-Sesli -arasal- Düşünmeler-
Hayır şu an Natasha Campbell'ın öğretisinin (ki bu diğerlerinin de öğretisi ve pek çok kişinin) de ama içinde bulunduğu bir çok açmaz var.
Birincisi; dar ve zorlu yaşam koşulları ve maddi imkanlar/imkansızlıklar ve dünya güllük-gülistanlığında bunu yapmak- yapmamak, bulmak erişmek, önemsemek-önemsememek gibi şeyler
3. dünya da kaç insanı böyle besleyebilirsiniz ve kaç insan kendini böyle besleyebilir. Bu birinci elden hastanelerde sağlık protokolü olmadığı sürece ve ilaçsal yardım gibi devlet ve bilgi desteği görmediği ve onanmadığı sürece ve eczaneler GAPS içeriği satmadığı sürece hükümsüzdür, hükümsüz olacaktır. bilgi yaygınlığı canım!
Sağlık protokolü olarak tanınmalıdır. ilaç protokolü gibi. SSK ya yatırdığım tüm parayı zehir zıkkım ediyorum ilgilerine ve mümessillerine.
... yıllık sağlık harcamalarım ve maaş tutarımdaki sadece hastalık payı olarak ödenen S-SSK/SGK tutarları hesaplanabilir. Sanıyorum ben başkalarını iyileştirmek ya da zehirlemek üzere oraya para yatırmıyorsam devletten yine de hala sağlık alacaklısı olmalıyım....
Böyle bi yola çıktığınızda aile olarak bir aileyi 2 yıllık GAPS karantisına almanın maliyeti nedir ki ve bunu üçüncü dünya nasıl başaracak?
Tamam otistik çocuklar için evet ,çocuklar için evet. Yetişkinlerin dünyası farklı. Birey, ve bireysel olduklarını ve -doğru dürüst- karar-lar verebildiklerini ve alabildiklerini sanıyorlar..
İkincisi ise bilgi istenmiyor ,İnsanlar uyuşukluk ışığı güneşlenmelerine ve -olaryumlarına ve tuhaf tutarsızlıklarına gölge edilmemesi ve bunun-bunların kesintiye uğramaması için elinden geleni geri yapıyor ve bilgi istemiyor
,rahat, kolay arka yaşamı istiyorlar-hapları istiyorlar
bu onların fikri mi?
bilmek istemiyorlar. bilgi ile nasıl başedeceklerini ve onu nasıl kullanacaklarını ve ne yapacaklarını da bilmiyorlar
bu hem sorumluluk almak demek ve hem de uykulu ve rahat hayatın, durumun da bir değişimi...
seks biter mi? herkes bunu soruyor zaten. seks çoğalır mı; azalır mı? iyileşir mi? güzelleşir mi? ve çatışmasızlaşır mı? aşılır mı?
bunu mu soruyorsun şimdi
burası mekanı soru-bil mı?
Ve GAPS'ın gelişimi, eksiklikleri nelerdir?
Modern dünyayı yıkmak mı? yıkıma götürmek mi? bilgi kirliliği mi?
GAPS nereye evrilebilir canım. Bütün hastalıkların kökeni ve modern toplumun tüm hastalıklılığı mı? Bunu düşündün mü?
Otistik çocukları iyi edince sonra ne olacak. GAPS ondan sonra ne yapacak?
Sadece modern tıp ya da bilgi değil burada sorumlu. bu iki taraflı
İnsanlarda ilacımı ver uyuştur istiyorlar Ya da bir ilaç ver her şey birden iyi olup düzelsin istiyorlar ve sanıyorlar/bekliyorlar... Eskiden doktorlara, doktorluğa güven varmış...
Örneğin ben bu ülkede doktorların söyleyeceklerinden ayet gibi bahseden çok insan tanıyorum ve o doktorların arkasına aldığı tek şey 6 yıl çok zordu ve yoruldu ve o bu bu yollardan geçerek buraya vardı mahareti ehliyeti-icazeti ve artı ilaç beceriklilği
doğru ilacı yazabilme ya da yazabilmiş olma kudretinin 6 + yılda bahşedimi
,ilaç ve tanıyı uyuşturma mahareti eşittir doktor -kapa parantez
ki bu beklentiyi de oldukça karşılıyor zaten
ilgilenilmek istiyorlar,sorumlu bir denetmen ve toplum referans vermiş bir bilir .toplumsal referansı var hımm.
evet aynen öyle...
ve dertleri olsun istiyorlar- çoğu derdine ve sorununa tanısına sıkı sıkıya sarılıyor ve yapışıyor,
Öyle sıkı sarılıyor ki! Öyle sıkı benimsiyor ki! Kendine acımak ve başkalarının sana acıması ya da paylaşması, acını paylaması
ya da ön-çocukluk savunma refleksi bu!
Artık, bakkaldan şeker satın almak gibi hastanelerden tanı ve -kişisel- dert-hastalık adı/etiketi satın alabiliyorsunuz- Bu sizi toplumsal olarak kolaylaştırır ve savunmanızı indirger ..Bu işleri kolaylaştırır..
.İnsanlara dur benim bir derdim var diyebililrsiniz ve bazen bu yüzden tam sorumlu olmak zorunda değilsiniz. Bazen
(Hayır Büyük Prens-artık Kral oldu olacak yakında)
Kişisel tanı etiketleriniz var ve (hastalık hastası) hastalık adı etiketleriniz var güle güle kullanın!
