Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2015, 02:05
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Muhammed gerçek olamaz çünkü biri adına atfedilen bu kadar olay olduğuna o kişi ya yaşamamıştır ya da hiç sanıldığı gibi biri değildir. Şimdi düşünüyoum Muhammed'in yerine Atatürk'ü koyalım yaşadığına inanır mıydk evet neden çünkü dış ülkelerde de iz bırakmış.Fakat Muhammed hayır sahte belgeler ve sahte sakallar dışında iz yok.
Alt 14-09-2015, 02:08
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz ona birileri diyoruz. Biri demiyoruz bu yüzden İbrahim nasıl kişi olarak yoksa Muhammed de öyle.Benim itirazım bu birilerinin Hristiyan ya da Yahudi olmalarının zor olduğu yönünde çünkü Kuran'da Tevratla taan tabaan zıt bilgiler var.İncildeki Bakire Meryem'i anlatayım derken yanlışlıkla Tevrat'taki Peygamber Miryam anlatılmış mesela. Kuran yazarları Tevrat'a pek hakim değil anlaşılan.
Tabi yandaşlarıyla yapmıştır hanif devrimi ama sonuçta komutan önemli

Büyük ihtimal Sabii idi, yukarıda gerekçelerimi sundum ama Hristiyanların bozuk mezheplerden saydığı Nasturilik diye bir mezhep var. Bunlara da hanif denirdi hatta Muhammed'in vahiy kaynaklarından olan Varaka da Nasturi rahibiydi. Varaka ölünce vahiy kesilmiş, Muhammed çok kez intihara kalkışmış

Bu da olabilir ya da Muhammed bu dinlere izin vermiş olabilir, çok tanrılı olmadıkları gerekçesiyle. Ama bence Sabiiydi

Kur'an'da hatalar çok, bunlar belki de düzenlenmediğinden filan oluşmuş hatalardır. Yoksa Kur'an'ın kendi bütünlüğü içinde hatta kendi dili içinde de pek çok hatası vardır. Birden fazla mushaf vardı o zamanlar şimdi de 4-5 farklı mushaf var. Belki yanlış yazılmış bir mushaf temel alınmıştır ve bundan kaynaklı da olabilir bu türden hatalar

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 14-09-2015, 02:23
Kıdemli Üye

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında bu senin tahminlerin aklımızdan geçmiyor değil ama elimizde bir kanıt olmadığı için hep susuyorduk. Senin bu tahminlerin Puin'inkiyle aynıdır. O da KURAN hakkında şunu demektedir:

"KURAN Muhammed'ten yüzlerce yıl önce yazılmış metinlerin bir çeşit kokteylidir"

Ama dediğim gibi elimizde hiçbir kanıt yok. Öyle ki, Araplar bile çaresiz. Hatta bu konuda zamanında şöyle bir iç geçirmişliğim bile vardır: Ölen Suud Kralı'nı biliyorsunuz. Acaba ben onun yerinde olsaydım nasıl hareket ederdim?

Bir televizyona çıkar, KURAN ve İSLAMİYET hakkında kafamda ne var, ne yok dökerdim. Böylece hem bu dünyadaki Müslümanları aydınlatırdım, hem de öteki tarafa büyük bir huzur içinde giderdim; sonucu ne olursa olsun!

Ama o bunu yapmadı. Ne yani, KURAN mevcut haliyle sırıtırken, bizler aptalca kanacak mıydık? O yapmayabilir ama bizler buradaki araştırmalarımızla bunu açığa çıkartıyoruz ve epeyce de yol aldık.

Bu arada, ölen Suud Kralı'na buradan Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Sizi seviyoruz ama gerçeği daha çok!
Bu Araplarda doğru düzgün belgeli bir tarih yok nedense, büyük ihtimal yazıyı kullanmaya başlamamışlardı ama belki de Keltler misali sözel bir tarih gelenekleri vardı

Yeni bulunan Kur'an Puin'in iddialarını kanıtlıyor gibi ama onun da detayını tam bilmiyoruz, ya da bilmiyorum

