07-05-2009, 20:46
|
 |
Yazar
|
|
|
|
Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı
İslam ontolojisi diyorsun, İslam epistemolojisini diyorsun fakat bunları felsefe olmadan ele alıyorum diyorsun fakat yaptığın tek şey islam felsefesi yapıp sadece yaptığın şeyin felsefe olduğunu kabul etmeden yapmaktan başka birşey değil.
|
Bu kadar cehalet sana bile fazla be gözüm.
İslam'ın Varlık telakkisinden, Bilgi Teorisinden bahsederken ben elbet Felsefe yapmıyorum, zira bunları salt İnsan aklının rehberliğinde edindiğim bilgilere dayanarak söylemiyor, direkt Vahiy'den alıyorum.
Buna Felsefe diyen adama nasıl tebessüm etmemiz gerektiğini, git herhangi bir felsefe öğrencisine, yada ilgili fakültede bir öğretim üyesi, bir akademisyene sor, sonra gel bana da anlat, aynı metodla sana güleyim, olur mu
Elbette çocuklarına da ceza vermiş oluyor?
Çocuğun babasının suçu yüzünden Topraklarından edilmesinin tek suçlusu Devletdir bu örnekte.
|
Gözüm saçmalama.
Üzerinden hareket ettiğimiz konu Hz. Adem. Ben örneği yazarken "gelecek nesiller" demeyi ihmal ettim diye (hakkaten galiba sana, senin tabirinle embesile yazar gibi yazmak lazım) burada söz konusu olanın o olduğunu ıskalayamazsın.
Şu tuhaflıktan sıyrıl.
Bir ferde verilen ceza, dolaylı olarak onun gelecek nesillerine nasıl verilmiş olmakta?
Böyle olsa dahi burada suçlu kim olmakta ?
Sen hem misafirinin buzdolabına dokunacağını bil hem de yasakla. Hem de birisinin girip misafirini etkilemesine onu kandırmasına izin ver. Eğer sen o birisinin evine girip misafirini kandırmasına izin vermeseydin. Misafir buzdolabına dokunacak mıydı?
|
Kiminlerle yazışıyoruz Ya Rab!
İki gözüm.
Buzdolabıma "dokunmama" yasağı koyma hakkına sahip miyim ?
Sahibim.
Bu noktada gerekli uyarıyı yapmışsam ve hele bir de menfi tesirlere dikkat çekmişsem, bundan sonra dokunana dokunduğumda, dokunulan tantana edebilir mi ?
Edemez.
Bak şimdi, hayatında belki meal düzeyinde bile Kur'an-ı Kerim'e muhatap olmamış muhatabım, sana konuya dair bazı ayetleri yazayım ve bak bakalım Adem (A.S) için açık bir kapı kalmış mı ?
"Ve dedik ki: 'Ey Adem, sen ve eşin cennete yerleşin, ikiniz de orada dilediğiniz yerde bol bol yiyin, ancak şu ağaca yaklaşmayın ki, haddini aşan zalimlerden olmayasınız.'" Bakara 35
"Gerçek şu ki, bundan önce Adem'e bir emir verdik, ama o unuttu ve Biz onda bir azim de bulmadık." Taha 115
"Derken şeytan ona vesvese verdi: 'Ey Adem, sana sonsuzluk ağacını ve çürümesi olmayan bir saltanatı göstereyim mi?' dedi. Bunun üzerine ikisi de ondan yediler; hemen ayıp yerleri kendilerine açılıp göründü, üzerlerine cennet yaprağından yamamağa başladılar ve Adem Rabbine asi oldu da şaşkın düştü. Sonra Rabbi onu seçti de tevbesini kabul buyurdu ve yol gösterdi." Taha 120-122
"Bu ara Adem Rabbinden bir takım kelimeler belleyip O'na yalvardı. O da tevbesini kabul buyurup ona yine baktı. Gerçekten tevbeyi çok kabul eden ve çok merhamet eden ancak O'dur!" Bakara 37
Demekki neymiş ?
Oyunun kuralları herkese açıklanmış.
Kuralı ihlal eden hatasını kabullenip, tövbesini dilemiş ve bu tövbe Merhametlilerin enMerhametlisi tarafından kabul edilmiş.
kıvırtarak cevaplar veriyorsun
|
Ben sen değilim gözüm.
