dine mine ne´isimli üyeden Alıntı
Eğer gerçekten sonsuzluğun bir "mekân" olduğunu savunuyorsan, bu mekânın kuantum dolanıklığı ve elektron sıçraması gibi fenomenleri nasıl açıkladığını ortaya koyman gerekir. Kuantum dolanıklığı, birbirinden uzak parçacıkların anında etkileşime girdiğini gösteriyor. Öyleyse, mekânın bu parçacıkların aynı anda bağlantıda kalmasını nasıl sağladığını açıkla.
|
Örneklerin konuyu dağıtmak için, alakası yok, daha önce belirttim, ortam BOŞ DEĞİL, madde yük-l-ü!

[/B]
Varlığın tartıya çıkarak ölçtüğün kilona mı bağlı, yoksa kilo varlığına mı?
Yazılarımı okumamış, kafana göre trollemeye devam etmişsin, son yazdığın yazı, trollük ve saçma ve kendinle çelişmişsin. Önceki yazında, ilk paragrafın mekan yerine uzayı kullandığımızda ve arada dile getirdiğin KAYNAĞI mefhumunı düşündüğümüzde ve saçmaladığın mekan, zaman yerine uzay, varlık-yokluğu koyduğumuzda anlamlı oluyor, doğru soruları sorarken (o yazında), yanlış kullandığın kavramları düzeltmiş, olması gerekenleri "uzay, varlık, madde" yerli, yerine yerleştirmiştim. Ne yazık ki, kavramları, tanımları ne de neyin ney
e göre tanımlanıp, anlam kazandığını bilmiyorsun, işine gelmiyor(yoksa doğrusu, 50 kez izah edildi).
Zaman ve mekânın konumlanması mı gerekiyor? Hayır! Zaman ve mekân, tüm varlıkların temelini oluşturan, kendi başına var olan bir potansiyeldir. Sonsuzluk içinde bir "varma" ya da "olma" durumu, bir noktaya ulaşmasini değil, sürekli bir süreçte bulunmasini ifade eder. Bu yüzden, zaman ve mekânın nerede olduğunu sormak yerine, onun varlığını ve işlevini anlamak, asıl meselenin ta kendisidir.
|
Cisimlerin hareket, değişim, etki-tepki vb. özellik, esaslara bakarak, zaman ve mekan gibi, maddeye
bağlı soyutlayıp, sınırladığımız kavramları, uzayın, fiziğin ötesine(farazi) iteleyip, garip, guraba bir alem uydurup, masal yazamayız. O sözünü düzeltirsek;
"Uzay ve varlık(madde)-yokluk, konumlanması mı gerekiyor? Hayır! Uzay ve madde, tüm varlıkların temelini oluşturan, var olmayan(yani ne var, ne de yok, bu kavramlara muhatap değil, salt gerçek. var, yok iddiası özeneye ait), ortada gerçekliktir, fiziktir." Bu kadar basit.
Sonsuzluğun bir mekân olduğunu iddia ediyorsan, bu soruları tatmin edici şekilde cevapla.
|
Sonsuz olan mekan değil, mekan sınırlıdır, sonsuz değil
sınırsız kavramını daha doğru buluyoruz ve sınırsız olan UZAYDIR, mekan ise çeşitli kriterler esas alınarak yapılan sınırlamaya dayanıri gayr-ı resmidir, aslında ve gerçekte o sınırlar yoktur.
Kapağını kapattığın bir kavanoz(form, yapı, maddi biçim) içindeki bakteri
için mekan olabilir, ama senin için değil. Açıyı genişletelim Güneş, galaksi, galaksiler, gözlerini gök yüzüne çevirdiğinde görebileceğin en geniş ufukları baz aldığımızda peki?! neyi ney
e göre mekanlayıp, konumadın?
Önce bunu anlat.
Nasıl ki bu göreliği, mutlak hale getiremezsek, göreli kavramlar üzerinden mutlak noktalar belirlemeye kalkmak, amuda kalkıp, "ben deveyim" diye bağırmaktan daha
saçmadır, boştur. Kavramları, ölçü birimlerini, neye göre
hayat, anlam kazandıklarını bilmeden, her yazında hamsiyi kavağa çıkartıp, bütün kuşların yuvasını balıklar yapar tarzında, saçma sapan lafızları öne sürüyorsun.