Aslında arkeolojik bulgular var, mesela şöyle bir sergi var ama detayını araştırmadım daha, mesela tabletler filan gözüküyor ama ne yazıyor, heykeller ne heykeli(biri Yunan heykellerine benziyor), bilmiyorum:

http://www.haberturk.com/yasam/haber...z-ortaya-cikti

Bunları detaylı araştırmak lazım

Onlar biliyolardır da aydınlatmazlar hocam, aydınlıkta yaşama olanağı bulamazlar

Blog Facebook
Alt 14-09-2015, 05:58
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama bence Sabiiydi
Bence HD'ye biniyordu, yeniden hosgeldin Dark_Prince
Alt 14-09-2015, 08:43
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu Araplarda doğru düzgün belgeli bir tarih yok nedense, büyük ihtimal yazıyı kullanmaya başlamamışlardı ama belki de Keltler misali sözel bir tarih gelenekleri vardı

Yeni bulunan Kur'an Puin'in iddialarını kanıtlıyor gibi ama onun da detayını tam bilmiyoruz, ya da bilmiyorum

Aslında arkeolojik bulgular var, mesela şöyle bir sergi var ama detayını araştırmadım daha, mesela tabletler filan gözüküyor ama ne yazıyor, heykeller ne heykeli(biri Yunan heykellerine benziyor), bilmiyorum:

http://www.haberturk.com/yasam/haber...z-ortaya-cikti

Bunları detaylı araştırmak lazım

Onlar biliyolardır da aydınlatmazlar hocam, aydınlıkta yaşama olanağı bulamazlar
Merhaba sevgili Dark_Prince,

evet degindiginiz bu sergiyi bir ara buradan http://www.turandursun.com/forumlar/...1&postcount=17 islemistim.

Suudi Arabistan ile on yil boyunca isbirligi icinde olan Alman Arkeoloji Enstitüsü, islam öncesi arap yarimadasinda ki bu kültürün kalintilarini ortaya cikariyorlar ve hala arkeolojik kazi calismalari devam etmektedir.

Arabistan'in sakli dedikleri tarih iste bunun gibi yerlerin altindadir, her ne kadar yüzeydeki put dedikleri heykel sanatciligin eseri olan figürleri büyük capta yok etmeye calisilmissa da ancak yer altinda ki kalan tarihi kalintilari yok etmeyi basaramamislar. Tayma gercekten ilginc bir yer ve bircok hükümdarliga ev sahipligi etmis bir bölgedir hatta incil bile bu yere deginmektedir. Kisacasi ileride gün isigina cikarilmasini bekleyen tarihsel kalintilari bekleyecegiz...

Muhammed yasamis midir? sorusuna evet demeden önce ancak elimizde yasadigina dair herhangi bir belge yok, fakat böyle bir kisiye atfedilmis nitelikler tartismali olsada ben yasadigina ihtimal veriyorum. Mitolojik bir figür, islam dünyasinda benimsenmis ve kabül edilmisse, bizlerede burada islam hükümlerini ve geleneklerini elestirmek düser. Sonucta Muhammed olmasa bile islam dini bünyelerine yerlesmis, Muhammed'in yasamadigini kanitlasak bile islam alemini pek fazla irgalamayacagini düsünüyorum... Zira günümüzde din tüccarlari haliyle bol miktarda bulunuyor, ve birileri cikar asil Muhammed benim demeye kalkarlarsa buna da sasirmayalim

Sevgiler

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 14-09-2015, 19:36
Kıdemli Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence HD'ye biniyordu, yeniden hosgeldin Dark_Prince
Teşekkür ederim neva hoşbuldum

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba sevgili Dark_Prince,

evet degindiginiz bu sergiyi bir ara buradan http://www.turandursun.com/forumlar/...1&postcount=17 islemistim.

Suudi Arabistan ile on yil boyunca isbirligi icinde olan Alman Arkeoloji Enstitüsü, islam öncesi arap yarimadasinda ki bu kültürün kalintilarini ortaya cikariyorlar ve hala arkeolojik kazi calismalari devam etmektedir.

Arabistan'in sakli dedikleri tarih iste bunun gibi yerlerin altindadir, her ne kadar yüzeydeki put dedikleri heykel sanatciligin eseri olan figürleri büyük capta yok etmeye calisilmissa da ancak yer altinda ki kalan tarihi kalintilari yok etmeyi basaramamislar. Tayma gercekten ilginc bir yer ve bircok hükümdarliga ev sahipligi etmis bir bölgedir hatta incil bile bu yere deginmektedir. Kisacasi ileride gün isigina cikarilmasini bekleyen tarihsel kalintilari bekleyecegiz...