Aynaya bakarak post atma.
ilk mesajında demişsin oyun kuralarından haberin yok diye sonrada oyunun şartları kuran diyorsun.
|
Görüldüğü üzere kıvrak figür bizzat senden gelmekte.
İlk önce alıntıladığın mesajda, "Antlaşma, Antlaşma deyip deyip duruyorsun nerden bu antlaşma" soruna yanıt veriliyor, İnsanoğlu'nun yeryüzüne gelişi öncesi Rabbi ile yaptığı ahidin ne olduğuna dair sorduğun soruya.
Tabi, Kur'an ve İslam ile irtibatın deniz seviyesinde bile olmadığı ve daha önce bana " bir embesile anlatır gibi anlat" da dediğin için, burada Araf 172'den bahsettiğimi açıkça söylemediğim için suçumu itiraf ediyorum
Devamla alıntıladığın mesajımda ise, 4 madde halinde, erken yaşta göçen Kul üzerinden devşirmeye çalıştığın adaletsizliğe, 2. madde de, kulun mukadder akıbetinin onun ömrü ile olan ilişkisine vakıf olup olmadığın, yani bu kul koca bir ömür yaşamış olsaydı nasıl bir İmtihan yaşayacaktı bunu bilmediğin, 4. madde de de bu kul ile Rabbi arasında geçen sözleşmeye şahit olmadığın vurgulanıyor.
Yani kıvrak bir figürle, kel alaka bir bağlama çabası yaptığın.
Çaktın mı iki gözüm ?
Ama sen ne dedin bizim senin ilahlarına dil uzattığımızı söyledin.
|
Bayağı eğlenceli bir hal almaya başladı senle yazışmak.
Ben Pagan değili.
Elhamdülillah Müslümanım.
BENİM TEK BİR İLAHIM VAR, O'DA ALEMLERİN RABBİ ALLAH C.C.
Kendine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapma!
|
Şirazen hepten kayboldu.
1- Ben "Benim mükaddesatıma dil uzatılmasından da hoşlanmıyorum ama, tahammül göstreyoruz" dedim.
2- Bunu diyerek "dil uzatma" demedim.
3- VE EN MUHİMİ KIVRAK FİGÜR SAHİBİ ARKADAŞIM, BEN SEN ŞU MEVZUYU AÇANA DEK, ŞU BAŞLIKTA HIRİSTİYANLIĞA DAİR TEK KELAM DA ETMEDİM.
@Ki-Adi,
Fena halde zayıfsın.
Sen git, daha ustaları gelsin...
|

07-05-2009, 21:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Bu kadar cehalet sana bile fazla be gözüm.
İslam'ın Varlık telakkisinden, Bilgi Teorisinden bahsederken ben elbet Felsefe yapmıyorum, zira bunları salt İnsan aklının rehberliğinde edindiğim bilgilere dayanarak söylemiyor, direkt Vahiy'den alıyorum.
Buna Felsefe diyen adama nasıl tebessüm etmemiz gerektiğini, git herhangi bir felsefe öğrencisine, yada ilgili fakültede bir öğretim üyesi, bir akademisyene sor, sonra gel bana da anlat, aynı metodla sana güleyim, olur mu
|
Ah be hakdoğancım demek felsefe yapmıyorsun. Peki sen felsefe yapmıyor muş gibi davranmaya devam et.
|
Gözüm saçmalama.
Üzerinden hareket ettiğimiz konu Hz. Adem. Ben örneği yazarken "gelecek nesiller" demeyi ihmal ettim diye (hakkaten galiba sana, senin tabirinle embesile yazar gibi yazmak lazım) burada söz konusu olanın o olduğunu ıskalayamazsın.
Şu tuhaflıktan sıyrıl.
Bir ferde verilen ceza, dolaylı olarak onun gelecek nesillerine nasıl verilmiş olmakta?
|
Hayırdır Hakdoğancım verdiğin örnek geri mi tepti birden kıvırmaya başladın gene.
Verdiğin örnekle Ademin durumu arasında hiç bir fark yok. Yok gelecek nesiller demeyi ihmal etmiş. Gelecek nesiller yazsaydın da ne değişecekti. Suç atasının suçu yüzünden çocuklarını ve onun neslini topraklarından kovan devlettedir.
|
Kiminlerle yazışıyoruz Ya Rab!
İki gözüm.
Buzdolabıma "dokunmama" yasağı koyma hakkına sahip miyim ?
Sahibim.
