Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-05-2009, 02:33
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Bu aralar Allah'ın dilemesi - dilememesi konusuna taktığımdan mevzuya o açıdan yaklaşmak istiyorum ki Kuran'daki çelişki daha net ortaya çıksın.

Allah dileseydi ne Adem ne eşi o yasak meyvayı yemezdi değil mi ? Ama yediler... Demek ki Alah yemelerini diliyor.

Gelelim bunu destekleyen başka bir örneğe :

Şirk koşanlar şöyle söyleyecekler: “Şâyet Allah dileseydi, biz ve babalarımız şirk koşmazdık De ki: “Sizin yanınızda ilimden bir şey var mı? Öyleyse (varsa) onu bize çıkarın. Siz ancak zanna tâbî oluyorsunuz. Ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.”

De ki: “Artık en kuvvetli delil, Allah'ındır. Öyleyse eğer O (Allah) dileseydi, elbette sizin hepinizi hidayete erdirirdi.”

Demek ki Allah şirk koşmalarını diliyor. Yoksa herkesi toptan hidayete erdirmez miydi ? Mesele bu kadar basit.
Alt 08-05-2009, 08:59
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu aralar Allah'ın dilemesi - dilememesi konusuna taktığımdan mevzuya o açıdan yaklaşmak istiyorum ki Kuran'daki çelişki daha net ortaya çıksın.

Allah dileseydi ne Adem ne eşi o yasak meyvayı yemezdi değil mi ? Ama yediler... Demek ki Alah yemelerini diliyor.

Gelelim bunu destekleyen başka bir örneğe :

Şirk koşanlar şöyle söyleyecekler: “Şâyet Allah dileseydi, biz ve babalarımız şirk koşmazdık De ki: “Sizin yanınızda ilimden bir şey var mı? Öyleyse (varsa) onu bize çıkarın. Siz ancak zanna tâbî oluyorsunuz. Ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.”

De ki: “Artık en kuvvetli delil, Allah'ındır. Öyleyse eğer O (Allah) dileseydi, elbette sizin hepinizi hidayete erdirirdi.”

Demek ki Allah şirk koşmalarını diliyor. Yoksa herkesi toptan hidayete erdirmez miydi ? Mesele bu kadar basit.
Sapla samanı ayırmak gerek değil mi? Kim ayırmıyor? Hangi din ayırmıyor?
Alt 08-05-2009, 14:13
hakdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hakdogan hakdogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yazar

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin söylediğin 4. şıkka gelince, tövbe ayrı bir konudur ve şıklara dahil değildir.
Muhammed'in suçsuz bulduğu birini suçlu bulup tövbe ettirmek isteyen ve hala müslüman olduğunu iddia eden birine de ilk kez rastlıyorum

Jetonlar kaç köşe sizde ?

Hz. Adem olmuş/bitmiş, olacağı ben yaratılmadan önce bilinmiş bir hatadan ötürü beni nasıl ayıplarsın diyor.

Hz. Musa'nın susması bu sebepledir.

Parçalardan bütüne ulaşmak bir metoddur, ancak eldeki bütün parçalarla bu yapılır.

Yine Ebu Hüreyre'nin (R.A) rivayet ettiği bir Hadisi Şerifte "Adem unuttu ve meyveden yedi. Zürriyeti de unuttu. Adem hata işledi, zürriyeti de hata işledi." buyruluyor.

Çaktın mı şimdi, Allah'ın Resulü bu konuda ne demiş, kastedilen neymiş ?

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Kaçak güreşmene izin vermem ve bilgisizliğe dayalı fikirlerini çürüterek izin vermem.

Beni güldürdün, Allah Teala seni de güldürsün

Bulunduğun ambardan bir çıkıver, gerçek hayata dahil ol...
Alt 08-05-2009, 14:34
Yazar

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yasak koyuyorum diyorsun onların yararına koyuyorum. Madem onların yararına yasak koyacağına onlara zararı olan şeyi ortadan kaldırsana.

Merhametim galabe çalıyor, seni muhatap alıyorum, gerçekten şu cehaletinle nasipsizliğini derinleştirmene göz yummak içime sinmiyor/sinmez.

Sorunlu/Sakat bir İlah tasavvurunuz var.

