılıklar, raslantılardan ibarettir.
Dostum yanılıyorsun. Hiç bir şey tesadüfen ortaya çıkmaz. Çünkü raslantının (bile) nedenleri vardır.

Nedeni olmayan hiç bir şey olmadığı için rastlantı, yani tesadüf yoktur. Tesadüf dediklerimiz, nedenlerini bilmediklerimizdir. Rastlantı sonucu ortaya çıkan hiç bir şey yoktur. Her oluşun nedenleri vardır. Bu nedenleri biliyorsak tesadüf demeyiz. Bilmediğimizde tesadüf deriz.

Demek tesadüf, bizim ağızlarımızla söylediğimiz bir sözcük. Kavramsal karşılığı yoktur.
Alt 02-09-2012, 05:28
bymehmet bymehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

demirefe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Higs, izninle konuya karışacağım. Bak şimdi ateşvedemir kardeş. Sen anladın mevzuyu da ipe un seriyorsun. Daha da sermeye devam edeceksin. Ben sana soruyu açık sorayım:

Allah katında Muhammed'den daha üstün biri gelme olasılığı var mı? Hani Allah katında üstünlük takva ile ya! Öyle yazıyor kitabınızda! İşte o! Biri gelebilir mi ki dünyaya bundan sonra o, Muhammed'den Allah katında daha üstün olsun. Allah onu Muhammed'e üstün tutsun.

Soru bu! Ya evet, ya hayır! Kıvırtmaca yok!
Ben de karışayım. Günümüz için cevap tabi ki hayırdır. Allah geleceği ve geçmişi bildiği için en üstününün kim olacağını biliyordu. Bunu başka sorunun takip edeceğini biliyorum.
Alt 02-09-2012, 09:14
Yasaklandı

bymehmet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Günümüz için cevap tabi ki hayırdır.
Teşekkürler. İşte bu cevap özgür iradeyi yok eder. Üstelik sadece insanların özgür iradesini değil, inanılan allah adlı hayali varlığın özgür iradesini de yok eder. Çünkü bir kere başta neler olacağını biliyorsa ne olacağına bakmasına gerek yok. Bunca telafisi olanaksız olayın bir allahın keyfi yerine gelsin diye oluyor olduğuna inanmak korkunç bir inanç. Savaşlar, acılar, cinayetler... Küçük yaşta tecavüz edilip öldürülmüş bir çocuk düşünün. Bunu yapan alçağı sonsuza kadar ateşlerde yaksan ne fayda? Ne fayda yani, yaşanacak hayat yaşanamamış. O çocuğa cennette en yüksek mertebeyi versen, hayatı tatmamış bir insana bunun ne katkısı olabilir? İnsan hiç cennetten çıkarılmasaydı o zaman, allahın canı kan görmek, suçluları yakmak ve sadist duygularını tatmin etmek mi istedi?

Bütün bu olanları biliyordu da önlemiyorsa bu nasıl bir allah böyle? Şimdi ikinci konuya gelelim: Bu cevap allahın da özgür iradesini yok eder dedik. Şimdi siz müslümanlar diyorsunuz ki allahın geleceği görmesi, güneşin tutulacağını astronomların görmesi gibi. Yani astronomlar güneş tutulacak dediği için tutulmuyor. Zaten tutulacak olduğu için biliyorlar. Allah da böyle diyorsunuz. Hayır cevabından bu çıkar. Muhammedden daha üstünü gelebilirdi, ama gelmeyeceğini allah biliyordu demektir.

Bu allahı hiç bir şeye en küçük şekilde müdahale etmekten aciz bir zavallı yapar. Tamam bu iş şöyle olacak ama, allahın bunu sadece görme yeteneği var. Değiştirme yeteneği yok. Belki canı sonradan muhammedden daha çok seveceği biri yaratmak isteyecek? Belki muhammedi cehenneme atmak isteyecek? Yoook, ezelden gördü, yapamaz! Muhammedin işi garanti!

Yahu allahın tuttu şeytanı affedesi geldi! Allah değil mi canı istedi! Yoook, olmaaaz! Ezelden şeytan kötü!

Bu nasıl allah yahu? Bu nasıl din, bu nasıl bir inanç? Bunların topunu çuvala koyup tarihin çöplüğüne atmaktan başka çare yoktur. Bu inançlar kokuşmuş, bu inançlar akıl ve insanlık dışı...
Alt 02-09-2012, 12:51
Üye

Sordugunuz sorunun yanıtı bilinemez. Evet veya hayır her ikisi de yanlışlanamaz, doğrulanamaz.
En doğru yanıt "olabilir de olmayabilir de".

Önerilen Siteler