Bu noktada gerekli uyarıyı yapmışsam ve hele bir de menfi tesirlere dikkat çekmişsem, bundan sonra dokunana dokunduğumda, dokunulan tantana edebilir mi ?
Edemez.
Bak şimdi, hayatında belki meal düzeyinde bile Kur'an-ı Kerim'e muhatap olmamış muhatabım, sana konuya dair bazı ayetleri yazayım ve bak bakalım Adem (A.S) için açık bir kapı kalmış mı ?
"Ve dedik ki: 'Ey Adem, sen ve eşin cennete yerleşin, ikiniz de orada dilediğiniz yerde bol bol yiyin, ancak şu ağaca yaklaşmayın ki, haddini aşan zalimlerden olmayasınız.'" Bakara 35
"Gerçek şu ki, bundan önce Adem'e bir emir verdik, ama o unuttu ve Biz onda bir azim de bulmadık." Taha 115
"Derken şeytan ona vesvese verdi: 'Ey Adem, sana sonsuzluk ağacını ve çürümesi olmayan bir saltanatı göstereyim mi?' dedi. Bunun üzerine ikisi de ondan yediler; hemen ayıp yerleri kendilerine açılıp göründü, üzerlerine cennet yaprağından yamamağa başladılar ve Adem Rabbine asi oldu da şaşkın düştü. Sonra Rabbi onu seçti de tevbesini kabul buyurdu ve yol gösterdi." Taha 120-122
"Bu ara Adem Rabbinden bir takım kelimeler belleyip O'na yalvardı. O da tevbesini kabul buyurup ona yine baktı. Gerçekten tevbeyi çok kabul eden ve çok merhamet eden ancak O'dur!" Bakara 37
Demekki neymiş ?
Oyunun kuralları herkese açıklanmış.
Kuralı ihlal eden hatasını kabullenip, tövbesini dilemiş ve bu tövbe Merhametlilerin enMerhametlisi tarafından kabul edilmiş.
|
Buzdolabı senin istediğin gibi yasak koyabilirsin buna bir şey diyen yok fakat sen bu yasağı sonucunu bile bile koyuyorsan misafirini suçlu duruma düşürmek istediğin anlamına gelir. Sen isteseydin sonucunu bildiğin için misafirini suçlu duruma getirmemek için bu yasağı koymaz Başka birilerinin evine gelipte misafirini kandırmasına izin vermezdin.
Önce misafirini suçlu duruma düşürt sonra ondan sana yalvarmasını, tövbeler etmesi görüncede affedip kendini merhametli göster.
Madem merhametliydin baştan niye göz yumdun suçlu durumu düşmesine ?
|
Ben sen değilim gözüm.
Aynaya bakarak post atma.
|
Kimin nasıl kıvırdığı çok açık
Görüldüğü üzere kıvrak figür bizzat senden gelmekte.
İlk önce alıntıladığın mesajda, "Antlaşma, Antlaşma deyip deyip duruyorsun nerden bu antlaşma" soruna yanıt veriliyor, İnsanoğlu'nun yeryüzüne gelişi öncesi Rabbi ile yaptığı ahidin ne olduğuna dair sorduğun soruya.
Tabi, Kur'an ve İslam ile irtibatın deniz seviyesinde bile olmadığı ve daha önce bana " bir embesile anlatır gibi anlat" da dediğin için, burada Araf 172'den bahsettiğimi açıkça söylemediğim için suçumu itiraf ediyorum
Devamla alıntıladığın mesajımda ise, 4 madde halinde, erken yaşta göçen Kul üzerinden devşirmeye çalıştığın adaletsizliğe, 2. madde de, kulun mukadder akıbetinin onun ömrü ile olan ilişkisine vakıf olup olmadığın, yani bu kul koca bir ömür yaşamış olsaydı nasıl bir İmtihan yaşayacaktı bunu bilmediğin, 4. madde de de bu kul ile Rabbi arasında geçen sözleşmeye şahit olmadığın vurgulanıyor.
Yani kıvrak bir figürle, kel alaka bir bağlama çabası yaptığın.
Çaktın mı iki gözüm ?
|
Kimin kıvrak figürler sergileyim neyi başka yere bağladığı belli Hakdoğancım.