Rab, İlah olan Allah.

Kul olan, yaratılmış bulunan, yani yokluktan varlığa çıkarılarak nimetlendirilen ise Adem.

İradeye ram olacak, olması gereken de Adem.

Buradaki bütün mesele, Allah'ın bu "ram olma" boyun eğme meselesinde Adem'e ve soyuna seçim hürriyeti vermesi.

Sen, en baştan bu yana diyorum ilk etapta topyekün "bu varlık alemi niye var, imtihan niye?" diye soru sorsan, daha doğru bir yerden konuya girersin.

Bütün espri zaten, İnsanoğlu'nun doğru/yanlış-true/false seçenekler arasında yapacağı tercihlerle sınanacağı bir imtihan ile karşı karşıya olmamız.

Allah, bu imtihanda kullarını başıboş da bırakmamış, doğruyu gösterir elçi ve klavuzlarla beşeriyeti mutlu akıbete çağırmış.

Ufak çocuğun bahçede oynuyor. Bahçede de bir tane zehirli mantar var sen gidiyorsun yiyeceğini bile bile bak sen bu mantarı yeme diye uyarıyorsun çocuğu, Sonra niyetinin ne olduğunu bildiğin kötü bir çocuğun bahçene girip kendi çocuğunu kandırmasına göz yumuyorsun. Çocuğun yiyeceğini bile bile mantarıda orada bırakıyorsun. Tabiki çocuk hem diğer kötü çocuğun etkisi hemde kendi merakı yüzünden mantarı yiyip zehirleniyor.
Metaforların çok sorunlu/problemli.

Buda ana meseleye, sorunlu İlah tasavvuruna gönderme yapıyor.

1- Çocuk o mantarı yememesi gerektiği noktasında uyarılmış.
2- Çocuk o mantarı yemek zorunda değil.
3- Çocğuğa o mantarı yememesi için lazım olan melekeler de verilmiş.
4- Zaten çocuğun varlık sebebi, bu tip seçimlerde hür olması ve yaptıkları neticesi oluşacak tablo sonucu ceza/mükafat görmesi.

Bazı şeyleri kabul etmekte bir erdemdir.
Aynen. O sebeple "anlattıklarını anladığım halde anlamamazlıktan geliyorum, yan çiziyorum" diyebilmelisin.

Bilerek yapılmış bir kesinti değildir.Hatamı kabul ediyorum.
Tamam o zaman, sorun yok.

İlk önce Ben sana "bana gözüm deme" demedim.Sana bana gözüm denmesinden nefret ettiğimi söyledim neyse önemli değil.
İyi de bu ne demek ?

"Bana gözüm deme" demek.

Sonra sen

"Ben de Allah'a, Resulüne, Dinine, Vahyine dil uzatılmasından nefret ediyorum...."
dedin.

Bende tekrar söylüyorum iyi oku!
İlah'ına dil uzatılan bir tek sen değilsin. Sende başkasının ilahına müslüman olman dolayısıyla dil uzatmaktasın.
@Ki-Adi,

Gerçekten saçmalıyorsun, üzülüyorum.

Ben, sana gözüm dememden nefret etmeni söylemen üzerine, benim de sizin mükaddesatıma dil uzatmanızdan nefret ettiğimi ama buna tahammül gösterdiğimi söylüyorum.

Bunun üzerine senin "iyi ama sen, salt müslüman olmakla başka inanç sahiplerine dil uzatmış oluyorsun" demen kadar saçma, bir başka aforizma daha düşünemiyorum.

Gülünç ötesi.

Bunu kendine yakıştırmamalısın.

Kel alaka bile yok ortada.

Ben Allah Tanrı , Muhammed peygamber, Kuran'da kutsal kitap değildir diyerek nasıl sana göre Senin Allah'ına Resulüne ... dil uzatmış oluyorsam
Dartttt, yine yanlış cevap.

San, salt bunları söylemekle dil uzatmış olmazsın. Sen böyle düşünerek/inanarak sadece İslam'ı reddetmiş olursun.

Sen "Senin Rabbin adil değil, Senin Peygamberin yalan söylüyor vs" diye, açıkça bir konuşmada, müzakere yada münakaşada bunları dillendirdiğin an, mükaddesatıma dil uzatmış olursun.

