Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-01-2008, 19:40
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Bilim ve Sahte Bilim

Muhammed'in çok dürüst ve güvenilir insan olmasının *ispatlarda nokta kadar dahi önemi yoktur. Çünkü bir çok dürüst insan çeşitli psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle halüsünasyonlar görmektedir, olmayan sesler duymaktadırlar vs. Kendisinin tanrıyla konuştuğunu iddia eden insan çokca vardır. Bilim hepsine aynı yöntemle yaklaşır, ispatlayın yeminler etmeniz antlar içmeniz hiç bir şey ifade etmez.

Bilimin bu paranoyaklığından ötürü kimi doğru(doğruluğu sonradan anlaşılan, ispatlanan) teoriler red edilip, ortaya çıktığından ancak 30-40 yıl sonra bu teorilerle ile bulgulara rastlanıp kabul görüp bilimsel olarak değerlendirmeye alınmıştır. Aksi olduğu zaman neler olabileceğini düşünmek dahi istemiyorum.

Saygılarımla;
Alt 13-01-2008, 02:43
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

psikokemoterapi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
frodo";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bahsettiğin tanımlar, bilimin genelleyiciliği, nesnelliği v.b benim tanımlarım değil. Bunlar bilimin kendisini tanımlarken koyduğu ilkeler veya dayanaklar.
Sevgili frodo ;

Herhangi bir konuyu,karşılıklı "Anlamaya" çalışırken,daha doğru bir düzleme oturtabilmek için,bazı konularda "Ortak" "Kabuller" olması gerekmiyor mu ?
Gerekiyor ise,"Anlamak" istediğim bir konu var.

"Benim tanımlarım değil,bilimin kendini tanımlarken"
"Bilim ve sahte bilimin ayırımını ben değil bizzat bilimin kendisi yapar." frodo

"Bilim" kendi kendini,"İnsan" dan bağımsız nasıl tanımlıyor ?
"Bilim"i biz "İnsan"lar tanımlamıyor muyuz yoksa ?

Biz "İnsan"ların "Bilim"e nasıl baktığımız,ki değerli bir arkadaşımızın "Nereden baktığımız" dediği konu mu acaba *?

Homosapiens olarak,senin "Temsil" ettiğini düşündüğün,"İnsan"lar ,"Bilim"i ;
"Nasıl ayıracağını da ilkelerine dikkat çekerek yapar. Ana ayırım noktası da ussallık, nesnellik ve evrensellik *ilkelerinde hayat bulur. Bilim öngörülerin, bulguların sınanmasını başkalarının da deneyimine olanak sağlayacak şekilde açık ve net biçimde kamu ile paylaşır. Sıvı bulunduğu kabın biçimini alır basit örneğinde olduğu gibi. Bu sınanmaya açık bir bulgudur."
diye mi tanımlıyorsun ?

Ben ise bir ademoğlu temsilcisi olarak "Bilim"i
"Maddesel dünyada,giderek etkisini daha da fazla hissettiren "İnsan" "Aklı"nın, sınırlarını keşfetmesini sağlayan "Şey" olarak niteliyorum.

Biraz "Belagat dolu izahatsız izahat" gibi oldu ama idare et *lütfen

Buraya kadar "İnter aktif" çalışıp,"Ortak kabul" edinebildikten sonra devam etsek ne dersin ?
Sevgili ademoğlu bilimin kendini tanımlaması, koyduğu ilkeler iledir. Kollektif insani bir etkinlik
olarak bilim kendi çalışma koşullarını belirlemiş ve tanımlamıştır. Bir derneğin, bir birlikteliğin
kendini tanımlaması gibi. Ben metafizik konularla ilgilenmiyorum, ben sınanmaya (yanlışlanmaya) açık olmayan alanları ve varsayımları konu edinmiyorum, ben sonuçlara nasıl
ulaşıldığı açıkça rapor edilmemiş çalışmaları ciddiye almıyorum... Bu ve benzeri ilkeleri olan
bir etkinlik, açıkça ortaya koyduğu ilkelere uymayan etkinliklerle arasında ayırım yapma hakkına
sahip değil midir ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 13-01-2008, 03:47
Üye

"Bilim, *nesne, *roman *kısaca *herşey; *biz *onu *tariflemeye *hatta *biz *ona *baktığımızda *o *bizden *bağımsız *değildir *artık, *o *artık *kendi *başına *değil *benim *parametrelerimin *görüntüsüdür, *olgusudur. *Bir *başka *deyişle *herşey *zihnimde *oluştuğu *anda *benim *algılarımın *ve *fikirlerimin *oluşumudur." Peker