Evet antlaşma antlaşma dedim.Sonrada Oyunun Kurallarını sordum sana. Oyunun kuralları derken yapılan antlaşmanı kastetmiştim.Sende sonra bunun bana kuran olduğunu söyledin. Bende sana sordum bu kuran herkez için aynı değil mi diye yani Eğer Kuran antlaşma ise Herkeze aynı antlaşma yapılmış demektir. O zaman Sınavdan erken çıkanların ne ayrıcalığı var? Eğer o antlaşma Kuran değil se nedir?
Şu everest kadar muhteşem Kuran ve İslam bilginle Aydınlat bizleri
Sende, bende herkezde Allah'ın adil olmadığının farkındayız.
|
Bayağı eğlenceli bir hal almaya başladı senle yazışmak.
Ben Pagan değili.
Elhamdülillah Müslümanım.
BENİM TEK BİR İLAHIM VAR, O'DA ALEMLERİN RABBİ ALLAH C.C.
|
Şu Allah dediğin Kabe'nin baş putu değil miydi yaa? Hani her yıl bu baş putun evi olan kabe ye yapılan hacclar.Karataşın etrafında dönmeler. Her yıl bir ay aç kalmalar hep bu Baş put için değilmiydi.
O baş putu Muhammed İbrahimin tanrısı yapmamış mıydı?
|
Şirazen hepten kayboldu.
1- Ben "Benim mükaddesatıma dil uzatılmasından da hoşlanmıyorum ama, tahammül göstreyoruz" dedim.
2- Bunu diyerek "dil uzatma" demedim.
3- VE EN MUHİMİ KIVRAK FİGÜR SAHİBİ ARKADAŞIM, BEN SEN ŞU MEVZUYU AÇANA DEK, ŞU BAŞLIKTA HIRİSTİYANLIĞA DAİR TEK KELAM DA ETMEDİM.
@Ki-Adi,
Fena halde zayıfsın.
Sen git, daha ustaları gelsin...
|
Bakalım ne demişsin
|
Ben de Allah'a, Resulüne, Dinine, Vahyine dil uzatılmasından nefret ediyorum.
|
nerde gösterdiğin tahammül?
Ben yazana kadar İsa ile ilgili bişi yazmamış olman senin İsa'nın tanrılığını kabul etmeyip öyle kabul edenleri inkarcı,iftiracı diye nitelendirdiğin gerçeğini değiştirmez.
Benim hristiyanlıkla ilgili konuyu açmam daha da önce dediğim gibi sadece biz senin Tanrına, dinine dil uzatmıyoruz aynı şekilde sende müslüman oluşundan dolayı dil uzatıyorsun dedim.
Ama sen işin içinden çıkmayacağın için bu konuyu bir an önce kapatmaya çalışmaya başladın .
...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
|

07-05-2009, 22:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yorumları kısmen okudum benim gibi inanan arkadaşların biraz kaçamak cevap verdiğini kabul etmeliyim.Doyurucu bir cevaba rastlayamadım. Ben şimdilik konuyu araştıracağım. Bulgularımı paylaşırım. Ama kuran dilinden direk allah değilde meleğin (cebrailin) dilinden olduğu izlenimi var. allahtan aldığını allah olarak indirmemiştir.birde peygamberimizin anladığı kuran meselesi var toplamda allahın cebraile ve cebrailin peygamberimize aktarımı söz konusu. neyse araştırmalarımı paylaşacağım.
|

07-05-2009, 23:42
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
[quote=hakdogan;173754]
Bak arkadaş laf kalabalığı yapmayı bırak.Aşağıdaki alıntı ve sözler sana ait.
Ne diyorsun Adem suçludur.
Var mı anlaşılmayan bir şey? YOK:
Alıntı:
Adem'in cennetten kovulup dünyaya gönderilmesi kimin suçu?
Tabi ki Adem'in
Şimdi de sorduğum hadisi tekrar yazıyorum.
‘’Ebu Hureyre anlatıyor: Muhammed buyurdular ki: ‘ Adem ve Musa münakaşa ettiler. Musa, Adem'e: ‘İşlediğin günahla insanları cennetten çıkaran ve onlar şekavete (bedbahtlığa) atan sensin değil mi!’ dedi. Adem de Musa'ya: ‘Sen, Allah'ın risalet vermek suretiyle seçtiği ve hususi kelamına mazhar kıldıgı kimse ol da, daha yaratılmamdan (kırk yıl) önce Allah'ın bana yazdığı bir işten dolayı beni ayıplamaya kalk (bu olacak şey değil)!’ diye cevap verdi. Muhammed devamla dedi ki:
"Adem Musa'yı ilzam etti!" (ilzam etti: Susturdu, cevap veremez duruma getirdi-yazarın notu)
Buhari, Kader 11, Enbiya 31, Tefsir, Ta-ha 1, 3, Tevhid 37; Muslim, Kader 13, (2652); Muvatta, Kader 1, (2, 898); Ebu Davud, Sunnet 17, (4701); Tirmizi, Kader 2, (2135). ; ( Kütübü Sitte, Hadis no 4810 )
Ne anlatıyor bu hadis? Muhammed Adem'in suçsuz olduğunu söylüyor.