Benim "siz de benim mükaddesatıma dil uzatıyorsunuz" sözümün içerdiği anlam budur, yoksa ben "siz de benim İnancımı paylaşmıyor, reddediyorsunuz" derdim.

Çaktın mı ?

Burda benim pike filan yaptığım yok senin bazı şeylerin farkına varman gerekiyor.
Bak ben net bir İnsanım, düşündüğümü açık/seçik ifade ederim.

Sen söylemedin diye söylüyorum : Senin bu konuya neden pike yaptığını gayet iyi biliyorum. Birisi (beni başka bir ortamdan tanıyan birisi) kulağına "hakdogan, Hıristiyan teolojisinin açmazları noktasında çok şey yazıp çizmiş birisidir" diye üfledi, sen de bu alana dalış yaptın.

Bir başka ihtimal, o birisinin bizzat sen olman durumu.

Olay budur.

Yapamaz mısın, e her ne kadar bu başlığın konusu farklı bir mevzu olsa da yapabilirsin.

Peki sebebini doğru düzgün açıklayamaz mısın ?

Açıklarsın, açıklamalısın.

Ama bunu bile yapamadın ve bu işin yükünü de benim omuzlarıma yükledin.

Canın sağolsun iki gözüm, sıkıntı etme...
Alt 08-05-2009, 14:38
Yazar

Son olarak konuyu toparlayalım.

Bu başlıkta, Kur'an-ı Kerim'de bazı şeylere dair yemin edilmesindeki hikmeti anlamayanlara, Arap dilinde kasem/yeminin ne anlama geldiği, hangi durumlarda ne için kullanıldığı ve Kur'an-ı Kerim'de ne maksatla kullanıldıklarına dair çarpıcı örnekler sunduk.

Derdi/meselesi anlamak, öğrenmek olan gereğini oradan alır.

Derdi başka olan ise kendini dilediğince avutsun, boş hülyalara dalsın.

Netice de hürdür ve zaten bu sebeple ceza ehliyeti vardır.

Sonuçlarına katlanır...
Alt 08-05-2009, 15:35
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merhametim galabe çalıyor, seni muhatap alıyorum, gerçekten şu cehaletinle nasipsizliğini derinleştirmene göz yummak içime sinmiyor/sinmez.

Sorunlu/Sakat bir İlah tasavvurunuz var.

Rab, İlah olan Allah.

Kul olan, yaratılmış bulunan, yani yokluktan varlığa çıkarılarak nimetlendirilen ise Adem.

İradeye ram olacak, olması gereken de Adem.

Buradaki bütün mesele, Allah'ın bu "ram olma" boyun eğme meselesinde Adem'e ve soyuna seçim hürriyeti vermesi.

Sen, en baştan bu yana diyorum ilk etapta topyekün "bu varlık alemi niye var, imtihan niye?" diye soru sorsan, daha doğru bir yerden konuya girersin.

Bütün espri zaten, İnsanoğlu'nun doğru/yanlış-true/false seçenekler arasında yapacağı tercihlerle sınanacağı bir imtihan ile karşı karşıya olmamız.

Allah, bu imtihanda kullarını başıboş da bırakmamış, doğruyu gösterir elçi ve klavuzlarla beşeriyeti mutlu akıbete çağırmış.
Sorun benim ilah anlayışımın sorunlu/sakat oluşu değil İlah anlayışının kendisinin sorunlu/sakat oluşu.

İşte sen bu noktayı kavrayamadığın için yazdıklarımı anlayamıyor yada anlamak istemiyorsun. Bu sebebtende suçu bana atıp işin içinden çıkmaya çalışmaktasın.

İlk önce ;
"Şimdi, ben kendi selahiyetime dayanarak bir yasak getiriyorum, üstelik bu yasak, yasağa muhatap olanların da yararına, onları çeşitli zararlardan koruyor."

diyerek koyduğu yasağın haklılığını göstermeye çalıştın.Eğer ortada Adem'in zararına birşey varsa ve sen iyi niyetliyse Alırsın ademi yanına gösterirsin Ademin o meyveyi yiyeceği zaman olacakları, şeytanın Ademi nasıl kandırdığını sonrasında olacakların hepsini gösterirsin. Üstüne üstelik Ademe zarar olan meyveyide ortadan kaldırırsın. Ademi zarardan korumak böyle olur.

