Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-05-2009, 14:34
hakdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hakdogan hakdogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yazar

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yasak koyuyorum diyorsun onların yararına koyuyorum. Madem onların yararına yasak koyacağına onlara zararı olan şeyi ortadan kaldırsana.

Merhametim galabe çalıyor, seni muhatap alıyorum, gerçekten şu cehaletinle nasipsizliğini derinleştirmene göz yummak içime sinmiyor/sinmez.

Sorunlu/Sakat bir İlah tasavvurunuz var.

Rab, İlah olan Allah.

Kul olan, yaratılmış bulunan, yani yokluktan varlığa çıkarılarak nimetlendirilen ise Adem.

İradeye ram olacak, olması gereken de Adem.

Buradaki bütün mesele, Allah'ın bu "ram olma" boyun eğme meselesinde Adem'e ve soyuna seçim hürriyeti vermesi.

Sen, en baştan bu yana diyorum ilk etapta topyekün "bu varlık alemi niye var, imtihan niye?" diye soru sorsan, daha doğru bir yerden konuya girersin.

Bütün espri zaten, İnsanoğlu'nun doğru/yanlış-true/false seçenekler arasında yapacağı tercihlerle sınanacağı bir imtihan ile karşı karşıya olmamız.

Allah, bu imtihanda kullarını başıboş da bırakmamış, doğruyu gösterir elçi ve klavuzlarla beşeriyeti mutlu akıbete çağırmış.

Ufak çocuğun bahçede oynuyor. Bahçede de bir tane zehirli mantar var sen gidiyorsun yiyeceğini bile bile bak sen bu mantarı yeme diye uyarıyorsun çocuğu, Sonra niyetinin ne olduğunu bildiğin kötü bir çocuğun bahçene girip kendi çocuğunu kandırmasına göz yumuyorsun. Çocuğun yiyeceğini bile bile mantarıda orada bırakıyorsun. Tabiki çocuk hem diğer kötü çocuğun etkisi hemde kendi merakı yüzünden mantarı yiyip zehirleniyor.
Metaforların çok sorunlu/problemli.

Buda ana meseleye, sorunlu İlah tasavvuruna gönderme yapıyor.

1- Çocuk o mantarı yememesi gerektiği noktasında uyarılmış.
2- Çocuk o mantarı yemek zorunda değil.
3- Çocğuğa o mantarı yememesi için lazım olan melekeler de verilmiş.
4- Zaten çocuğun varlık sebebi, bu tip seçimlerde hür olması ve yaptıkları neticesi oluşacak tablo sonucu ceza/mükafat görmesi.

Bazı şeyleri kabul etmekte bir erdemdir.
Aynen. O sebeple "anlattıklarını anladığım halde anlamamazlıktan geliyorum, yan çiziyorum" diyebilmelisin.

Bilerek yapılmış bir kesinti değildir.Hatamı kabul ediyorum.
Tamam o zaman, sorun yok.

İlk önce Ben sana "bana gözüm deme" demedim.Sana bana gözüm denmesinden nefret ettiğimi söyledim neyse önemli değil.
İyi de bu ne demek ?

"Bana gözüm deme" demek.

Sonra sen

"Ben de Allah'a, Resulüne, Dinine, Vahyine dil uzatılmasından nefret ediyorum...."
dedin.

Bende tekrar söylüyorum iyi oku!
İlah'ına dil uzatılan bir tek sen değilsin. Sende başkasının ilahına müslüman olman dolayısıyla dil uzatmaktasın.
@Ki-Adi,

Gerçekten saçmalıyorsun, üzülüyorum.

Ben, sana gözüm dememden nefret etmeni söylemen üzerine, benim de sizin mükaddesatıma dil uzatmanızdan nefret ettiğimi ama buna tahammül gösterdiğimi söylüyorum.

Bunun üzerine senin "iyi ama sen, salt müslüman olmakla başka inanç sahiplerine dil uzatmış oluyorsun" demen kadar saçma, bir başka aforizma daha düşünemiyorum.

Gülünç ötesi.

Bunu kendine yakıştırmamalısın.

Kel alaka bile yok ortada.

Ben Allah Tanrı , Muhammed peygamber, Kuran'da kutsal kitap değildir diyerek nasıl sana göre Senin Allah'ına Resulüne ... dil uzatmış oluyorsam
Dartttt, yine yanlış cevap.

San, salt bunları söylemekle dil uzatmış olmazsın. Sen böyle düşünerek/inanarak sadece İslam'ı reddetmiş olursun.

Sen "Senin Rabbin adil değil, Senin Peygamberin yalan söylüyor vs" diye, açıkça bir konuşmada, müzakere yada münakaşada bunları dillendirdiğin an, mükaddesatıma dil uzatmış olursun.

Benim "siz de benim mükaddesatıma dil uzatıyorsunuz" sözümün içerdiği anlam budur, yoksa ben "siz de benim İnancımı paylaşmıyor, reddediyorsunuz" derdim.

Çaktın mı ?

Burda benim pike filan yaptığım yok senin bazı şeylerin farkına varman gerekiyor.
Bak ben net bir İnsanım, düşündüğümü açık/seçik ifade ederim.

Sen söylemedin diye söylüyorum : Senin bu konuya neden pike yaptığını gayet iyi biliyorum. Birisi (beni başka bir ortamdan tanıyan birisi) kulağına "hakdogan, Hıristiyan teolojisinin açmazları noktasında çok şey yazıp çizmiş birisidir" diye üfledi, sen de bu alana dalış yaptın.

Bir başka ihtimal, o birisinin bizzat sen olman durumu.

Olay budur.

Yapamaz mısın, e her ne kadar bu başlığın konusu farklı bir mevzu olsa da yapabilirsin.

Peki sebebini doğru düzgün açıklayamaz mısın ?

Açıklarsın, açıklamalısın.

Ama bunu bile yapamadın ve bu işin yükünü de benim omuzlarıma yükledin.

Canın sağolsun iki gözüm, sıkıntı etme...

Önerilen Siteler