Burdan anlaşılması gereken; gerçekliğin, önceliğin ve başlangıcın madde olduğudur. Bende görüntüleri oluşturan nesnelerdir yani maddedir. Ben hologramlarla nesneleri oluşturmuyorum :? *. Amerikayı hiç görmeyen birini alalım, bu Amerika'nın olmadığı anlamına mı gelir, yoksa onun Amerika'yı hologramlarla oluşturma kapasitesine sahip olmadığı anlamına mı gelir, ya da Amerika'yı daha önce görmediği *ve duymadığı anlamına mı gelir. İlginç olan klasik mekanik üzerine dahi bilgisi olmayanların, anlaşılması gerçekten çok zor olan quantum mekaniği üzerinden akıl yürüterek hologram evreni gibi ispatlandırılmamış, spekülasyondan öteye geçememiş konularda ahkam kesmeleridir. Daha çok yol alması gereken bir teoridir.

Kısaca özetlersek; zihnimizde oluşan düşünceler, görüntüler, hologramlar ne demekse *nesnelerden bağımsız değildir ve kendiliğinden oluşmazlar, fakat madde bizden yani düşüncelerimizden bağımsız olarak var olur. Biz dahi düşüncelerimizden bağımsız olarak var oluruz. Aksi olsaydı dünya da insan kalmazdı. Ölmeyi düşündüğümüz zaman ölürdük.

Saygılarımla;
Alt 13-01-2008, 12:33
Üye

Bilimin önermeleri, hatta yasaları değişmez değildirler ve bilimin gücü de burdan gelir, çünkü hiç bir zaman yanlışı savunmak zorunda hissetmez. Bilim bu anlamda maymun iştahlıdır daha doğrusunu buldumu öbürünü terkeder, onun için 100lerce yıllık bir geçmişi olmasınında önemi yoktur. Doğru, daha doğru ve mutlak doğruya hiç birzaman ulaşamayacağını bilerek devam eder, tutkusu da, laneti de budur, mükafatıda kavramaktır.(curse and the gift)

*Saygılarımla;
Alt 13-01-2008, 12:58
Üye

Matematiğe dair;
Matematik evrenin bir soyutlamasıdır ve bilimin dilidir. Ve matematikde ki önermeler de mutlak değildir. Biraz indirgemeci olalım 2+2 veya 2x2 = 4 eder önermesini inceleyelim. Bu önermenin aslında doğada (mutlak anlamda) karşılığı yoktur. İlkokul bilgilerimizden hareketle, elma ile *armutun toplanmayacağını biliriz. Bu aslında yalnız birbirinin aynı olanların toplanacağı anlamını taşır. Doğa da birbirinin aynı iki şey gösterebilmek, elmalar (bir elmanın diğerinden 1 atom fazla olması) için bile mümkünmüdür. Özetle; 2x2 veya 2+2 aslında yaklaşık 4 eder. Bu kadar hassasiyete gerek varmı peki, quantum mekaniğinde var.

Saygılarımla;
Alt 13-01-2008, 15:10
Üye Değil

Sevgili frodo ;

"bilimin kendini tanımlaması, koyduğu ilkeler iledir."
" Bir derneğin, bir birlikteliğin kendini tanımlaması gibi" * frodo.

Kendini "Tanımlayan ilkeleri" bilim veya bir "Dernek" "Bir birliktelik" nasıl koyabiliyor ?
Koyma dediğimiz "Amel"i ortaya koyan "Nesnel" gerçeğin adı var mı ?

" Bir derneğin, bir birlikteliğin kendini tanımlaması gibi" *

Bir "Devlet" veya bir başka "Tüzel kişilik"ten içeri girerken,bu "Tüzel kişiliğe" bir ağız dolusu söven birisi ile karşılaşılır.
Ben oturur düşünürüm.Bu vatandaş "Tüzel kişiliğin" neresine sövüyor diye ?
Binasına mı ?
İçindeki ekipmanlara mı ?
Evraklara mı ?
Kalın kafam sonra basıyor ki,vatandaş bu "Tüzel kişiliği" "Temsil" eden şahsiyete sövmekte *

Yani sevgili frodo,"Bilim" kendini tanımlarken,bu tanımlama işlemini (yaftaları kaldır) "İnsan" mı yapıyor.
Sorum en açık bir biçimde bu *

Bu başlığı açma nedenin ne senin ?
"Bilim ve sahte bilim"
İlk etapta,yaftası ne olursa olsun "İnsan"dan "Bağımsız" bir "Nesnel"lik bulalım bakalım,ki sonra "Gerçeği ile sahtesine" bir gelebilelim.