Ama Allah ne yapıyor? Ademe sadece bu meyveyi yiyeceğini bile bile yasak diye aklına bir merak sokuyor. Sonra şeytanın cennete girip Ademi kandırmasına göz yumuyor. Eğer şeytan cennete girip Ademi kandırmasaydı Adem o meyveyi yer miydi?
Burda tek suç Ademin mi? Allah Ademi cennetten kovmak istiyor mu? İstemiyor mu?

Bunları hiç ölye kıvırıpta senin ilah anlayışın sakat, merhametim olduğu için seni muattap alıyorum diye lafı değiştirmeden cevap ver.
Senin tek yaptığın Ademin %100 suçlu göstermek.

Metaforların çok sorunlu/problemli.

Buda ana meseleye, sorunlu İlah tasavvuruna gönderme yapıyor.

1- Çocuk o mantarı yememesi gerektiği noktasında uyarılmış.
2- Çocuk o mantarı yemek zorunda değil.
3- Çocğuğa o mantarı yememesi için lazım olan melekeler de verilmiş.
4- Zaten çocuğun varlık sebebi, bu tip seçimlerde hür olması ve yaptıkları neticesi oluşacak tablo sonucu ceza/mükafat görmesi.
Verdiğim örnek çok sorunlu yoksa senin verecek cevabın mı yok?

1-Sen kendi çocuğunu sadece yememesi için uyarır mısın yoksa yiyeceğini bile bile mantarı orda bırakırmısın?
2- Evet mantarı yemek zorunda değil. Sende Çocuğunun başkaları tarafından kandırılıp mantarı yemesine göz yummak zorunda değilsin.
3- Çocuğada mantarı yemesi için gerekli bütün ortam hazırlanmış.
4- Bu durumda senin de amacın çocuğu zehirlemeye çalışarak ona ceza ve ya mükafat vermek.

İyi de bu ne demek ?

"Bana gözüm deme" demek.
İstersen de istersen deme! Sadece bana öyle hitap edilmesinden nefret ettiğimi bil demek.

@Ki-Adi,

Gerçekten saçmalıyorsun, üzülüyorum.

Ben, sana gözüm dememden nefret etmeni söylemen üzerine, benim de sizin mükaddesatıma dil uzatmanızdan nefret ettiğimi ama buna tahammül gösterdiğimi söylüyorum.

Bunun üzerine senin "iyi ama sen, salt müslüman olmakla başka inanç sahiplerine dil uzatmış oluyorsun" demen kadar saçma, bir başka aforizma daha düşünemiyorum.

Gülünç ötesi.

Bunu kendine yakıştırmamalısın.

Kel alaka bile yok ortada.
Anlamak istemediğin gün gibi ortada.

Ben orda Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapıyorsunu demek istiyorum.

Ama sen bunu kabul etmemek için anlamamazlıktan geliyorsun orası ayrı.

Bu benim sana gözüm diye hitap etmem gibi .

Dartttt, yine yanlış cevap.

San, salt bunları söylemekle dil uzatmış olmazsın. Sen böyle düşünerek/inanarak sadece İslam'ı reddetmiş olursun.

Sen "Senin Rabbin adil değil, Senin Peygamberin yalan söylüyor vs" diye, açıkça bir konuşmada, müzakere yada münakaşada bunları dillendirdiğin an, mükaddesatıma dil uzatmış olursun.

Benim "siz de benim mükaddesatıma dil uzatıyorsunuz" sözümün içerdiği anlam budur, yoksa ben "siz de benim İnancımı paylaşmıyor, reddediyorsunuz" derdim.

Çaktın mı ?
Hakdoğan Muhammed peygamber değil demek ne demek ?
Muhammed ben peygamberim diyorsa bende Değil diyorsam Muhammede ne demek istiyorum.

İsa ben Tanrıyım/Tanrının oğluyum diyorken sende İsa Tanrıda değil/Tanrı'nın oğluda değil derken ne demek istiyorsun.

