Sevgili Spartacus,
spartacus´isimli üyeden Alıntı
Resmi ideoloji ve resmi tarih ile beyni iğdişten kurtulmuş olanlar ve olmayanlar.
|
Bunu iltifat olarak kabul etmem gerekiyor sanırım

Senin kadar resmi olmayan tarih ve ideolojiler konusunda bilgili olmasam bile yazdıklarımdan ötürü beni bu pozisyona koymuş olman şaşırttı doğrusu.. Demekki bu şekilde bir görüntü oluşmasına yol açıyorum...
|
Açın muğlak? Silah doğrultan ile kasıt kim? HES protestosuna silah doğrultan, mermi sıkan, gaz bombası atan -halbuki bu tür şeyler ancak oradaki topluluğun birbirine girmesi durumunda uygulanabilir yöntemdir, ee o halde neden? -> teröre başvuruluyor- asker de terörist mi? Değil mi?(lütfen tutarlı)
|
Asker, askeri geçtim polis; Pekeke ya da ona gönül verenler, onu barış ve kardeşlik-özgürlük savaşçısı- sosyal, demokrat görenler açısından teröristtir, faşisttir...
Bu konularda oldukça tutarlı olduğu düşünüyorum, bu anlamda senin rahatsız olacaksın ama bir şeyler öğrenebileceğini düşünüyorum
|
Peki devletlerin uyguladığı TERÖR ne olacak?
|
Ne olacak, sen cevap ver. Devletlerin uyguladığı terör ümit ediyorum ki zaman içinde kaybolacak, savunmuyorum ve neden böyle bir şey söylediğini anlamadım açıkcası.. Devlet terörünü es geçmeyelim, unutmayalım ama terazinin dengesini kaçırıp, her konuda da devleti sorumlu tutmayalım o zaman.. Ya da bir tarafta eleştirilmesi gereken apaaçık bir şekilde bütün varlığıyla ortada duruyorken zaten sürekli eleştirdiğimiz devlet vs eleştirmek yerine o topluluğu da eleştirmeyi becerebilelim-yarım ağız, laf arasında değil!!!
|
Örneğin Türkiye, İsrail teröre en çok başvuran ülkelerdir, hatta neredeyse toplumu TERÖR ile yöneten devletlerdir. Bunlar ne olacak? Terör bu kadar kötü ise, gerçekten terör sizin için bu düzeyde lanetlenesi bir şey ise, o halde?
|
Türkiye ile İsrail'i terör anlamında eş tutabiliyor olman gerçekten hayret verici... Ama senin geçerli bir gerekçen vardır o nedenle bunlar ne olacak diye soracak zaman bu değil diyorum bende sana, bunlar bir şey olmayacak, türkiye'yi el birliği ile adam edeceğiz ama önce pekeke terörünün ortadan kalkması lazım, bunların silah bırakması lazım... silahın savunulacak bir yanı yok, hele ki siyasi kolu bu halk tarafından böylesine ciddi bir destek almışken.. bu zamanda devlet ne olacak diye sormam ben, bu zamanda pekeke ne olacak?? soru budur..
|
Bu gün Devlet eliyle hayatına son verilen, hayatı alt üst edilen ve Devlet Terörüne maruz kalan insan sayısı, tüm terör yapılarından kat be kat fazladır, o halde sonuçları ne olurdu?. Hak, Hukuk, kardeşlikle alakası yok diyorsun, hak ve hukuku bildiğinden emin misin?
|
ne istiyorsun sevgili spartacus,
biz bunlarla uğraşalım, pekeke; bugün asker, polis-yarın sivil öldürmeye devam mı etsin??
bahsettiklerini savunmuyorum ama bugün çözülmesi gereken yegane problem abdullah öcalanı sallamayan, kendi siyasi gücü olan hdpyi sallamayan pekeke'nin ortadan kaldırılmasıdır... bugün buna laf etme zamanıdır..
|
Örneğin milyonlarca insana Çapulcu(%50 den gayrısı!), terörist diyen, ama buna rağmen ELEŞTİRİLMESİNE bile müsade etmediğiniz Tayyip'e diktatör dedi diye bir insanın içeri alınması, gözaltına alınması, yargılanması TERÖRDÜR. TERÖR bu kapsamda işlev gösteren bir yöntemdir. Siz ise bu tür faşizan veya terör yöntemine dayalı uygulamaları(!!!!) eleştirdiğimizde, hiç bir şey bulamıyorsanız bizim niyetimizi sorgulayıp, gözlerinizin önüne, Erdoğan nefreti diye bir kalın duvar örüyorsunuz. Neden bunu yapıyorsunuz peki? Bunun da analizini yapmaya çalışıyorum, lakin birde kendin yanıt ara, neden yapıyorsun? Nasreddin Hoca'nın fıkrasını bilirsin, "Hırsızın hiç mi suçu yok". Yani biz bir şeyleri eleştiriyoruz diye suçluyuz, ama eleştirdiğimiz uygulamalar ise gül suyunda yıkanmış öyle mi?