Şimdi üç şık var:
1- Muhammed yanlış biliyor.
2- Sen yanlış biliyorsun.
3- Hadis sarih değildir.
Neden ahlaklı bir insan gibi davranıp bu çelişkiye bir açıklık getirmiyorsun?
Yanılmışsan, yanılmışsındır. Ucunda ölüm yok. Herkes yanılabilir.
Yanlışı reddedip, gerçeği kabul edersin olur biter.
Ben laf kalabalığına getirip bulanık suda balık avlamana izin vermem. Boşuna uğraşma.
Hangi şıkkı seçiyorsun? Açıkça söyle ya da susmak zorundasın.
|

07-05-2009, 23:47
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
Bu layemudu bir yerden gözüm ısırıyor ama;
///////
Dış ses : Sallama Okiiiiiiiii..
Oki : Doğru... sallama olduğu belli değil mi
Selamlar
|

08-05-2009, 00:20
|
 |
Yazar
|
|
|
|
Gelecek nesiller yazsaydın da ne değişecekti. Suç atasının suçu yüzünden çocuklarını ve onun neslini topraklarından kovan devlettedir.
|
Hımmm.
Yani şimdi sen bir cürüm işlesen ve bu devlet seni sınır dışı etse.
Sen sonradan çoluk çocuk sahibi olsan, o çocuklar "Biz Türkiye'de doğmadık, büyüyemedikse suç Türk devletinin, babamızın değil" diyecekler öyle mi ?
Senin genetik kodlarına sahip çocukların belki böyle der de gözüm, İnan sağlıklı nesiller böyle düşünmez
Buzdolabı senin istediğin gibi yasak koyabilirsin buna bir şey diyen yok fakat sen bu yasağı sonucunu bile bile koyuyorsan misafirini suçlu duruma düşürmek istediğin anlamına gelir.
Sen isteseydin sonucunu bildiğin için misafirini suçlu duruma getirmemek için bu yasağı koymaz Başka birilerinin evine gelipte misafirini kandırmasına izin vermezdin.
|
Yahu ne dedim, sen git ustaların gelsin.
Şu saçma mantığın neresini düzeltebiliriz ?
Bu mantığın sahibini kaale almak cürümü ayıp olarak bize yetiyor zaten.
Şimdi, ben kendi selahiyetime dayanarak bir yasak getiriyorum, üstelik bu yasak, yasağa muhatap olanların da yararına, onları çeşitli zararlardan koruyor.
Bunu, muhataplara da deklare ediyorum, "sakın bu yasağı çiğnemeyin" diyorum, ama yasak çiğneniyor ve ben "misafirini suçlu duruma düşüren" oluveriyorum.
Çocukluğunu anladık ta, yaş kemale erdikten sonra da mı texas tommiks okumakla iktifa ettin ?
Çocuk bakıcısı değilim, burası da kreş değil.
Beni güldürmek zorunda hiç değilsin, tam aksine şu idrak krizin, mantığı yalama yaparak sıyırma çabaların, karşımdaki en nihayetinde bir İnsan olduğu için beni hüzünlendiriyor.
O zaman Sınavdan erken çıkanların ne ayrıcalığı var?
|
hakdogan´isimli üyeden Alıntı
Mülk O'nun.
Dilediği tasarrufta bulunur.
Küçük çocukların bu dünyadan erken göçmelerinin onlara zarardan çok yarar sağladığını madem takdir edebiliyorsun ("ne ayrıcalıkları var?" diyerek), aynı şekilde bu takdirde farklı hikmetler olabileceğini de gözardı etmemelisin. Dünyaya geliş öncesi Rableri ile yaptıkları akide şahit oldun mu ? Yada o noktada ne gibi bir malumatın var ?
Yok.