Bak ben net bir İnsanım, düşündüğümü açık/seçik ifade ederim.

Sen söylemedin diye söylüyorum : Senin bu konuya neden pike yaptığını gayet iyi biliyorum. Birisi (beni başka bir ortamdan tanıyan birisi) kulağına "hakdogan, Hıristiyan teolojisinin açmazları noktasında çok şey yazıp çizmiş birisidir" diye üfledi, sen de bu alana dalış yaptın.

Bir başka ihtimal, o birisinin bizzat sen olman durumu.

Olay budur.

Yapamaz mısın, e her ne kadar bu başlığın konusu farklı bir mevzu olsa da yapabilirsin.

Peki sebebini doğru düzgün açıklayamaz mısın ?

Açıklarsın, açıklamalısın.

Ama bunu bile yapamadın ve bu işin yükünü de benim omuzlarıma yükledin.

Canın sağolsun iki gözüm, sıkıntı etme...
Sende biraz paranoya başladı sanırsam.
Kim demiş acaba bana "hakdogan, Hıristiyan teolojisinin açmazları noktasında çok şey yazıp çizmiş birisidir" diye. Eğer böyle bir iddian varsa kanıtlamak zorundasındır. Çık ortaya açık açık söyle . İsim vererek Şu kişi sana böyle böyle akıl verdi diye söyledi.

Eğer sen böyle birşeyi ispatlarsan bende bu forumu bırak ne birdaha Allah/ Muhammed / İsa ve diğer dinlerin yalanı hakkında bir şey söylecem nede bir satır yazı yazacağım.

Eğer ispatlayamazsan bir daha benden açıkça özür dilemeden benle Muattap olma. Bunları yapana kadar sana hiç bir şekilde cevap vermeyeceğim. Bunuda bil.

Son olarak şunu söyleyim Ben ne kimseden başkası birisi zaafları hakkında dedikodu alıp bunu ona karşı kullanırım ne de böyle bir dedikoduya alet olurum.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 08-05-2009, 15:53
sahozgur sahozgur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah su üzerindeki arşında melekleri ile rahat bir hayat yaşamaktadır. çooookkk uzun zamandır bu şekilde yaşayan Allahın artık canı sıkılmaya başlar. Çünkü melekler ne derse desin her şeye okey der ve hep yalakalık yapıp onu yüceltirler. Artık bu melekler zevk vermemeye başlar. Eee ortada kendisine eş olacak bir başka tanrıda olmayınca biraz oyun oynayayım der ve önce dünyayı yaratır, sonrada evreni yaratır. yeryüzünü sabitlemek için dağlar inşaa eder. göklere de yıldızları serpiştirir. bu arada güneşi ve ayı yaratır. Güneş dünyada gündüzü, ay ise geceyi aydınlatır.

buradan sonra sorun çıkıyor. Sorun şudur: insanlar dünyada mı yoksa Allahın katında mı yaratılmıştır. Cennetten dünyaya mı ışınlanmıştır, yoksa hep dünyada mıdır?

sonra cenneti yaratır. meleklerine yeryüzünde bir halife yaratacağını söyler. Melekler buna hemen itiraz eder: İlk defa Allahın katında melekler isyan çıkarmaya ve Allahın kararlarını sorgulamaya başlamışlardır. Allah bundan büyük keyif duyar. Ademi yaratır ve meleklerden ona secde etmelerini ister. Hepsi yere kapanır, ama iblis buna karşı çıkar. Çünkü kendisi ateşten yaratılmıştır. Ademi küçümser. Allahtan müddet ister ve ademi alt edeceğini söyler.

Adem cennete yerleştirilir, ademin kaburgasından da havayı yaratır (Havva adı kuranda geçmez, tevrattan aşırmadır). Adem ve Havva cennette takılırlar, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındadır. Yalnız bir ağacın meyvesinden yemeleri yasaktır. İblis yılan kılığına girer ve havayı kandırır (cennette iblisin ne işi var yaa? Orası yol geçen hanı mı? Hem Allaha kafa tutuyor hem de istediği gibi cennete girip çıkıyor.) Havva meyveden yer, Adem’e de yedirir. O andan itibaren edep yerleri birbirlerine görünür. (madem edep yerleri birbirlerine yasaktır, bir erkek bir dişi yaratmanın anlamı nedir?) Bu suçlarından dolayı cennetten kovulurlar.