Muhammed yasamis midir? sorusuna evet demeden önce ancak elimizde yasadigina dair herhangi bir belge yok, fakat böyle bir kisiye atfedilmis nitelikler tartismali olsada ben yasadigina ihtimal veriyorum. Mitolojik bir figür, islam dünyasinda benimsenmis ve kabül edilmisse, bizlerede burada islam hükümlerini ve geleneklerini elestirmek düser. Sonucta Muhammed olmasa bile islam dini bünyelerine yerlesmis, Muhammed'in yasamadigini kanitlasak bile islam alemini pek fazla irgalamayacagini düsünüyorum... Zira günümüzde din tüccarlari haliyle bol miktarda bulunuyor, ve birileri cikar asil Muhammed benim demeye kalkarlarsa buna da sasirmayalim

Sevgiler
Merhaba abi

Bunlar için teşekkür ediyorum abi Bu tarihsel kanıtlar çok önemli, aslında bunları ayrı bir başlık altında toplamak lazım, Araplarla ilgili gerçek tarihe dayanan ne varsa. Bunun için birkaç kitap almayı düşünüyorum ama Türkçe kitaplardan pek umudum yok, Arap tarihi diye geçen kitapların da büyük bölümü rivayet muhtemelen ama yine de bakmak lazım

Bizim gösterdiğimiz kanıtlar filan aynı diğer gösterdiklerimiz gibi Müslümanları ikna etmeyecektir, o yüzden yazar geçeriz mantığı olan kabul eder ama en azından kendi merakımızı tatmin etmiş oluruz Mesela Muhammed'e isnad edilen mucizelerin filan hep mitolojide karşılığı var

Bu arada Salm Ahura Mazda ile bağlantılı demek ki, sembolleri aynı Muhammed denilen kişinin baş tanrısı bu olsa gerek, Uzza'ya dönüşmüş olabilir zamanla

Blog Facebook
Alt 16-09-2015, 03:08
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Teşekkür ederim neva hoşbuldum

Merhaba abi

Bunlar için teşekkür ediyorum abi Bu tarihsel kanıtlar çok önemli, aslında bunları ayrı bir başlık altında toplamak lazım, Araplarla ilgili gerçek tarihe dayanan ne varsa. Bunun için birkaç kitap almayı düşünüyorum ama Türkçe kitaplardan pek umudum yok, Arap tarihi diye geçen kitapların da büyük bölümü rivayet muhtemelen ama yine de bakmak lazım

Bizim gösterdiğimiz kanıtlar filan aynı diğer gösterdiklerimiz gibi Müslümanları ikna etmeyecektir, o yüzden yazar geçeriz mantığı olan kabul eder ama en azından kendi merakımızı tatmin etmiş oluruz Mesela Muhammed'e isnad edilen mucizelerin filan hep mitolojide karşılığı var

Bu arada Salm Ahura Mazda ile bağlantılı demek ki, sembolleri aynı Muhammed denilen kişinin baş tanrısı bu olsa gerek, Uzza'ya dönüşmüş olabilir zamanla
Rica ederim Sevgili Dark_Prince,

Öncelikle bu arkeolojik tarihsel kanitlar, millattan bin yil önce dis ticaretle, ve ayni zamanda arkeolojik kazilarin bulgularina yansiyan ekonomik ve kültürel ag, Kuzeybati Araplar icin yol gösterici prensipleri olmustur.

Babil krali Nabonid M.Ö.553 yilinda yönetimini 10 yilligina Tayma'ya tasiyarak o bölgeyi hakimiyeti altina almasi , ve bu arada kralin memleketinde siyasi sorunlarini da terfi etmistir. Bu adimi atmasinin nedeni ekonomik cekiciligi olduguna dair arkeologlar bunun kesin oldugunu bildiriyorlar.