Düşünüyorum da,bir başlıkta şu soru sorulmuştu :
"Ne oldu tüm dünyada din yeniden yükselişe geçti?" * aydoe
O başlıktaki bazı "Bilim" anlayışının irdelenmesi için,bu başlık açıldı.

Yıl 2007
Yer Çağlayan
Bir miting alanı.
Alanda Eşi,iki kızı ve "Nitekli azınlık" * *
Peki bu mitingte bulunma amacı ne ?
Yukarıdaki soru ile bir bağıntısı var mı acaba ?

"Sahte bilim"i,ifade edebilecek birisi,
"Sahte olmayan" "Bilim"i ortaya çıkaracak,"Gözlem" sonucu,oluşan "Hipotez"i destekleyecek örnekleri ortaya koyar ve devam eder değil mi ?

Bilim eğer "Objektif" tir deniliyor ise
Çekin o gözleri objektifin arkasından sevgili arkadaşlar çekin.
Öznellik benimse olur.başkasının ki ise ommazzzz.
Olur mu ?

İşte o çok kızılan "Mana"nın bu konu üzerinde,derin derin düşünülmesi gereken argümanı :
"Kendin için istemediğini başkası için de isteme" *
Alt 13-01-2008, 16:35
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Psiko anladığım kadarıyla(biliyorsunuz biz biraz zor anlarız),neticede bilimi de insan
üretiyor ve objektif bakışın arkasındaki insan niye siz oluyorsunuzda ,metafizik düşünceli biri
olmuyor diyor.

Oluyor,bilim üreten insanların hepsi materyalist değil tabiki,her çeşit bilim adamı var.
Ama üstünde çalıştığı konuyu maddi olarak göstermesi ve doğrulaması gerekli ki ,evrensel kabul
görebilsin ve bilimsel buluş olarak kabul edilebilsin.Yoksa değişik inançta bilim adamları var,ama bu insanlar dini siyasallaştırmayıp,tabulaştırmayıp,maddi dünyalarına karıştırmıyorlar

Yoksa objektiften bakıpta ben ,böyle görüyorum demekle bilim veya bilgi olmaz.
Zaten bilimi biz üretmiyoruz,takip ediyoruz.
Thunder'ın köşe kapmaca bölümünde Özdemir İnce'nin bu günkü yazısı niye Arapların bilim üretemediğine iyi bir örnek,okumadan alim olunmuyor.Temel olacak ki üstüne bina inşa edebilesin.

Bilim her geçen gün gelişiyor,ileride *akıl erdiremediğimiz bir *çok konu çözümlenecektir.
Bilinmiyenler azaldıkça mana arayışı da *azalacak,ademoğlu daha bilinçli bir yaşam sürecektir.
Saygılar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 13-01-2008, 17:38
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben de bir soru sorayım. Parapsikoloji bilim midir, sahte bilim midir?

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 13-01-2008, 17:43
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben de bir soru sorayım. Parapsikoloji bilim midir, sahte bilim midir? Ulu kıral sargon.

sevgili sargon bi soruda ben sana sorayım *parasız psikoloji, psikoloji midir?

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 13-01-2008, 18:40
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ne dedi başkan Tayyipp borç yiğidin kamçısıdır,Ne kadar parasız olur ve de ne kadar çok borcunuz
olursa o kadar yiğitsinizdir.

Bizler yiğit insanlarız ,özgür olmak için her türlü maddesel gerçeklikten uzaklaşmak,sermayeyi kediye yüklemek ve Hira gibi dağlar bulup çıkmak gerekir ki parayla olan bağ kopsun ve mana aleminde sonsuz saadeti bulabilelim.

Gerçi ben bir kez denedim ama ,oligarşi izin vermiyor.Jandarma gelip zorla doğru Cemal'in *At kuyruğunu götürdüğü gibi Manisa yani bu para ve psikolojiden ancak öbür dünyada kurtulacağız.
Biz gidince belki cehennemin gazınıda keserler,o zamana kadar odunda kalmaz orda rahat ederiz.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler