Sn Bilgivehis.
Mesele iyi veya kötü niyetli olmak değil.Mesele gerçeği bulmaktır eğer gerçeği ararken göz kaş yarılacaksa varsınyarılsın.
Bu dünyada kendini Marksist kabul etmişbinlerce muhafazakar, Liberal vardır eğer varsa ve kabul görüyorsa yaMarks-izm- anlaşılmamıştır ya anlamak için gayret gösterilmemiştir.
Bizim çabamızda bu yazılanlarınaydınlanmasıdır.
Bak sen bile ne diyorsun
Gelişmiş dediğimizemperyalist ülkelerdeki işçiler asla devrim yapmaz.
Ben de tam tersini söylüyordevrimi o gelişmiş denilen ülkelerden bekliyorum.
Birde arkasından şunu söylüyorsun.
Geri bırakılmış bizim gibiülkelerde ise işçi sınıfı günümüzde kendi davasıyla alakasız sürü konumundadır,direniş yok, grev yok, yürüyüş yok, protesto yok, bilinç yok, yoz bir sınıftürüne dönüşmüştür.
Size göre dünyada devrim yok,olmayacak hiç umutlanmamamız gerekiyor. Eğer devrim yoksa olmayacaksa devrimciolmaya ne gerek var.
İşte ben böyle düşünmüyorum hatta dünyayıyönetenler bile sizin gibi düşünmüyor.
Stephen Hawking, şöyle diyor bu yapay akıl verobot üretimi, bu alandaki rekabet, bu hızla ve kontrolsüz biçimde giderse,dünya insanlığı tehlikede. Bir de öneride de bulunuyor kontrollü üretim vederhal dünya hükümetine geçiş.
Dünyadaki insanın insanla çelişkisi kırankıran a geçeceğini anlatıyor. Hallacı ı MANSUR bin yüz yıl önce şöyle diyor,eğer çulsuzlarla (yoksullar) tuzu kurular (orta zenginler) bir sofraya çul sermişlersekıyam başlamıştır.
İşte bu gün buluşamayanlar yoksullarlaaydınlar (devrimciler) hiç buluşmayacak değil. Bu buluşamamanın çok sebebi varbiri yanlış uygulanmış olan reel sosyalizm. ikincisi Marks,ın Lenin veStalin gibi devrimcilerin gölgesinde kalması.
Bu artık aşılıyor ve Marks yeniden okunupyeniden konuşuluyor. Ben 70 li 80 li yıllarda Marks okuyan hiçgörmedim ben bile 2002 -2005 te okumaya başladım.
Biz birbirimizin gözünü çıkaralım tartışalımedep içinde tartışmak güzeldir.
Bana göre devrimin özneleri ve devrim içinnesnel şartlar olduğunda devrim olacaktır ama bu devrim ne kadar başarılıolacak bu ancak bilinçli bir toplum davasına sahip çıktığında olacaktır.
Bin çiçek açsın bin fikir yarışsın demiş MAO.Her şey tartışılsın şu an tartışma olmayacakta devrimin sıcağında mı olacak.
|