Öte yandan Tayma'nin komsu bölgelerle iletisim icinde olduguna dair 4.000 yil öncesine dayandigi kanitlanmaktadir. Bunu gösteren bronz silah bulgulardir. Aslen bu bronz silahlar, Suriye ve Levant bölgesine ait yerli mali olmasidir.

Asur imparatorlugu ile Arabistan'nin ilk temasi M.Ö. 9. yüzyildan itibaren baslayarak M.Ö. 7. yüzyilin sonuna kadar sürer.

Misirlilar tarafindan da etkilendigi de söylenilmektedir, bunun Ramses III oldugu deniliyor.

Kisacasi kazilarda bulunacak bir metin veya obje sansasyon yaratabilir

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 16-09-2015, 18:12
Kıdemli Üye

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Rica ederim Sevgili Dark_Prince,

Öncelikle bu arkeolojik tarihsel kanitlar, millattan bin yil önce dis ticaretle, ve ayni zamanda arkeolojik kazilarin bulgularina yansiyan ekonomik ve kültürel ag, Kuzeybati Araplar icin yol gösterici prensipleri olmustur.

Babil krali Nabonid M.Ö.553 yilinda yönetimini 10 yilligina Tayma'ya tasiyarak o bölgeyi hakimiyeti altina almasi , ve bu arada kralin memleketinde siyasi sorunlarini da terfi etmistir. Bu adimi atmasinin nedeni ekonomik cekiciligi olduguna dair arkeologlar bunun kesin oldugunu bildiriyorlar.

Öte yandan Tayma'nin komsu bölgelerle iletisim icinde olduguna dair 4.000 yil öncesine dayandigi kanitlanmaktadir. Bunu gösteren bronz silah bulgulardir. Aslen bu bronz silahlar, Suriye ve Levant bölgesine ait yerli mali olmasidir.

Asur imparatorlugu ile Arabistan'nin ilk temasi M.Ö. 9. yüzyildan itibaren baslayarak M.Ö. 7. yüzyilin sonuna kadar sürer.

Misirlilar tarafindan da etkilendigi de söylenilmektedir, bunun Ramses III oldugu deniliyor.

Kisacasi kazilarda bulunacak bir metin veya obje sansasyon yaratabilir
Abi aslında Araplarla ilgili ne kadar arkeolojik bilgi varsa bir başlık açılıp o başlıkta derlenmeli, geliştirilmeli Kur'an'ın anlaaşılması açısından da çok önemli bu

Verdiğin bilgiler ve emeğin için çok teşekkür ediyorum Şu sıralar işlerim var ama geniş bir zamanda Arapların "gerçek" tarihini araştırmayı çok istiyorum, hep birlikte ortaya güzel bir şeyler çıkarabiliriz

Blog Facebook
Alt 16-09-2015, 18:14
Yasaklandı

Abi aslında Araplarla ilgili ne kadar arkeolojik bilgi varsa bir başlık açılıp o başlıkta derlenmeli, geliştirilmeli Kur'an'ın anlaaşılması açısından da çok önemli bu

Verdiğin bilgiler ve emeğin için çok teşekkür ediyorum Şu sıralar işlerim var ama geniş bir zamanda Arapların "gerçek" tarihini araştırmayı çok istiyorum, hep birlikte ortaya güzel bir şeyler çıkarabiliriz

Muhammed'in yaşadığına diar bu kayıt gerçek mi?
Alt 16-09-2015, 18:25
Yasaklandı

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sargonun yazısına sunu ilave etmek istiyorum.
* Muhammedin yaşadığı coğrafyada, kutsal olarak bilinen iki kitap zaten vardı. Biri incil öteki Tevrat.
İşte bu kutsal kitap bilinci , Muhammed'de kendi parçalı metinlerinide daha toplanmadan kitap olarak tanımlamıştır.
*Bu söylem, ardıllarına bir vasiyet mesabesindedir. Ve bildiğiniz gibi ,ardıllarıda bu sağda solda dağınık vaziyette
duran metinler, bir kitap olup çıkmıştır.
Muhammed'in kaynakları İncil ve Tevrat olamaz keza daha önce de defalarca açıkladığım gibi Muhammed Tevrat'ı gerçekten biliyor olsaydı 2 Meryem'i karıştırmazdı. Kulaktan duyma duymuş bu hikayeleri.

Önerilen Siteler