Bu olanların hepsinin olacağını Allah zaten baştan bilmektedir. Keyifle olanları seyreder. Dünyaya ışınlanan adem ve Havva zor şartlarda yaşamaya başlarlar. Bir an önce popülasyonu artırmaları gereklidir. Havva bir batında 9 doğurur. Hepsi erkektir. İkinci batında da 9 kız doğurur. Sonra da bunlar büyür ve birlikte olurlar. Böylece nesilleri devam eder ve sayıları artar.

Allah bakar ki ömür uzun, insanlar zevk vermemeye başlar. Hemen cehennemi yaratır ve ademi ve neslini cehennem azabı ile korkutur. Cehennemlik insan ve cinler yaratır. Bunlar cehennemde odun olarak kullanılacaktır. Tabi o zamanlar doğalgaz veya petrol aklına gelmemiş Allahın odunla beslenen bir cehennem tasarlamıştır. Ama gelişen teknolojiye paralel olarak doğalgaza geçiş yapılacağı söylenmektedir. Böylece çevreye de fazla zarar verilmez.

Ademin nesli çoğalır. Kimi Çinli olur, kimi arap, kimi türk, kimi germen…. Dünyaya yayılırlar. Vahşet ve şiddet artar. Bunun üzerine peygamberler görevlendirilir. Ama tüm peygamberler aynı bölgeye, aynı toplumlara gönderilir. Diğerleri önemsizdir. İnsanlar bu peygamberleri pek sallamazlar. Ama zamanla mucizelerle gelen peygamberlere inanmaya başlarlar. Bunlar ayrıca yazardır. Kitapları vardır.

Hiçbir peygamberin inanırı daha sonra gelen peygamberi iplemez ve yalancılıkla şuçlar. Her dinin peygamberi en büyüktür. Diğerleri ise yalancıdır. Yahudiler isaya ve muhammede inanmaz, hristiyanlar da muhammede itibar etmezler. Birbirlerini katledip dururlar.

Bu arada Allah yukarıdan olanları seyreder. Age of empires oynayan bir çocuk kadar şendir. Yapacak başka işi olmadığından insanlarla uğraşır durur. İnsanlarsa biz niye varız, ölünce ne olacağız gibi sorulara cevap bulamayınca vardır bir hikmeti deyip kendilerini avuturlar. Kendilerine yapılan sınavdan geçer not almak için didinir dururlar. Oysa sınavın sonucu baştan bellidir. Cehennemlik odunlar ve cennetlikler yaşamaya başlamadan belirlenmiştir. Tüm çabalar boşunadır.

Anlayacağınız ademin bir suçu yoktur. O kendisine verilen rolü oynamıştır. Senaryoyu aynen uygulamıştır.
Alt 08-05-2009, 16:01
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

hakdogan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Jetonlar kaç köşe sizde ?

Hz. Adem olmuş/bitmiş, olacağı ben yaratılmadan önce bilinmiş bir hatadan ötürü beni nasıl ayıplarsın diyor.

Hz. Musa'nın susması bu sebepledir.

Parçalardan bütüne ulaşmak bir metoddur, ancak eldeki bütün parçalarla bu yapılır.

Yine Ebu Hüreyre'nin (R.A) rivayet ettiği bir Hadisi Şerifte "Adem unuttu ve meyveden yedi. Zürriyeti de unuttu. Adem hata işledi, zürriyeti de hata işledi." buyruluyor.

Çaktın mı şimdi, Allah'ın Resulü bu konuda ne demiş, kastedilen neymiş ?