|
Sen yazılan şeylere yönelik ön kabullerinle peşin hüküm veriyorsun.. Siz bir şeyleri eleştirdiğiniz için suçlu değilsiniz benim gözümde, (ve lütfen bu siz/biz saçmalığından çık-senin duymak istemediğin şeyleri yazıyorum diye-).. yukarıda bahsettiklerinle ilgili hiç bir sıkıntım yok, eleştirin- bende eleştiriyorum- ama bugün arkasında siyasi rant var, bunları derin devlet yapıyo vs komplolar kurup askeri, polisi öldüren pekekeyi savunur durumda olmamam gerektiğine inanıyorum..
aynı şey değil... problem şu anda pekeke.. ve kim ne kadar severse sevsin problem selahattin demirtaş..
- HES'e karşı olmamalı.
- Savaşa karşı olmamlı
- Sömürüye karşı olmamalı
- Yalana, talana, hortuma, soyguna karşı olmamalı
- Ötekileştirmeye, baskı ve zulüme karşı olmamalı
- Savaşa karşı olmamalı ve olumsuz sonuçlarını dile getirmemeli, acıları paylaşmamalı(!)
- Haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, bilinçsizliğin altına gizlenmiş soygun, talan sistemlerine karşı olmamalı
- Hakkını aramamalı, baskı ve şiddet ortamlarına cevaz vermeli hatta destek olmalı(baskı ve şiddet kendisine dahi yapılsa)
- Söz, ifade, dil, inanç gibi sosyo-kültürel edinimlerini gerçekleştirmemeli, DEVLET insanlara ne olacağını ve ne düşüneceğini TEPEDEN belirlemeli, hatta kaç çocuk yapacağı, ne yiyip, içeceği, kimi dost edinip edinmeyeceği, kimleri dost görüp görmeyeceği, hatta kiminle evlenip evlenmeyeceğini dahi devlet belirlemeli, aksi tutumda olanların ölmesinde hiç bir beis olmamalı
- Düşüncelerini ifade etmemeli, neye izin varsa ancak onu söylemeli, aksi taktirde ölmesinde hiç bir beis yoktur.
- 3-5 Çıkar kesiminin çıakrları uğruna, gerekirse ölümlere yatırılmalı, savaşlara, cephelere sürülmeli ama hiç eleştirmemeli, ölüyorsa EFENDİ(bezirganlar->RAB) için ölüyor demeli
- Kaçak, göçek yapılara, bezirgan yöneticiler rüşvet, rant elde ediyor diye, kontrolsüz tesislere, doğa yıkımalrına, felaketlere gülüp geçmeli, eleştirmemeli
- İnsanlık ayakalr altına alınmalı, akıl, izan, mantık yok sayılmalı, aksi taktirde bunu yapanlar düşman yapılmalı(Kemal Sunal ve ağa filmleri gibi) .............
|
Bunları mı savunuyorum ben? Pekeke eleştirilmeli dediğim için, pekekeye sövdüğüm için ben bütün bunları savunanan iğdiş, faşist, devletçi biri oluyorum yani.. Bunu senin vicdanına bırakıyorum. Şu yazdıkların ve burada takındığın tavır bana tayyip erdoğan'ı hatırlattı ne yazık ki...
Asıl sorun işte burada. Sözümüz ne size ne de ötekilere geçmiyor. Ne İsa'ya yaranıyoruz ne de Musa'ya, çünkü biz KAYNAĞA yöneliyoruz, ve dediğin gibi " YAPTIĞINIZ veya YAPILANLAR şu, şu sebeplerle yanlıştır" diyoruz, siz ise bir tarafın şiddetini kutsamamızı dayatıyorsunuz. O nedenle diretiyorsunuz, konuyu PKK terörist de, deme meselesine indirgiyorsunuz  . Teröre TARAF değilim aksine terörün BERTARAF edilmesi için ifadelerde bulunuyorum, teröre ancak böyle son verebiliriz ve karşı çıkabiliriz(çoğaltarak yapamayız). Şiddeti meşrulaştırmak ya da övgü, adamına göre ayrıcalık, sonu terördür.
|
Bugün sadece teröre(pekeyeye) karşı söylem geliştirmeyip, hala devlet vs kurumlara yaptığınız eleştiriler yanında ne yazık ki araya sıkştırarak tepkinizi ifade ederseniz sadece kendi vicdanlarınızı rahatlatırsınız, bu sadece cemil bayık ve bu süreçten siyasal, ekonomik çıkarlar elde etmeyi bekleyen pekekelilere yarar..
