Brian´isimli üyeden Alıntı
Sayın Neva;
Bu teori tümüyle matematiksel değil. Gözlemlerle de uyum içinde.
Yani bir nevi Kepler, Newton teorisi gibi bir şey....İklim bilimciler de bu teoriyi ciddiye alıyor.
Şimdi Newton, Einstein vb. teorisi de matematiksel, ne yapalım çöpe mi atalım yani?
Yani bu teoriler gözlemlerle uyum içinde; kafadan sallama bir teori değil.
Evrenin doğal döngüsü değil bu gezegen hareketlerine bağlı olarak oluşan bir döngü.
Gezegenin ekseni çekim gücü vb. kuvvetlerin etkisiyle zamanla değişiyor.
Bunun spekülasyonla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Ciddiye almamak için neden görmüyorum doğrusu.
Ayrıca iklim değişikliği ile iklim bilimcilerin birçok başarılı çalışmalar yaptığını da düşünüyorum.
Yani bu konuda bilim adamlarının çalışmalarını ciddiye alıyorum.
Şu olabilir tabii, eksiklikler, bazı hatalar vb. Hata olmaz diye bir şey yok.
Belli oranlarda oluyor...Tamamıyla olmasa bile...
Çok fazla değişken olduğu için olacak her şeyi hesap etmek güç.. Ama bu hiçbir şeyi bilemeyiz demek değil.
|
Olabilir ama bilim elestirilmez degildir ki!? Kim koydu bu kurali?
Iklim bilimciler buna ragmet edebilir, orada da ciddi paralarin dondugu asikar ustelik..
Kafadan sallama demedim ki, elestiri getirdim, zira bilimi yapan da, ortaya koyan da insandir zaten. Yani iklimbilimci gokten zembille inmez.
Niye?
Evren dongusu sadece gezegen hareketlerine mi bagli? Kim soyluyor bunu? Kutsal ve gokten geldigi vs. sanilan kutsal kitaplar?

Eee olasilik hesabiyla nereye kadar gercekci ve objektif sizce?
Iklim bilimciler veya genel olarak bilim basarisiz diye birsey yok, gercekten hakkini vererek yapanlarla, yapmayanlar arasinda fark var sadece...
Einstein'i vs. cope atmaya gerek yok, ama bilime de din/tanri vs. misali iman etmeye de gerek yok. Bilim'i yapisi musait zira elestiri almaya, yenilemeye, dogruladigini yanlislamaya..