Beni güldürdün, Allah Teala seni de güldürsün

Bulunduğun ambardan bir çıkıver, gerçek hayata dahil ol...
Gülmek iyidir, sevindim.
Fakat bilesin ki, bu forumlarda yer alan senin görüşünde ve inancında olanların iki ortak noktası var ve bunun da herkes farkında.
1- Kelimelerle oynayıp duruyorsunuz ve bunu çok iyi yaptığınızı sanıyorsunuz.
2-Muhatabınıza karşı onu sinirlendirecek şekilde tahrik edici yazılar yazarak, onları sinirlendirmeye çalışıyorsunuz.
Her iki yöntemi de, kavram kargaşası yaratmak, okuyanların kafasını karıştırmak, muhatabınızın dikkatini dağıtmak amacıyla yapıyorsunuz.
Baştan sona, yüzlerce tekrarlar, yanlışlar ve çelişkilerle dolu bir 'metinler toplamı' olan bir kitabı savunmaya çalışmak zorunda kalan sizlerin başka çaresi olmadığı da bu site katılımcıları tarafından gayet iyi bilinmektedir. Buna alışkınız.
Şimdi gördüğünüz gibi bu yöntemleriniz deşifre oldu, artık başka yöntemler aramaya çalışmanız gerekiyor.
Konuya gelirsek;
hem benim yazdığım, hem de senin aktardığın hadiste Adem'in yaptığını ısrarla 'hata' olarak tanımlamaktasın. Böylece 'günah' sözünden kurtulup, çelişkiden sıyrılmak istiyorsun. Ama unutuyorsun ki; dinsel literatürde
Allah'ın emirleri hakkında yapılan hatanın tek bir adı vardır: GÜNAH
Yani sözün kısası, hata=günah olduğunu herkes bilir.
Bu da şu demektir;
Adem Musa'ya ben hata yapmadım=günah işlmedim demektedir. Muhammet'te O'nu haklı bulmaktadır.
Sen ise Adem'in suçlu=günahkar olduğunu bir kaç kez söyledin.
Bu durumda Muhammed'e göre Adem masum demektir.
Burdan da şu sonuç çıkar ki; Muhammet Adem'in cennetten kovulmasını da, Ademoğullarının günahkar olmalarından dolayı cehenneme atılmasını da haksız bulmaktadır. Bu aynı zamanda Muhammet'in Kuran ayetlerine zıt sözler söylemiş olmasıdır ki, işte konunun can alıcı noktası da burasıdır.
Şimdi bulunduğun o karanlık ambardan çıkıp, geçiş günlerin için ağlar mısın, güler misin sen karar ver.
Alt 08-05-2009, 16:01
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İlk önce ;
"Şimdi, ben kendi selahiyetime dayanarak bir yasak getiriyorum, üstelik bu yasak, yasağa muhatap olanların da yararına, onları çeşitli zararlardan koruyor."

diyerek koyduğu yasağın haklılığını göstermeye çalıştın.Eğer ortada Adem'in zararına birşey varsa ve sen iyi niyetliyse Alırsın ademi yanına gösterirsin Ademin o meyveyi yiyeceği zaman olacakları, şeytanın Ademi nasıl kandırdığını sonrasında olacakların hepsini gösterirsin. Üstüne üstelik Ademe zarar olan meyveyide ortadan kaldırırsın. Ademi zarardan korumak böyle olur.
Allah, bir gün size rüyanızda, öldükten sonra size neler olacağını gösterse, uyandığınızda hayatınız değişirmiydi?
Alt 08-05-2009, 16:17
sahozgur sahozgur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah, bir gün size rüyanızda, öldükten sonra size neler olacağını gösterse, uyandığınızda hayatınız değişirmiydi?
Rüyada gördükleri üzerine hayatını şekillendiren saftiriklerden değilim ben. Çünkü her gece öyle rüyalar görüyorum ki, bunlara göre hayatıma yön vermeye kalksam aklımı kaybederim.

Ama eğer bana bunu açıkça uyanık olduğum bir zamanda gösterirse hayatım tabi değişir. Mesela nasıl; birgün hava aniden kararsa ve gökyüzü bir sinema perdesi gibi olsa ve insanlara cennet ve cehennem gösterilse, sanıyorum fikrim değişirdi.

Ama bugüne kadar kuranda iddia edildiği gibi hiçbir peygambere mucize verilmemiştir. O yüzden de insanlar bu peygamberim diyenleri taşlamış, yalanlamış ve hatta öldürmüştür. Eğer gerçekten mucize gösterseler emin ol hepsi inanırdı. Ama olmadı maalesef. Hepsi birer masal...

Önerilen Siteler