|
Mesela Bosna için destek ve yardım kampanyaları yapmamalıydık, çünkü bu birilerinin hırsı mı olurdu. Bir ülke, bir başka ülkedeki doğal afete destek ve yardımda bulunmamalı, çünkü bu birilerinin hırsından mı kaynaklıdır? Lütfen ifadelerini tekrar gözden geçir... Vaktim kısıtlı düşünmeden yazıyorum, lakin Turin gördüğün gibi seni alıkoyan subjektiflik-şartlı kutsanmışlık çerçevesinde TUTARLI duruş ve fikir geliştiremyorsun, ama benim de yanlış yaptığımı ifade etmekten geri durmamışsın...
|
sevgili spartacus,
subjektif olunması gereken bir zamandayız.. bu milli duygulardan ötürü değil- insan, can bahsettiğim şeyler.. bugün pekekenin karşısında durup tüm türkiye olarak yaptığı şeyin yanlışlığını haykırmassak bu savaş/terör bitmeyecek, bu da siz karşısında durmanıza rağmen akepeye yarayacak...
|
Şunu demiştin;
"Benim açımdan dağdaki masum, kandırılmış adamdan daha tehlikeli daha terörist olan bir kimse varsa bu elinde kalem olan, ona gaz veren adamdır.."
Bu tutumun bana karşı bir anlam ifade etmiyor. Ne dağdakine gaz veriyorum ne de devletin gazıyla dağdakini veya devlet terörünü meşrulaştırıyorum. Kısaca terör ancak MEŞRULAŞTIRILARAK var olabilir ve yaşayabilir. Örneğin sizin gibi düşünmeyen-inanmayan bir insan-kesim devlet şiddetine maruz kalırsa, devleti eleştirmek yerine şiddet görene karşı kin ve nefret, bir linç hatta küfür, kötüleme veya KILIF tutumuna yönelebiliyorsunuz. İşte terör meşrulaştı.
|
biz kimiz anlamıyorum, yanlışsın... düşünce ve inanç üzerinden gidiyorsun sürekli ama pekekenin son bombalamalarında ölen askerler içinde kürtlerde vardı... bak belki o kürt çocuk pekenin haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyordu- ama hangi tarafta bulunuyor?, kim öldürdü?? o çocuk asker olmak, polis olmak zorunda... pekeke dediğin örgüt (inandığı, düşündüğü(!) değerler uğruna savaşan insanlar) ile içinde bulunduğu context itibarıyle bir takım görevleri yapmak, buna muhtaç duyan insanlar arasındaki bir savaştan bahsediyoruz. bu ülkücülerle pekeke arasında değil!!! bu 20 yaşında tüyü bitmemiş oğlanla, 5-10 senedir dağda yaşayan beyni yıkanmış ideolojik, inançlı psikopat arasında..
ben bu context nedeniyle bugün değil devlet, bu işten vazgeçmesi için cemil bayığa vs.. her türlü kötü muameleyi hakk görüyorum, onu ve onun gibileri eleştirmek, yok etmek gerekiyor..
|
Çarşıda bomba patlatan mı demiştin, peki sonraki yazılarımda devletin yaptığı terör eylemlerinden, terörü vareden-yaratan yüzyıllık şiddet ve ötekileştirmeci tutumundan bahsedelim, olur mu?
|
sen devlet geçmişte terör yaptı diye bu adamları daha az eleştirmeye ama herşeyin sorumlusu devlet demeye devam et..
ben bugün pekekeyi yarın da dün olduğu gibi devleti eleştirmeye devam edeceğim.. bugün tam anlamıyla istediğimizi elde edemedik, hayal kırıklığı yaşıyoruz ama var olan askeri rejim allak bullak oldu.. yarın teröristler yok olur ondan sonra da hepsinin yerine çöreklenenler allak bullak olur..
|
Evet Erdoğan'ın ötekileştirmeci, yaftalayıcı belirli kesimlere karşı kin ve nefret içeren HEDEF göstermelerini eleştiriyoruz, çünkü bu korku-şiddet kısaca TERÖR yönetimidir, terörün eline BİLEREK verilen KOZDUR! Ama karşımıza sizler çıkıyorsunuz, üstelikte sanki ortada böyle gerçekler yokta biz kötü niyetimizle eleştirmişiz gibide bir intiba bırakıp çekiliyorsunuz. Hani siz teröre karşıydınız, eleştirilmesine dahi tahammül gösteremiyorsunuz?(ciddi çelişkiler).
|
yoo, azına sıçıyım egoistin

devirdiği şeyin yerine oturdu- kral oldu herif, hatta peygamber... neyini savunacam onun artık, banane..