O halde ?
|
nerde gösterdiğin tahammül?
|
Makasladığın cümlenin devamında :
Ancak tahammül gösteriyoruz, zira sizelere bu imkanı bizzat Yaratan vermiş.
|
Anladım ki, problem gözlerinde değil iki gözüm.
Ben yazana kadar İsa ile ilgili bişi yazmamış olman senin İsa'nın tanrılığını kabul etmeyip öyle kabul edenleri inkarcı,iftiracı diye nitelendirdiğin gerçeğini değiştirmez.
|
Eeee.
Benim hristiyanlıkla ilgili konuyu açmam daha da önce dediğim gibi sadece biz senin Tanrına, dinine dil uzatmıyoruz aynı şekilde sende müslüman oluşundan dolayı dil uzatıyorsun dedim.
|
Evet, yine muhteşem beyninin, harikülade mantık örgüsünden bir seçme.
Yani ben Müslüman olmaklığımla, bizatihi Müslüman olmayanlara dil uzatmış oluyorum.
Vay anasını.
Ne cevherler var bu forumda.
Diyelim öyle.
Tekrar ediyorum, bunu dillendirme sebebin ne ?
Yani bana " bana gözüm deme abi" modunda sırnaşman sonrası, sana " benim mükaddesatıma dil uzatıyorsun ses çıkarmıyoruz, sende tahammül edeceksin" demem üzerine bu mevzuya niye pike yaptın ?
Hala mantıklı bir açıklama göremedik.
Ama sen işin içinden çıkmayacağın için bu konuyu bir an önce kapatmaya çalışmaya başladın .
|
What dedin gülüm ?
Bak sen beni dinle, denedin olmadı.
Abilerin gelsin...
|

08-05-2009, 00:32
|
 |
Yazar
|
|
|
|
selanikli´isimli üyeden Alıntı
Ne anlatıyor bu hadis?
|
Adem, tabiatı gereği işlediği cürümden ötürü ayıplanmamalı diyor.
Çaktın mı ?
Sanmam.
Şimdi üç şık var:
1- Muhammed yanlış biliyor.
2- Sen yanlış biliyorsun.
3- Hadis sarih değildir.
|
4. bir şık daha var, onu eksik bırakmışsın.
Şık 4 : selanikli, Adem'in hür seçiminin Yaratıcı'nın ezeli İlminde bilinmesini idrak edemiyor, hele hele Adem'in tövbekar olmasınını bir türlü anlayamıyor.
Aslında "selanikli ve benzerlerinin anlamak işine gelmiyor" diye daha kısa bir şık da düşünülebilir.
Neden ahlaklı bir insan gibi
|
Aynen iade ederim, maskeli forum sakini.
Ben laf kalabalığına getirip bulanık suda balık avlamana izin vermem.
|
Sorması ayıp kim oluyorsun da, her hangi bir konuda bana izin verme yada vermeme moduna giriveriyorsun ?
Yaşam alanı "bulanık sular/puslu havalar" olduğu gayet belli muhatabım, kendinde olmayan güçler vehmetme.
Dediğin fiiller bizzat senin davranış kalıpların olabilir, bu bir yana işte açık seçik yazıyorum : Doğru bildiğimi her daim yazarım ve Allah izin verdikçe yazacağım.
HODRİ MEYDAN.
İzin verme de görelim.
Öpüldünüz...
|

08-05-2009, 00:48
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
[quote=hakdogan;173827]Adem, tabiatı gereği işlediği cürümden ötürü ayıplanmamalı diyor.
Çaktın mı ?
Sanmam.
Bir konuyu açıklığa kavuşturabilsek herşey çok kolay anlaşılacak.
Neden bizler ve inanmışlar her ihtilaflı ayet veya hadisten farklı şeyler anlıyoruz acaba.
Oysa hadis o kadar açık ki, farklı anlamak ve yorumlamak mümkün değil. Şöyle ki:
Adem, Musa'ya karşı kendini savunuyor ve diyor ki: Allah bana bunu yazmış, ben ne yapabilirim. Yani suçsuzum diyor.
Muhammed ne diyor, Adem Musa'yı susturdu, yani Adem haklı çıktı, yani Adem suçsuzdu diyor.
Peki sen ne diyorsun? Adem suçludur.
Senin söylediğinle, Muhammed'in söylediği zıd değil mi?
Üç şık var yukarda yazdım.
Senin söylediğin 4. şıkka gelince, tövbe ayrı bir konudur ve şıklara dahil değildir.