Eğer az bulunan ve bilinen ya da tek kendinizin sahip olacağı felan bir hastalık adı ve kişisel tanı etiketi bekliyor idiyseniz bir tane otorite satın almalı ve bir akademiye adınızı felan vermeli, bahşetmelisiniz sanırım..burs verin olur bu-sağlanır kolay
yanılıyor muyum?
Bunu bir doktora ,araştırmacıya ilk siz keşfettirmelisiniz.. Ama benim ki baloncuklusundan ya da uçucuklusundan da diyebilirsiniz...
benim tek hastalığım olmalı! Benim ki diğerlerine benzememeli!
Benim tek kendimin olan bir hastalığım olmalı! bunu diyenimiz
Bunu diye kaç kişi var burda? El kaldırsın hemen
Benim hastalığım onunkine benzemez-Ötekine benzemez. Ben "Z" ilacı kullanıyorum ve "Y" fonksiyonu farklılığı da var bende...
Bir de toplum önünde konuşulmayan dertler var. ben şizoefektif mişim? diyemezsin
hemen gidip -sanal ortamlaşıyorlar ve gruplaşıyorlar-hey sen bizdensin
ben sizden mişim
seninki de mi bundan.. senin ki o türü mü ,sende ondan da var mı? ha benimkinde yanyapay tertül de var o aynısı değil..
acayipistral mi verdiler, şundanbundanmajik mi? 400 desibel bişeysel alsam nolur?
Kanınızdaki uzayyum düzeyi kaç kuzum sizin
bunları nerden çıkarıyorsunuz ve yazıyorsunuz ki!
uydurtu'nun konuyu dağıttığı söyleniyor. konuyu dağıtan kimse o çıksın meydana...
mizah olmadan olmaz-okunmaz bunlar aga...
kendine mizah katmalısın profesoryum mu olucaksın?
---
Bu ülkedeki dünyada ki eğitim sistemini, elitini ve kişi profilini ve bilgi profilini de biliyoruz. Onun içinde bulunduk.
Bu kadar aptalca bir sorununa yapışma ve angaje olma durumu görmedim
bunun neresini onaylıyorlar!
İnsan başına gelmiş ve gelecek bütün felaketleri (ve yanlış bilgileri de en-direkt!) kabul edebilir sanıyorum
(bak bunlar okunmuyor onun üstüne! iyi de ne yazayım ben)
İnsana hasta ve sende bir sorun var etiketi vuruluyor ve kanıksatılıyor
İnsanlar neredeyse onları mutlu eden ve umarlı kılan ve başkalarına bak bende de bu var diyebilecekleri bir sorunları ve dertleri olacağı için mutlular -Küçücük Prens...
Kafalarını ve odaklarını öte yana çeviren ve sürekli başka bir sorunu ya da asıl soruyu ve sorunu (kaçılanı-gizleneni) unutturan ve gölgeleyen bir pasif sorun. Bunu net olarak gördüm...
Kendilerini mi hasta ediyorlar-etmişler ? gibi konuşuyorsun-manyak mısın sen.. bilinçaltı ya da bilinçdışı hastalık programlar mı?-programlayabilir mi?
---
Bu kadar saçma fikirlere angaje olan ve yapışan ve başına gelen herşeyi neredeyse denildiği gibi kabul edip denileni harfiyen yerine getiren insanlar...
İnsan başına gelmiş ve gelecek bütün felaketleri, kötü durumları kabul edebilir sanıyorum
belki sende?
Rahibe Terasa da olsanız beş kuruş etmez
Bilgi modern yaşamı enine boyuna -eninde sonunda- hedef alacaktır
Toplumsal organizasyonları kötü ,bozuk ve neredeyse yok gibi
ve açlar açıklar var bu bilgi kime ulaşabilir
Ortalama bir geliri olan aileler
Özel yardım alan-alabilen aileler
Sertifikasyon problemi de bunlardan bir tanesi ama destek olunmalı. GAPS sertifikalı hekime yine de bence destek olunmalı ve bir yolu bulunmalı..
Sistemin tersinden bir sağlık hizmeti vererek yani aslında nerdeyse hiç bir işe yaramadığını ve pek az işe yaradığını ve kişinin kendine mukayet olması ve kendi sağlığını koruması ve iyileştirmesi gerektiğini (mucizevi ilaç ve bilim olmadığını) pasif önererek ve alttan göstererek aslında çok işe yaradığı ve bu anlamda sağlık hizmeti-verdiği sunduğu kesin..yani bi avukat sizin yerinize adam öldürmez-hakta alamaz can da gibi ,geride veremez gibi.. icra daireleri borcu zamanında tahsil edemez.buna alışın..
tam olarak kananlar ve sistemi ve ilaçları tam plaseboik yutanlar sadece tam anlamıyla -bilişsel sağlık hizmeti ve yardımı alıyor..
bipolardan hastaneye yatanlar -hiç bi şey olmuyor , genel ortalama kanı. 3-5-70-7-10-30 gün yattım .kaçtım zor çıktım. bi şey de olmadı. ne olmasını bekliyordun orda sana?
daha ne olsun işte!!!
hastaneye yatanlardan tavsiye istiyorum ve doktorum ille de yat diyor. El Cevapçı (o da) diyor ki bende doktorum şu bu ve yattım aman ha yatma! altına hala soruyor ve diyor ama doktorum
işte sen yat işte yatta gör orda ne oluyor.
bu askerlik gibi .bipoların, opoların askerliği...iki yanlı uyuşturma..
-devam edecek mi?,----
Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Konu "ictenlik" tarafından (16-04-2018 Saat 16:51 ) değiştirilmiştir.
|