Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-04-2015, 15:25
Stepal Kepton Stepal Kepton isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Stepal Kepton;

Ben şöyle biliyorum eğer yanlışsam düzelt beni lütfen.
Aslında başta sadece Teizm vardı. Sonra Teizm'e karşı Ateizm çıktı
.

Hayır. İlk olarak ateizm vardı (aslında düşünen ilk insanlar agnostikti) ama çıkması için ortam yoktu.

Ateizm karşısında çaresiz kalan bazı Teistler dinleri reddetmeye başladı. Bunlara da Teist yerine Deist denmeye başlandı.
Hayır çok yanlış gidiyorsunuz. Teistler ile deistlerin ortak noktası aslında bir yaratıcı gibi görünse de, deistlerin inandığı yaratıcı farklıdır. Bize göre bir yaratıcı kitap ve peygamber göndermez. Cehennemle korkutmaz. Cennetle müjdelemez. Bu bakımdan insana çıkarları veya yaratıcı zafiyetleri doğuran her türlü anlayışı deizm yaratıcıya hakaret olarak görür. Aslıdna farklıdır deizm ve teizm.

Ateizm aslında Teizm'e de Deizm'e de karşıdır. Ateizm yaratıcı kavramına karşıdır. Teizm'de ki abukluklar/subukluklar ve bu abuklukların/subuklukların peşinden gidenler o kadar fazla ki henüz sıra siz sevgili Deistlere gelmedi
Burada da yanılıyorsunuz. Adı üstünde ateizm. Teizme karşı ortaya çıkmıştır. Yani adeizm değildir ateizm dir. Ateizm gerçekte bir yaratıcı olduğunu bilemez. Bu bakımdan agnostik olabilir. Çünkü bilim henüz evreni, yaşamın nereden geldiğini çözememiştir. Çözülmeyen bir şeyde bilinemez. Bildiğini iddia edenlerde yanılgıdadır. Ateizm, teizmin tanrılarını yok eder.

bakın ben böyle görüyorum
deizm < teizm <=> ateizm
Sizin tanrınız olarak size gözlük göndereceğim Yanlış... Burada bilimsel bakarsak olaya agnostizm olmalı. Agnostizm bu üçünü içersiine alır. Yani ateizm+teizm+deizm+pandeizm=Agnostiktir. Tabi inanç meselesi veya bilimin olayları çözmesini bekleyemen kişiler arasında farklılıklar oluşmuştur.

İçinizde ki Yaratıcıya sıkı tutunun! – Stepal Kepton
deistim.com

Önerilen Siteler