Muhammed'in suçsuz bulduğu birini suçlu bulup tövbe ettirmek isteyen ve hala müslüman olduğunu iddia eden birine de ilk kez rastlıyorum
Muhammed senin peygamberin değil mi? Nasıl O'na zıt şeyler söyleyebilirsin?
İzin konusuna gelince, ben bilgi birikimime, bilgilerimi aktarma ve doğru olduklarını kanıtlama yeteneğime güvenirim.
Kaçak güreşmene izin vermem ve bilgisizliğe dayalı fikirlerini çürüterek izin vermem.
Kimin kimi öptüğüne de sonunda okuyucular karar versin istersen?
|

08-05-2009, 01:24
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Hımmm.
Yani şimdi sen bir cürüm işlesen ve bu devlet seni sınır dışı etse.
Sen sonradan çoluk çocuk sahibi olsan, o çocuklar "Biz Türkiye'de doğmadık, büyüyemedikse suç Türk devletinin, babamızın değil" diyecekler öyle mi ?
Senin genetik kodlarına sahip çocukların belki böyle der de gözüm, İnan sağlıklı nesiller böyle düşünmez
|
Eğer Devlet dışarıda doğmuş çocukların topraklarına dönme isteklerine yok öyle giremezsiniz. Sizin babanızı bilirim ben güvenilmez di sizde ne de olsa onun çocuklarısınız deyip Topraklara girmek için belirli şartlar koşuyorsa Burda devletin suçu vardır. Tamam babasını attın haklıydın haksızdın başka konu ama çocuklarını neden babaları gibi potansiyel suçlu olarak bakıyorsun.
|
Yahu ne dedim, sen git ustaların gelsin.
Şu saçma mantığın neresini düzeltebiliriz ?
Bu mantığın sahibini kaale almak cürümü ayıp olarak bize yetiyor zaten.
Şimdi, ben kendi selahiyetime dayanarak bir yasak getiriyorum, üstelik bu yasak, yasağa muhatap olanların da yararına, onları çeşitli zararlardan koruyor.
Bunu, muhataplara da deklare ediyorum, "sakın bu yasağı çiğnemeyin" diyorum, ama yasak çiğneniyor ve ben "misafirini suçlu duruma düşüren" oluveriyorum.
Çocukluğunu anladık ta, yaş kemale erdikten sonra da mı texas tommiks okumakla iktifa ettin ?
Çocuk bakıcısı değilim, burası da kreş değil.
Beni güldürmek zorunda hiç değilsin, tam aksine şu idrak krizin, mantığı yalama yaparak sıyırma çabaların, karşımdaki en nihayetinde bir İnsan olduğu için beni hüzünlendiriyor.
|
İşine gelmeyince saçma diyorsun gene işin içinden kıvrılmaya çalışıyorsun.
Yasak koyuyorum diyorsun onların yararına koyuyorum. Madem onların yararına yasak koyacağına onlara zararı olan şeyi ortadan kaldırsana.
Ufak çocuğun bahçede oynuyor. Bahçede de bir tane zehirli mantar var sen gidiyorsun yiyeceğini bile bile bak sen bu mantarı yeme diye uyarıyorsun çocuğu, Sonra niyetinin ne olduğunu bildiğin kötü bir çocuğun bahçene girip kendi çocuğunu kandırmasına göz yumuyorsun. Çocuğun yiyeceğini bile bile mantarıda orada bırakıyorsun. Tabiki çocuk hem diğer kötü çocuğun etkisi hemde kendi merakı yüzünden mantarı yiyip zehirleniyor.
Adama sormazlar mı Çocuğunun bile bile zehirlenmesine göz yumdun diye. Eğer sen o mantarı bahçeden kopartsaydın ve öteki kötü çocuğun bahçeye girmesini engelleseydin çocuğun zehirlenecek miydi?
Misafir konusunda ise eğer sen sonucunu bilmeseydin ortada sorun olmazdı. Ama sen sonucu biliyorsun ve engellemek için birşey yapmıyorsun aksine daha da yardımcı oluyorsun. Bu da seni buzdolabına dokunan misafirden daha suçlu yapar.
Cevap veremeyeceksen saçma mantık diyerek işin içinden çıkmaya çalışma bir zahmet. Bazı şeyleri kabul etmekte bir erdemdir.
Makasladığın cümlenin devamında :
Alıntı:
Ancak tahammül gösteriyoruz, zira sizelere bu imkanı bizzat Yaratan vermiş.
Anladım ki, problem gözlerinde değil iki gözüm.
|
Bilerek yapılmış bir kesinti değildir.Hatamı kabul ediyorum.
|
Evet, yine muhteşem beyninin, harikülade mantık örgüsünden bir seçme.
Yani ben Müslüman olmaklığımla, bizatihi Müslüman olmayanlara dil uzatmış oluyorum.
Vay anasını.
Ne cevherler var bu forumda.
Diyelim öyle.
Tekrar ediyorum, bunu dillendirme sebebin ne ?
Yani bana "bana gözüm deme abi" modunda sırnaşman sonrası, sana "benim mükaddesatıma dil uzatıyorsun ses çıkarmıyoruz, sende tahammül edeceksin" demem üzerine bu mevzuya niye pike yaptın ?
Hala mantıklı bir açıklama göremedik.
|
Bunu daha önce açıkladım. Senin bu açıklamayı anlayacak kapasiten olmadığını değilde anlamak istemediğini düşünüyorum. Senin için tekrar yazayım.
İlk önce Ben sana "bana gözüm deme" demedim.Sana bana gözüm denmesinden nefret ettiğimi söyledim neyse önemli değil.
Sonra sen
"Ben de Allah'a, Resulüne, Dinine, Vahyine dil uzatılmasından nefret ediyorum...."
dedin.
Bende tekrar söylüyorum iyi oku!
İlah'ına dil uzatılan bir tek sen değilsin. Sende başkasının ilahına müslüman olman dolayısıyla dil uzatmaktasın.
Şimdi gelelim Müslüman olmak la başkasının İlah'ına dil uzatmak nasıl oluyor.
Kuran'da da açık açık yazıyor İsa Tanrı/Tanrı'nın oğlu değildir sadece peygamberdir. İsa'nın Rablığını red ederek ve İsa'ya Tanrı diye bakanların açıkça küfre düşmüş olduklarını, İncilin bozulduğunu ilk başta söylemesen bile bunun böyle olduğunu kabul ediyordun.
Ben Allah Tanrı , Muhammed peygamber, Kuran'da kutsal kitap değildir diyerek nasıl sana göre Senin Allah'ına Resulüne ... dil uzatmış oluyorsam
sende aynı şekil Hristiyanlara dil uzatmış oluyorsun.
Burda benim pike filan yaptığım yok senin bazı şeylerin farkına varman gerekiyor. Biz sana dil uzatıyorsak sende başkalarını dil uzatıyorsun. kendine yapılmasını sevmediğin birşeyi başkasına yaptığının farkına var.
...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
|

08-05-2009, 01:34
|
 |
Üye
|
|
|
|
Alıntı-Ki-Adi
|
Yasak koyuyorum diyorsun onların yararına koyuyorum. Madem onların yararına yasak koyacağına onlara zararı olan şeyi ortadan kaldırsana.
Ufak çocuğun bahçede oynuyor. Bahçede de bir tane zehirli mantar var sen gidiyorsun yiyeceğini bile bile bak sen bu mantarı yeme diye uyarıyorsun çocuğu, Sonra niyetinin ne olduğunu bildiğin kötü bir çocuğun bahçene girip kendi çocuğunu kandırmasına göz yumuyorsun. Çocuğun yiyeceğini bile bile mantarıda orada bırakıyorsun. Tabiki çocuk hem diğer kötü çocuğun etkisi hemde kendi merakı yüzünden mantarı yiyip zehirleniyor.
Adama sormazlar mı Çocuğunun bile bile zehirlenmesine göz yumdun diye. Eğer sen o mantarı bahçeden kopartsaydın ve öteki kötü çocuğun bahçeye girmesini engelleseydin çocuğun zehirlenecek miydi?
|
Çok güzel bir örnek olmuş sevgili Ki-Adi,
Allah'ın oyunları ve tuzakları pek yamandır...Zevk aldığı sadistik oyunlar insanın doğasına hiç te uyumlu değiller..Kolay baştan çıkabilecek bir yapıda yarattığı varlığa çok fazla yük yüklemesi hiç adilane bir davranış değil..Fazla kul yapısı ve sakil duruyor.
Sanırım Hakdoğan bu sefer de anlayacak ama anlamamazlığa gelecektir..Kendisi zeki bir müslüman,bazen kurnazlığa da kaçması doğaldır..
Sevgiler
|